Mersin Caddeleri ve Sokakları Yılbaşı İçin Süslendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte 2023 yılının ışıl ışıl parlaması için yeni yıl hazırlıklarını sürdürüyor.

26 Aralık 2022 Pazartesi, 09:32
Mersin Caddeleri ve Sokakları Yılbaşı İçin Süslendi
-

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni yıllar çalışırken, Mersin'in 13 ilçe caddesi, bulvar ve kavşaklara ışıklar ve yeni yıl yerleri figürler barındırıyor. Yeni yıl kardeşleri figürler arasında; çam ağacı, hediye çorabı, noel arabası, kardan adam, geyik, yeni yıl kurabiyeleri, hediye kutuları ve yeni yıl şekerlemeleri yer alıyor.
Yeni yıl figürleri, Büyükşehir'in atölyesinde üretiliyor
Yeni yıl gayrimenkul figürleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı atölyede bulunan ustalar yapıyor. 2019 yılında bu yana yeni malzeme kullanmadan, mevcut malzemeleri revize ederek her yıl yeni bir konsept oluşturan ekipler, böylece hem tasarruf sağlayan, hem de atık malzemeleri yeniden kullanılabilir hale getiriyor.
Savrun: “Kentimiz 2023 şarkısını ışıl ışıl parlayacak”
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nda Rekreasyon Uzmanı olarak görev yapan Pınar Savrun, “Kentin ana arterleri başta olmak üzere, 4 merkez ilçede ve diğer bütün ilçelerimizde bayram süslemelerimiz bitti. Kentimizin 2023 aynasının ışıltısı ve renkli geçitlerini görebilmek için gelene kadar yapıyoruz” dedi.
Kullanılan ahşap süslerin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nın atölyesinde üretildiğini aktaran Savrun, “Kendimiz üretim yapıyoruz. 2019 yılından itibaren aynı malzemeleri gönderecektir. Ayrıca atık arıtma de üretim yapıyoruz. Sadece bazı revizeler yaparak devam ediyoruz. Elimizde olan mevcut malzemeler üzerine, atık olarak ürettiklerimiz ürünlerini ekliyoruz. Renklerini değiştiriyoruz, boyuyoruz, tasarımlarını değiştirerek kavşaklara ve önemli noktalara yerleştiriyoruz. Mersin'i yılbaşına rengarenk ve bir ışıl ışıl hazırladık” cümlesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ARACIN ÖNÜNE ATTLAYAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ
MUT'TA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
MİLLETVEKİLLERİ SÖYLEMEZ, KIRATLI İLE BAŞKAN ALDEMİR'DEN VALİ TOROS'A ZİYARET
VALİ TOROS, GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILDI
TOROSLAR’DA 19 MAYIS COŞKUSU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE HAVADA, KARADA VE DENİZDE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI
KADINLAR EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENDE: HALKKENT MERCEK’TE OYUN ODASI DESTEĞİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE SANAL GERÇEKLİK İLE AFET EĞİTİMİ
MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ
MERSİN'DE ELEKTRONİK ÜRÜNLER ÜRETİLEN TESİSTE YANGIN

Mersin Haber ,Mersin