Mersin Erdemli Belediyesi’nin 36. Geleneksel Hacıalanı Güreşleri, Zafer Bayramı Haftası Kapsamında Toros Dağları’nın Zirvesinde Coşkuyla Kutlandı

Hem zafer kutluyorlar, hem de ata sporunu yaşatıyorlar.

02 Eylül 2022 Cuma, 09:03
Mersin Erdemli Belediyesi’nin 36. Geleneksel Hacıalanı Güreşleri, Zafer Bayramı Haftası Kapsamında Toros Dağları’nın Zirvesinde Coşkuyla Kutlandı
-

Mersin Erdemli Belediyesi, ata sporu güreşi bu yıl da Zafer Haftası'nda Erdemlilerle buluşturdu. 350 yörük güreş müsabakasında 15 farklı kategoride yarışarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Toroslar’ın zirvesinde gerçekleşen güreşçilerin müsabakaları nefes kesti.

Sabahın erken saatlerinde başlayan müsabakalar akşama kadar devam etti. Cazgırların anonslarıyla er meydanına çıkan güreşçilerin mücadelesini binlerce vatandaş izledi. Müsabakaların bitmesiyle dereceye girenlere madalyaları Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, takdim etti.

“Kültürümüzü Gelecek Kuşaklara Aktarıyoruz”

Türk milletinin şanlı tarihinde yer alan büyük destanlar sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşadıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Üzerinden bir değil, bin asır geçse de Türk’ün gücünü, Türk’ün kudretini, dünyaya tanıtacağız. Binlerce yıl geçse de bu kültürü bu güzelliği yaşatacağız. Kültürünü kaybeden toplumların yaşamadığını görüyoruz. Biz de kültürümüzü unutturmamak adına, gelecek kuşaklara aktarmak adına, 350 tane güreşçimiz, 350 tane sporcumuzu 15 kategoride sabahın dokuzundan günün geç saatlerine kadar bu kültürü yaşatmak adına burada varlığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Güreş müsabakalarına katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden güreşçi Hamza Topal, “ Burada yapılan müsabakalar çok güzel, burada yer almak çok güzel” diye konuştu.

“İyi Olan Kazansın”

Güreşçiler müsabakalar için oldukça motive ve heyecanlı. Müsabakalara her güreşçinin sıkı hazırlık yaptığını ifade eden güreşçi Abdulsamet Yağlı, “ Çok dişli rakiplerimiz var. Hepimiz antrenmanlıyız, sıkı bir maç geçti. İyi olanın Rabbim yardımcısı olsun. Emeğimizin karşılığını versin, iyi olan kazansın inşallah” diye konuştu.
Ata sporu güreşi yaptığı için çok gururlu olduğunu ifade eden güreşçi Berkay Abdil, “Ata sporunu yaptığım için çok gururluyum” diye konuştu.

Zafer Bayramı’nda güreş yaparak derece elde ettiği için mutlu olduğunu ifade eden güreşçi Mehmet Avcı, “ Hacıalanı’na geldim ve üçüncü oldum çok mutluyum” diye konuştu.

Zafer Bayramı etkinliklerinde çok eğlendiğini ifade eden minik seyirci Gülfem Topçuoğlu, “ Eğleniyorum, gülüyorum, yani eğleniyorum, güzel ” diye konuştu.

Yapılan etkinliklerin bu yıl daha güzel olduğunu ifade eden İsmail Şen, “ Bu yıl her senekinden bin kat daha güzel ve coşkulu kutlanıyor. Güreşler yapılıyor, güreşlerden sonra eğlence programı yapılacaktır. Katılım gayet iyi, gayet çok, gayet düzenli, ortam gayet iyi” diye konuştu.

Güreş seyretmeye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Halime Gök, “ Güreş seyretmeye geldim, arkadaşları ziyaret etmeye geldim. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu. Öte yandan etkinlik madalya takdimi sonrası sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin