Mersin Erdemli Belediyesi Sokak Hayvanlarının Yanında! Sokak Hayvanları Erdemli Belediyesi İle Sahipsiz Değil

Erdemli Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı topyekûn mücadele ediyor. Toplum sağlını korumak adına çalışmalarını özenle sürdüren Erdemli Belediyesi yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarını da unutmadı.

20 Nisan 2020 Pazartesi, 09:31
Mersin Erdemli Belediyesi Sokak Hayvanlarının Yanında! Sokak Hayvanları Erdemli Belediyesi İle Sahipsiz Değil
-

Dünyayı saran ve etkilerini Türkiye’de de gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı toplum sağlını korumak adına ilçe genelinde 200 kişilik ekibiyle teyakkuz halinde olan ve dezenfekte çalışmalarını özenle sürdüren Erdemli Belediyesi; koronavirüs salgını riskine karşı alınan tedbirler kapsamında boş kalan sokaklarda hayvanların yemek bulmakta güçlük çekmemesi için de besleme çalışmalarını arttırdı. Sokak hayvanları için adeta seferber olan belediye ekipleri; düzenli olarak park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bıraktı. Ayrıca ihtiyaç duyulan alanlar dezenfekte edildi ve vatandaşların da bu konuda hassasiyetli olunması istendi.

Tollu: Sokak Hayvanlarına Ayrı Önem Vermekteyiz
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sokak hayvanlarının her türlü bakım ve beslenme ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek “Koronavirüs salgınına karşı topyekun mücadelemize devam ederken ilgili personellerimiz dezenfekte çalışmalarına yoğunluk verseler de sokak hayvanlarına da ayrı önem vermekteyiz. Bu süreçte vatandaşlarımızdan isteğimiz evlerinde kalmalarına devam etmeleri. Ancak vatandaşlarımızdan ricamız; kapı önlerine bir kap su ve yiyecek bırakmaları. Sahipsiz canlarımızın hayatlarına devam etmelerini sağlamalarını rica ediyoruz. Erdemli Belediyesi olarak bizde bu süreçte önlemlerimizi ve tedbirlerimizi aldık. Ancak sokakta yaşayan dostlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bundan dolayı hazırladığımız yiyecekleri planlanan yerlere bırakıyoruz. Bu sayede sokak hayvanları da aç kalmamış oluyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin