Mersin Erdemli Belediyesi 2 Bin Yıl Sonra Ayaş Antik Kent Kapılarını Araladı

AYAŞ ANTİK TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI, Erdemli Belediyesi düzenlediği festival ile 2 bin yıl sonra Ayaş Antik Kent kapılarını izleyiciye açtı.

06 Ağustos 2018 Pazartesi, 16:00
Mersin Erdemli Belediyesi 2 Bin Yıl Sonra Ayaş Antik Kent Kapılarını Araladı
-

Festival 4 Ağustos Cumartesi günü Belediye önünden Kültür Merkezine kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başlarken yürüyüşe, şehir dışından gelen tiyatro ekiplerinin yanı sıra yerel halkın da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 8 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirilen festival kapsamında şehir dışından gelen konukların Merdivenlikuyu plajında çadır kamp alanında konakladıkları, çeşitli söyleşi ve atölyelerle gün boyu etkinliklere katıldıkları belirtildi.
Erdemli Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Ayaş Antik Tiyatro Festivali ile 2 bin yıl sonra antik kentin perdelerini açtı. 4 Ağustos Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk oyunu protokolün ve halkın yoğun katılımı ile Ahu Türkpençe’nin yer aldığı Patates oyunu oldu.
8 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirilen festivalin gündüz saatlerinde Merdivenlikuyu plajında söyleşi ve atölyelerle devam ederken akşam saatlerinde antik kent tiyatro sahnesinde halk ile buluştuğu, bu kapsamda da Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen tiyatro ekiplerinin oyunlarını sergilediği görüldü.
BAŞKAN TOLLU: KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA İMKÂNSIZ GÖRÜNEN HERŞEYİ HALKIMIZ İÇİN GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Patates oyunu sonrasında plaket törenine katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, kültür ve sanat alanında Mersin de şu ana kadar gerçekleştirilememiş olan bu festivalin 2 bin yıl sonra Erdemli Belediyesi vesilesiyle gerçekleştiğini ve imkansız görünen her faaliyetinde gerçekleştirileceğini söyledi. Sanatın ve tarihin harmanlandığı festivalle halkın kendi tarihi ile bütünleşmesinin yanı sıra ulusal boyutta bir adım attıklarını bildiren Başkan Tollu, festivallerin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.
ANTİK KENT KAZI BAŞKAN YARDIMCISI KIZILARSLANOĞLU: ALANIN TARİHİ DOKUSUNUN YENİDEN SEYİRCİSİ İLE BULUŞMASI MUTLULUK VERİCİ
Gecede son olarak söz alan Ayaş Antik Kent kazı başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asena Kızılarslanoğu, 2 bin yıl sonra yeniden seyirci ile buluşan tarihi alanın korunması ve tekrar kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını bu süreçte festivale emek veren herkese özelliklede Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ’ya duyarlılıklarından dolayı teşekkür etiklerini, festivalin yıllar boyu etmesini dilediğini bildirdi.
MERSİN TİYATROLA DERNEĞİ BAŞKANI KARTAL PROJEYİ DESTEKLEDİKLERİNİ DİLE GETİRDİ
Festivalin son derece önemli olduğunu ifade eden Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Riyadhan Kartal da programda yaptığı konuşmada, bu etkinliğin kapsam bakımından Türkiye'de ilk sayilabliecegini, bu anlamda Erdemli Belediyesi'nin çok önemli bir işi başardığını vurguladı. Sanat ve tarihi buluşturan bu festivalin devamı için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.
MERSİN MÜZE MÜDÜRÜ BALA: FESTİVAL MERSİN'E HAYIRLI OLSUN
Düzenlenen plaket töreninde konuşan Mersin Müze Müdürü Songül Ceylan Bala ise iki bin yıl sonra burada yeniden perde denilmesinin son derece heyecan verici olduğunu beyan ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti etti. Festivalin Mersin'e hayırlı olmasını dileyen Bala, oyuncuları da tebrik ederek plaketlerini takdim etti.
Festival Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada festivalin 8 Ağustos tarihinde akşam oynanacak olan tiyatro oyunlarıyla sonra ereceğini, gündüzleri ise kamp alanında usta tiyatrocuların atölyeleri ve söyleşilerine ülkenin dört bir yanından gelen tiyatrocu konukların katılarak deneyimlendiklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin