Mersin Erdemli'de Kadın Hareketi Kapsamında 1500 Kadın Bir Araya Geldi Mesajları Net Oldu, " Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye."

Mersin Erdemli Belediyesi’nin ilçe genelinde kadınlardan oluşan hareketinde kadınlar ‘ tek yürek’ oldu.

09 Kasım 2022 Çarşamba, 14:53
Mersin Erdemli'de Kadın Hareketi Kapsamında 1500 Kadın Bir Araya Geldi Mesajları Net Oldu, " Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye."
-

Hayatın her anında memleketin dört bir tarafında projeler yapan Mersin’in üreten Belediyesi Erdemli Belediyesi’nin projelerine kadınlar güçlü destek veriyor. Bu kapsamda düzenlenen programın adresi ise Erdemli Belediyesi Kongre Merkeziydi.

Hoş geldin Bebek’ten, Anne Taksi’ye, Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’ndan Kadınlar için açılan spor ve kurs merkezlerine varıncaya kadar kadınlar için yapılan çalışmalar sunumla anlatıldı.

Üretici pazarından iş imkânı bulan kadınların sözleri de, Torosların zirvesinde ücretsiz buğday ekim ve sürüm projesinden yararlanan kadınların sözleri de netti.

Hayatın her anında memleketin dört bir tarafında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bizim kültürümüz kadar kadına değer veren başka bir kültür, başka bir millet maalesef yok. Bu milletin bireyi olmaktan, bu milletin bir ferdi olmaktan şeref ve gurur duyuyoruz. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz sizlerle birlikte inşallah bu kentin tüm mahallelerini, tüm sokaklarını nakış nakış işleyip, kentimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini, hayat standardını zirveye çıkarmak mecburiyetindeyiz. Bu kentte bir tek mutsuz insanımızın olmaması adına Kadın Dayanışma Merkezi’nde bulunan gençlerimiz, kardeşlerimiz, uzman psikologlarımız sizlerin evinize kadar, hanenize kadar gelerek danışma hizmetleri veriyor. Dolayısıyla biz kentte yaşayan insanlarımızın maddi ihtiyaçlarını giderdiğimiz gibi her türlü kişisel ihtiyaçlarını da gidermek mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim gidecek başka bir kentimiz yok. Biz Erdemlimizi mamur, müreffeh, mükemmel kılmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“Kadınlardan Gövde Gösterisi”

Erdemli Belediyesi, Kadın ve Aile Danışma Merkezi ve teşkilatlar işbirliğiyle gerçekleşen programda konuşan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “ Sizler Türk kadınları asaletin, faziletin, iffetin ve her türlü güzelliğin anıtlaşmış üstün, yüksek şahsiyetlerisiniz. Sizler bir bayrak gibi gönlümüzde yeri büyük olan insanlarsınız” diye konuştu.

Programda konuşan Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “ Sizlerin bu ülkenin geleceğine, bu mini mini bebelerin geleceğine sahip çıkacağınızdan zerre kadar bir şüphemiz yok” diye konuştu.

“ Üreticilere Destek”

Üreticilerin ürünlerini aracısız olarak getirip sattığı pazar sayesinde hem satıcı hem alıcı alışverişten karlı çıkıyor. Kendi ürünlerinin satışını yaparak gelir elde ettiğini ifade eden Fatma Yuvuz, “ Burası üretici pazarı başta bu üretici pazarımıza sebebiyet olupta bize ekmek veren Mükerrem Tolludur, başkanımızdır. Başkanımızdan Allah razı olsun çok çok memnunuz” diye konuştu.

Üretici Pazar sayesinde ürettiği ürünleri satarak ihtiyaçlarını karşılayabildiği ifade eden Zeynep Yörük, “ Ben küçük çocuğum var çalışmaya gidemiyorum ama kendi ürettiğimi en azından çocuğum yanımdayken tarlada üretip buraya getirip nakite çevirebiliyorum en azından evimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum” diye konuştu.
Bu üretici pazarının kadınlar için büyük fırsat olduğunu ifade eden Fatma Doğu, “ Birçok arkadaşlar gerçekten kendi ürettiklerini getirme fırsatı buldu gerçekten yani, hepimiz yani” diye konuştu.

“Türkiye’ye Örnek Proje”

Tarlalarını süremeyen çiftçilere ücretsiz olarak buğday tohumu dağıtılıyor, ekimi yapılacak tarlalar Erdemli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sürülüyor.

Belediyenin verdiği tohum sayesinde tarlalarının artık boş kalmayacağını ifade eden çiftçi Begüm Ateş, “ Bu proje sayesinde Erdemli Belediyemiz tarlalarımızı boş bırakmıyor, verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yörüklerin çadırında duman tüttüğü sürece geçimlerini sağlayabildiklerini ifade eden çiftçi Züleyha Arslan, “Yörüğün çadırında duman tütmesi için ekip biçmemiz lazım” diye konuştu.

Ekip biçtikleri sürece hayatlarını daha iyi idame ettiklerini ifade eden çiftçi Emine Diker ise “ Toros dağlarında ekip biçebilirsek varız, yoksa yokuz” diye konuştu.

Öte yandan program çeşitli etkinliklerden sonra sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin