Mersin Erdemli Ayaş Antik Tiyatro Festivali Sona Erdi

AYAŞ ANTİK TİYATRO FESTİVALİ'NE

09 Ağustos 2018 Perşembe, 16:02
Mersin Erdemli Ayaş Antik Tiyatro Festivali Sona Erdi
-

AYAŞ ANTİK TİYATRO FESTİVALİ'NEMUHTEŞEM FİNAL
Erdemli Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ve 2 bin yıl sonra antik kentin perdelerini açtığı Ayaş Antik Tiyatro Festivali muhteşem bir şekilde sona erdi. Bir hafta süren festivalinin son akşamında Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Töre' isimli oyunu antik tiyatroda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, kültür ve sanat alanında Mersin'de şu ana kadar gerçekleştirilememiş olan bu festivalin 2 bin yıl sonra Erdemli Belediyesi tarafından yapıldığını ve imkansız görünen her faaliyetinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Erdemli ilçesinde sanatseverler 3-8 Ağustos tarihlerinde Roma Dönemi’nden kalma önemli bir eser olan 2000 yıllık Ayaş Antik Kenti’nde buluştu. 2000 yıl sonra perdelerini yeniden açan antik tiyatro, sanata gönül vermiş yüzlerce konuğu ağırlarken, usta tiyatrocuların atölyeleri ve söyleşilerine ise ülkenin dört bir yanından gelen tiyatrocu konuklar katıldı. Yerel hakkın da son derece büyük bir katılım gösterdiği festivalde ülkenin her yerinden gelen tiyatrocular ilk olmasına rağmen son derece başarılı bir festival geçirdiklerini ve her sene tekrar edilmesi gerektiğini dile getirdiler. Çok güzel bir organizasyon olduğunu kaydeden tiyatrocular, ev sahipliği için Erdemli Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Ayaş Antik Kent Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asena Kızılarslanoğlu, Mersin Müze Müdürü Songül Ceylan, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Turabi Aktürk’e ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Kültür Bakanlığı ve Mersin Tiyatrolar Derneği'ne de teşekkür eden Başkan Tollu, bundan sonra her sene bu aylarda, tiyatro festivalinin kapılarını tiyatrocu dostlarına açacağını müjdeledi.
FESTİVALE YAKIŞIR BİR FİNAL
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin final gecesinde Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyunu ile son buldu. Festivale usta tiyatrocular katılırken, atölye ve söyleşileri ile eğitimler verildi. Ayrıca Ahu Türkpençe ve Orçun İynemli gibi tanınmış tiyatro ve sinema sanatçılarının da festivalde yer aldığı belirtildi. Festivalin son gününde 'Patates' oyunu sonrasında plaket törenine katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, kültür ve sanat alanında Mersin'de şu ana kadar gerçekleştirilememiş olan bu festivalin 2 bin yıl sonra Erdemli Belediyesi vesilesiyle yapıldığını ve imkansız görünen her faaliyetinde gerçekleştirileceğini söyledi.
ERDEMLİ BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Ayaş Antik Tiyatro Festivali ile Erdemli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hem de Erdemli halkını sanatla buluşturmayı hedeflediklerine işaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına ve uzun yıllar sanat şehri olma misyonunu koruduğuna değinerek, bu misyonu korumak ve yeniden canlandırmak amacıyla tüm sanatseverlerin binlerce yıl sonra festival kapsamında bu tarihi mekanda topladıklarını söyledi. Ayaş Antik Tiyatro Festivali’nin bugüne kadar yapılmış tiyatro festivallerinin içinde tarihi ve kültürel önemi bakımından farklı bir yerde konumlandığını ifade eden Başkan Tollu, ''Binlerce yıl sonra bu sahnede yeniden oyunlar oynandı. Zaman geçti, kültürler değişti ama tiyatronun birleştirici gücü her dönemde geçerliliğini korudu. Ayaş’ta düzenlediğimiz bu festival; tarihin, tozlu sayfalardan çıkarılıp sahne ışıklarının altına getirilme hikayesidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
FESTİVAL HER YIL DEVAM EDECEK
Sanatın ve tarihin harmanlandığı festivalle halkın kendi tarihi ile bütünleşmesinin yanı sıra ulusal boyutta bir adım attıklarını kaydeden Başkan Tollu, festivallerin yıl boyunca devam edeceğini beyan etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin