MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Mersin Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna gidiş güzergahı üzerinde iki kız öğrencimize yönelik olarak, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

10 Ekim 2024 Perşembe, 09:13
MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
-

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Mersin Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna gidiş güzergahı üzerinde iki kız öğrencimize yönelik olarak, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle:


"Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna gidiş güzergahı üzerinde iki kız öğrencimize yönelik olarak, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezimize 09.10.2024 günü akşam saatlerinde ihbar gelmiştir. Gelen ihbar üzerine ilgili Emniyet birimlerimiz ve Yurtta görevli ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiş ve olay yerine intikal etmiştir. Öğrencilerle bire bir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür. Konu ile ilgili olarak başlatılan adli ve idari tahkikat süreci devam etmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde, bazı sosyal medya hesaplarında Mersin KYK Kız Yurdunda, bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu anlaşılmış olup, bu tür sosyal medya paylaşımları yapan hesaplarla ilgili olarak Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi kapsamında “ Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Bu kapsamda, asılsız haber yaptığı ve yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Yurtlarımızda barınan bütün öğrencilerimiz ailelerinin bizlere emanetidir. Öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği birinci derecede önceliğimizdir. Bu konuda her türlü tedbir alınmış durumdadır ve tavizsiz bir şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimizi ve halkımızı tedirgin edecek, huzurunu bozacak provakatif haberlere itibar edilmemelidir. "

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA İLAÇ VE GÜBRE AMBALAJLARININ İMHASI KONUSUNDA ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
TARSUS'TA İLÇE VAİZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Tarsus Müftülüğü’nün Kermesi Devam Ediyor
Çamaşır makinesi yangına neden oldu!
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN KARİYERİNE BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK
GELENEKSEL 3. BOCCE TURNUVASI’NDA EĞLENCE VE REKABET BİR ARADA
JANDARMADAN TERÖR OPERASYONU 10 GÖZALTI
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ, "AİLE YILI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI SERGİYE KATILDI
BAŞKAN ATAŞ: "GERÇEK ENGEL, GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR"
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KIZILCA MAHALLESİNDE TALEP VE ÖNERİ DİNLEDİ

Mersin Haber ,Mersin