Mersin Hal Kompleksi’nde Esnafa Hijyen Tedbirleri Kapsamında Sabun Dağıttıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı tüm birimleriyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, Türkiye’nin dört bir yanına meyve ve sebze gönderen Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde görev yapan tüm esnafa ve günlük giriş yapan vatandaşlara paket içinde kağıt formunda tek kullanımlık sabun dağıttı.

31 Mart 2020 Salı, 11:57
Mersin Hal Kompleksi’nde Esnafa Hijyen Tedbirleri Kapsamında Sabun Dağıttıldı
-

Dezenfeksiyon ekipleri, Hal’de tüm toplu kullanım alanlarını, cadde, sokak ve dükkanları dezenfekte etmeye devam ediyor. Halk sağlığını korumak adına girişlerde ateş ölçümü yapan sağlık ekipleri de Hal’e giriş yapan esnaf ve vatandaşların ateş ölçümünü yaparak, ateşi normalin üzerinde olanları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, küresel bir sağlık problemi haline dönüşen Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Başkan Vahap Seçer öncülüğünde, tüm birimleriyle teyakkuzda kalarak, yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Uzmanların virüs tehdidine karşı alınacak en önemli önlemlerin başında ellerin su ve sabunla en az 20 saniye yıkanması gerektiği vurgusuna her platformda dikkat çeken Büyükşehir, Toptancı Hal Kompleksi’nde görev yapan tüm esnafa ve günlük giriş yapan vatandaşlara, paket içinde kağıt formunda tek kullanımlık sabun dağıtımı gerçekleştirdi.
Büyükşehir virüs tehdidine karşı sabun dağıtımı gerçekleştirdi
Her gün yüzlerce ton meyve ve sebzenin işlendiği, Türkiye’nin dört bir yanına gönderim yapan Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde görev yapan esnaf, Koronavirüs salgınına rağmen her gün sabah erkenden geç saatlere kadar işinin başında oluyor. Büyükşehir Belediyesi de hem esnafı hem de halk sağlığını korumak adına Hal’de sıkı önlemler alıyor. Büyükşehir’in bünyesinde bulunan çok sayıda tek kullanımlık, kağıt formda sabun esnafa ve günlük giriş yapan vatandaşlara dağıtıldı. Çantada ya da cepte taşınabilen paket içinde yer alan kağıt sabun, özellikle saha çalışanlarının her ortamda el hijyenini sağlayarak virüs tehdidini azaltacak.
Hal’de rutin dezenfeksiyon işlemleri ve ateş ölçümü ile önlem ön planda
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan dezenfeksiyon ekipleri, halde tüm toplu kullanım alanlarını, cadde, sokak ve dükkanları dezenfekte etmeye devam ediyor. Halk sağlığını korumak adına girişlerde ateş ölçümü yapan Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren sağlık ekipleri de Toptancı Hal Kompleksi’ne giriş yapan esnaf ve vatandaşların ateş ölçümünü yaparak, ateşi normalin üzerinde olanları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor.
Hal’de çalışan esnaf hizmetlerden memnun
Büyükşehir’in Toptancı Hali içindeki uygulamalarından memnun olan Özgür Özcan, “İnsanlık için, Mersin için güzel bir çalışma. Ateşimize bakıldı, tek kullanımlık sabun teslim edildi. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Toptancı Hal Kompleksi’nde 26 yıldır çalışan Uysal Ersin, “Belediyemiz’in yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ateşimiz ölçüyorlar, dezenfekte işlemi yapıyorlar. Her şeyle ilgileniyorlar” diye konuştu.
Hizmetlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden esnaf Yusuf Güzel, “Belediyemiz’den Allah razı olsun. Güzel çalışmalarını görmekteyiz. Dükkan ilaçlama konusundan, içeri girişlerde ateş ölçme konusundan memnunuz. Teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Delil: “Esnaf olarak her türlü önlemimizi aldık”
Esnaf olarak tedbirli olmak konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Günay Delil, “Belediyemiz’in verdiği desteklerden dolayı onlara minnettarız, teşekkür ederiz. Esnaf olarak her türlü önlemimizi aldık, kişisel önlemlerimizi de aldık” dedi.
Sabun dağıtımının, dezenfeksiyon işlemlerinin ve ateş ölçümünün iyi bir çalışma örneği olduğunu söyleyen Ali Ummak, “Halk da bilinçlenip sokağa çıkmazsa, üstlerine düşeni yaparlarsa hepimiz için iyi olur. Bu çalışmadan dolayı Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin