Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Talat Dinçer'den İndirim Çağrısı

Dinçer; “Dövizdeki düşüşe paralel akaryakıt , elektrik ve doğalgaz da indirime gidilmeli ”

01 Kasım 2018 Perşembe, 11:50
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Talat Dinçer'den İndirim Çağrısı
-

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, döviz kurundaki son dönemlerde yaşanan düşüşe paralel olarak sanayi ve ticaretin olmazsa olmazı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarında mutlak suretle indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

10 Ağustos’ta ülkemize yönelik gerçekleştirilen ekonomik saldırılar sonucu döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sebebiyle esnaf ve sanatkarların üretim maliyetlerindeki bütün girdilerde büyük oranda fiyat artışı yaşandığını vurgulayan Başkan Dinçer; “Ülkemiz ekonomisini çökertemeye çalışan güçlü ekonomilere yönelik verilen bağımsızlık savaşı hükümetimizce alınan tedbirlerle başarıya ulaşmış, esnafından tüccarına, tüccarından sanayicisine sergilenen milli duruşla saldırılar püskürtülmüş ve bunun akabinde döviz kurunda düşüşler yaşanmaya başlamıştır” dedi.

Açıklamasının devamında güçlü ekonomilere karşı bağımsızlık savaşı veren ülkemiz ekonomisine bütün güçleriyle destek olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “ Ekonominin temel direği olan esnaf ve sanatkarlarımızın ülkemizin ve kentimizin her köşesinde yürüttükleri ticari faaliyetler ülkemiz için gelir, vergi ve istihdam olarak geri dönmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın maliyetlerinin arttığı bu dönemde döviz kurunda yaşanan gerilemeye paralel olarak sanayi ve ticaretin olmazsa olmazı doğalgaz, elektrik ve akaryakıt ücretlerinde indirime gidilerek, esnaf ve sanatkarların girdi maliyetleri düşürülmelidir. Esnaf ve sanatkara getirilen her destek ülkemizin daha fazla kalkınmasına ve istihdamına katkı olarak geri dönecektir” diye konuştu. 

Dinçer, “Bunun yanı sıra yerli üretim özendirilmeli, yerli üreticinin üzerindeki yükün azaltılarak yabancılarla rekabet edecek hale getirilmelidir. Yerli üretimin üzerindeki maliyetler düşürülüp, yabancı ürünle rekabet edebilir hale getirilmesiyle raflarımız yabancı ürün istilasından kurtulacak ve yerini yerli ürünlere bırakacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin