Mersin Erdemli Sorkun’da Hem Yolları Hem Gönülleri Birbirine Bağladı

2014 büyükşehir yasası sonrası ‘hizmet girmeyen mahalle kalmayacak’ diyen belediye başkanı Mükerrem Tollu ile köyler ezber bozuyor. 49 köy ve 10 beldeyi hizmet ağıyla ören Başkan Tollu, aşırı yağışlar nedeniyle yolları ve köprüleri hasar gören Sorkun Mahallesi’nde hem yolları hem gönülleri birbirine bağladı.

03 Mart 2020 Salı, 17:46
Mersin Erdemli Sorkun’da Hem Yolları Hem Gönülleri Birbirine Bağladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli Belediyesi’ni büyükşehir yasası sonrası hizmet alanına giren 49 köyde de herkesin gurur duyduğu bir belediye haline getirdiklerine işaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’de yüz yıllar önce kurulan köyler olduğuna vurgu yaparak, Erdemli Belediyesi’nin her kesime eşit hizmet etme gayesinde olduğunu ve bu ilkelerinden asla ödün vermediklerini söyledi. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Tollu, “İlçemizin kalkınmasına yönelik her alanda hizmet üretiyoruz ve bu çalışmalarda önceliğimiz vatandaşlarımızın rahatı. Özellikle kış aylarında yaşanan mağduriyeti en aza indirmek için ara vermeden, 0 rakımdan 2500 rakıma kadar her noktada çalışma yürütüyoruz. 2014 Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımız 62,5 kat büyüse ve nüfusumuz 10 kat artsa da aksaklığa mahal vermeden çalışıyoruz” diye konuştu. Sorkun Mahallesi’ne verdikleri hizmet sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tollu, yapılan hizmetlerle birlikte Sorkun ve tüm köyleri hak ettiği noktaya çıkardıklarının altını çizerek, ulaşım ve yol konusunda tüm sıkıntıları gidermeye devam edeceklerini söyledi.
Talep Bizden Hizmet Başkan Tollu’dan
Sorkun Mahalle Muhtarı Mehmet Gür yaptığı açıklamasında belediye hizmetlerinden övgü ile bahsederken görüşlerini paylaştı. Köylerinde yoğun kış şartları nedeniyle afeti yaşadıklarını anlatan Gür, yollarının ve köprülerinin ağır hasar gördüğünü hatırlatarak, Belediye başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte hem yolların hem gönüllerin yapıldığını söyledi. Başkan Tollu’nun Sorkun’un her türlü ihtiyacına karşılık verdiğini anlatan Muhtar Gür, memnuniyetini dile getirerek, belediye ekiplerinin 24 saat iş başında olduğunu söyledi.
Çözüm Getiren Başkan…
Köylerinde bir ilk olan hizmetlere imza attığı için tüm vatandaşları adına Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden Gür, yapılan hizmetlerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Gür, şöyle devam etti: ‘’Köyümüz en ağır kış şartlarını ve afeti yaşadı. Aşırı kar ve yağışlar nedeniyle yollarımız, köprümüz hasar gördü. Belediye başkanımız sıkıntılarımızı yerinde inceledi. Başkanımız ve belediyenin ilgili birimleri gece gündüz demeden bizimle birlikte koordineli bir şekilde sorunlarımızın çözümü konusunda hummalı bir çalışma yürüttü ve çok şükür şimdi sona yaklaştık. Köyümüzün sorunları bitmek üzere. Yollarımız ve köprümüz onarılıp hizmet ayağımıza seriliyor. Köyümüzün sorunlarına kayıtsız kalmayan ivedi ve kararlı bir biçimde çözüm getiren belediye başkanımız ve tüm çalışanlarına muhtarlık ve halkım adına teşekkür ediyorum.’’
Hizmetler Ara Vermeden Devam Ediyor
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; yol açma, genişletme, beton yol ve asfalt çalışmalarının kent ve kırsal alanlarda eş zamanlı devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin