Mersin Horozlu Mahallesinde Taziye Yemeği Kaldırıldı

Taziye sahiplerini maddi ve manevi büyük sıkıntılara sokan taziye yemekleri bir bir kaldırılıyor. Mersin’de geçtiğimiz günlerde Horozlu Mahallesi sakinleri taziye yemeklerinin kaldırıldığını duyurdu.

13 Eylül 2019 Cuma, 09:15
G: 13.09.2019 - 09:17
Mersin Horozlu Mahallesinde Taziye Yemeği Kaldırıldı
-

(MersinHaber.com) - Toplumda taziye sahiplerine büyük sorunlara neden olan taziye yemekleri özellikle sosyal medyada gösterilen tepkiler nedeniyle bir bir kaldırılmaya başlandı.
Mersin’de bu konuyla ilgili somut adımlar gelmeye başlarken, bir çok mahalle muhtarı vatandaşların onayı ile taziyelerde yemek verilmemesini kararlaştırdı.
Geçtiğimiz haftalarda Toroslar ilçesine bağlı Atlılar Mahallesi Muhtarlığı’ndan yapılan açıklamada taziye yemeğinin kaldırıldığı belirtildikten sonra yine Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Horozlu mahallesinde de taziye yemeğinin kaldırıldığı açıklandı.
Konuyla ilgili vatandaşlar, "Cenaze sahipleri borç para arayışına girmektedirler. Cenaze sonrası taziye adetinin gösterişe dönüşmesi, abartılı lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atılması, ölen kişiye saygısızlık olmakta hem İslami geleneklerimize uymamaktadır. Acımızı yaşamak yerine taziye gelenlerin karnını nasıl doyuracağız telaşına kapılıyoruz. Bu adetin artık ortadan kaldırılması gerekiyordu.” İfadelerini kullandılar.
Horozlu Mahallesi Muhtarlığı konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “11.09.2019 tarihi itibariyle Horozlu Mah. Muhtarlığı ve köy halkı tarafından alınan karar doğrultusunda inanç, örf, adet, geleneklerimizde yeri olmayan CENAZE TAZİYE YEMEĞİ artık HOROZLU ve HANGEDİĞİ’nde (isteğe bağlı) kaldırılmış olup; vatandaşlarımızın alınan bu karara saygı göstermeleri duyurulur.” Denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Nebileyim
21:02
13 Eylül 2019 Cuma
Ne saçmalık gelen misafir acmi kalacak
178.246.124.116
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin