Mersin ESOB ve Tarsus Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Tarsus Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

12 Şubat 2021 Cuma, 13:05
Mersin ESOB ve Tarsus Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü
-

Söz konusu protokolle üniversite, sanayi ve ticaret iş birliğinin sağlanması, kent ekonomisi ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitesinin arttırılarak, sosyal ekonomik gelişmelerin takip edilmesi, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı içerisine kazandırılması ve ESOB’a bağlı odalar ve üyelere yönelik, eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi ile mesleki eğitimlerin planlanması amaçlanıyor.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Tarsus Üniversitesi arasında, kamu, ticaret/sanayi, üniversite işbirliği protokolü imzalandı.
Söz konusu protokol Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Orhan Aydın tarafından imza altına alındı.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, imza töreninde yaptığı açıklamada, söz konusu protokolle, üniversite, sanayi ve ticaret işbirliğinin sağlanması, kent ekonomisi ve gelişiminin planlaması, kurumsal kapasitenin arttırılarak, sosyal ekonomik gelişmelerin takip edilmesinin amaçlandığına vurgu yaptı.
Dinçer, “ İmzaladığımız protokol ile üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı içerisine kazandırılması, Birliğimize bağlı mesleki odalarımıza ve üyelerine yönelik eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, uygulamalı mesleki eğitimlerin planlanması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Dinçer, “ Söz konusu protokolle kentin sosyal ve ekonomik gelişimi, esnaf-sanatkârların sosyal, ekonomik ve teknolojik dönüşümü alanlarında kongre, panel, seminer, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ve bu alanlarda her türlü yayın ve yayım çalışmalarını, teknopark, iş geliştirme merkezleri, kuluçka merkezleri gibi teknoloji ve sanayi alanlarında ortak altyapı tesislerini, bu alanların hayata geçirilmesinde yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası projelere ve hibe çağrılarına ortak başvuru yapılabilmesi amacı taşımaktadır” diye konuştu.
Başkan Dinçer, şöyle devam etti: “ Söz konusu protokol ile Tarsus Üniversitesi öğrencilerinin uygulamalı iş başı eğitim süreçlerini, staj programlarını birlikte organize etmek, Sivil toplum, kamu ve özel sektör işbirliğinde hayata geçirilebilecek yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte uygulanabilecek projelere birlikte başvurularda bulunmak; Esnaf-sanatkarlar ve işletmeleri hakkında araştırma-geliştirme raporları, saha araştırmaları, mevcut durum analizi raporları vb. konularda Üniversite ile işbirliğinde çalışmalar yürütmek; Üniversite bünyesinde kurulan Araştırma Merkezleri, Laboratuvarlar, Teknopark vb. bünyesinde açılacak tüm eğitim ve hizmetleri ile yine Üniversite tarafından verilen uzaktan ve tezsiz yükseköğrenim programlarından esnaf-sanatkarların ve teşkilatının doğrudan faydalanabilmesi sağlamak; kent ekonomisine, esnaf sanatkarlara yönelik ulusal ve uluslararası konferans, kongre, seminer ve benzeri etkinlikleri birlikte organize etmek gibi konular çerçevesinde kamu ticaret-sanayi üniversite işbirliğinin temelleri atılmıştır. Bu protokolün imzalanmasıyla Tarsus Üniversitesi Rektörümüz Prof .Dr Orhan Aydın üniversitenin kapılarını esnafımıza açmıştır. İşbirliği protokolü esnaf sanatkarlarımıza ve kentimize hayırlı uğurlu olsun”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin