Mersin Gastronomi Müzesi İçin Hatay’da İnceleme Yapıldı, Belediyeden Bir Heyet Hatay Gastronomi Evi’ni İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet, tarihi Karamancılar Konağı’nın restore edilerek “Mersin Gastronomi Müzesi” olarak faaliyete girmesi projesi kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ‘Hatay Gastronomi Evi’ni inceleyerek, yetkililerle bilgi alış verişinde bulundu.

22 Haziran 2019 Cumartesi, 15:47
Mersin Gastronomi Müzesi İçin Hatay’da İnceleme Yapıldı, Belediyeden Bir Heyet Hatay Gastronomi Evi’ni İnceledi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy başkanlığındaki heyette, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, ilgili şube müdürleri, akademisyenler, mimarlar, müzeciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri yer aldı.
Geleneksel Antakya evinin özüne uygun olarak restore edilen ve kentin zengin yemek kültürünü şehre gelen misafirlere başarılı bir şekilde tanıtan UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde yer alan Kahve Odası, Selçuklu Odası, Osmanlı Odası, Modern Oda ve Cumhuriyet Odası hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra sunum ve toplantı gerçekleştirdi.
Müzenin restorasyonunda kent aidiyetini hissettirecek unsurlar da yer alacak
Tarihi Karamancılar Konağı’nın restore edilerek “Mersin Gastronomi Müzesi” haline getirilmesiyle ilgili proje hakkında sunum yapan mimarlar Oğuz Ekici ile Yeşim Bay Ekici, hayata geçecek olan “Mersin Gastronomi Müzesi”nin, kentin yerel ve kültürel lezzetlerinin yer alacağı ve tanıtılacağı bir yapıyı barındırmasının yanı sıra, Mersin kültürü ve tarihini yansıtan motiflerin de yer alacağını ifade ettiler. Müzenin restorasyonunda kent aidiyetini hissettirecek unsurların da yer alacağını ifade eden Mimar Yeşim Bay Ekici, Mersin’in zaten yapı itibarıyla buna uygun olduğunu belirtti.
Katılımcıların da fikirlerini beyan ettiği sunumun ardından heyet, Hatay’ın dünya çapında ödüllü yöresel yemeklerinin tadına bakma imkanı bularak, Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Erdemli Ayaş Yolunda İşçi Minibüsü İle TIR Çarpıştı: 3 Ölü
Mersin'de Kayıp Olarak Aranıyordu Acı Haber: Veli Akgül Hayatını Kaybetti
86 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Ödemesi Hesaplara Aktarılıyor
Silifke, Hazırlık Maçında Polatlı 1926 Sk'ı Yenerek Moral Buldu
Kaybolan Yaşlı Adam İçin Seferberlik
Mersin’de Su Kesintisi: Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli'de Kesinti; Ana Hattı Deldi! Bu Pazar Su Yok
Mersin’de Su Kesintisi: Hızlı Tren Çalışması Ana Hattı Zarar Verdi
Mersin İl MillÎ Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kızılay Mersin Şube Başkanı Lütfi Parıltı'yı Ziyaret Etti
Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Çamlıyayla 'da Üniversite Adaylarına Tercih Danışmanlığı Hizmeti Verdi
Vali Eşi Toros'tan Gazi Ailesine Ziyaret

Mersin Haber ,Mersin