Mersin Büyükşehir’in Toplu Taşıma Filosu 2022’de 41 Milyon Yolcu Taşıdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin rahat, konforlu, kaliteli ve güvenilir ulaşımını sağlamak için her geçen gün ulaşım filosunu geliştiriyor.

30 Ocak 2023 Pazartesi, 09:55
Mersin Büyükşehir’in Toplu Taşıma Filosu 2022’de 41 Milyon Yolcu Taşıdı
-

Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü bünyesinde kentin 13 ilçesinde ve kırsal bölgelerde toplam 434 belediye otobüsü sefer yapıyor. Büyükşehir’in toplu taşıma ağı ile 2022 yılında 41 milyon yolcuya hizmet verdi.
Mersin’de belediye otobüslerinin kullanımı artıyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bugüne kadar vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla çevre dostu ve doğalgazlı otobüsler ile başlayan alımlar, aşamalı olarak devam etti. Kullanım ömrünü tamamlamış eski otobüslerin yerine yeni nesil araçlarla Mersinlilere hizmet veren Büyükşehir, ulaşımda hayata geçirdiği yenilikçi hizmetlerle hem kent trafiğini hem de yolcuları rahatlatıyor. Belediye otobüsleri ile 2019 yılında 33 milyon vatandaşın ulaşımı sağlanırken, bu oran yüzde 25’lik bir artış ile 41 milyona ulaştı.
“2022 yılında 41 milyon yolcu taşıdık”
Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, pandemi döneminde tüm Türkiye’de yaşanan kısıtlamalar sebebiyle Mersin’de de toplu taşıma kullanımının düştüğünü, daha sonra hem hijyen hem konfor hem de sefer sıklığı gibi sebeplerle artış gösterdiğini anlatarak, “2019 yılında 33 milyon yolcu taşıyorken. 2022 yılında yolcuların salgın hastalıktaki tereddütlerinin gitmesi, otobüslerin yenilenmesi, daha hijyenik ve daha teknolojik olmasından dolayı yüzde 25 artışla 2022 yılında 41 milyon yolcu taşıdık. 2020 ve 2021 yılında 18 milyon civarındayken şu anda 41 milyona çıktı. Aynı şekilde 2019 yılında merkezde 187 araç, toplamda 246 araç ile hizmet verirken, şimdi merkezde 303 araç ve toplamda 434 araçla Mersin gelinde otobüs seferleri yapılmaktadır. Bu da tabii ki yolculuk konforunu çok iyi bir şekilde etkilemekte. 33 milyon yolcu 41 milyon yolcuya çıkmışken aynı zamanda araçlarda da hemen hemen yüzde 50’lik bir artış söz konusu. Böylece her bölgeye daha sık seferlerin düzenlenmesi, yolcular için de daha dakik seferlerin ulaşımın sağlanması anlamına gelmekte” dedi.
Demir, Büyükşehir ile yolcuların güvenle ulaşım sağladığını belirterek, “Aldığımız yeni otobüsler tamamen teknolojik donanımlı ve güvenilir olduğundan dolayı yolcuların birinci tercih sebeplerinden bir tanesidir. Yolcularımız salgın hastalıkta dahi hijyenik olan, her seferde yıkanan ve dezenfeksiyon ile temizlenen araçlarımıza daha güvenli bir şekilde binmekteydi. Aynı zamanda kamera, ses ve görüntü kaydıyla denetlendiği için yolcular kendilerini daha güvenli hissetmektedirler. Diğer bir yandan da araçlarımızın hepsi engelli bireylere uyumludur. Hem ortopedik hem işitme engelli bireylere uygundur. Görme engelliler için de tamamen sesli uyarı sistemleri vardır. Aynı zamanda engelli rampa ve koltuk kemeri ile beraber daha güvenli bir yolculuk yapmaktadırlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü olarak her geçen gün halkımıza daha iyi hizmet vermek için daha teknolojik donanımlı, daha sık seferlerle ve daha iyi ulaşım sağlamak için bütün gücümüzle çalışmaktayız. Yolcularımızı bir yerden diğer ulaştırırken onların sevincine ortak olmak için elimize gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.
“Biz güler yüzümüzü, hizmetimizi esirgemeden devam ediyoruz”
Otobüs şoförü Tülay Serdar, Mersin nüfusunun artması, vatandaşların otobüs kullanım oranlarının artması ve kullanım ömrünü tamamlamış araçların yerine yenilerinin alınması sebebiyle otobüslerin sayısının artırıldığını ifade ederek, “Pandemi döneminde de var olan otobüslerimizi her sefer sonunda dezenfekte yaparak içerisini, koltukları, vatandaşın dokunduğu her yeri dezenfekte ederek hijyenik hale getirdik. Araçlar daha konforlu, daha rahat, yazın serin, kışın sıcak, engelli vatandaşlarımızın binmesi için rahat, ortopedik engelliler için rampalarımızın oluşu, işitme engelliler için sesli yanıt sisteminin oluşu, araçların zamanında duraklara girip çıkması, varacağı son noktaya güvenli gitmesi vatandaş talebinin artmasında çok büyük etken oldu. Personel olarak ilk işe alındıktan sonra şoför arkadaşlarımız; bizler de geçtik bu eğitimden, kurum içerisinde eğitim görüyoruz. Vatandaşlara nasıl davranmamız gerektiği, güler yüzü olmamız gerektiği, bir sorunla karşılaştığımız zaman zaman neler yapmamız gerektiğini aldığımız eğitimlerle öğreniyoruz. Bunu uygulamalı olarak da yapıyoruz” dedi.
Serdar, kadın şoför olarak vatandaşların takdirini aldıklarını ifade ederek, “Vatandaş güler yüzlü hizmet bekliyor. Elimizden geldiğince de yapmaya çalışıyoruz. Biz güler yüzümüzü, hizmetimizi esirgemeden devam ediyoruz” diye konuştu.
“Otobüslerimiz hızlı ve konforlu olduğu için zamandan tasarruf sağlıyor”
Otobüs şoförü Sermin Bayar, insanların toplu taşımaya ilgisinin günden güne arttığını belirterek, “Otobüslerimiz hızlı ve konforlu olduğu için zamandan tasarruf sağlıyor. Bundan dolayı insanlar daha çok tercih ediyor. Otobüslerimiz bir noktadan diğerine hızlı bir şekilde varabildiği için ve aynı zamanda aktarmasız bir şekilde gidebildiği için tercih edilmektedir. Araçlarımız her sefer sonrasında hijyenik hale getirilmektedir. Bize bu istihdamı sağladığı için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yolcular tarafından takdir ediliyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizi tebrik ediyoruz gibi cümleleri çok duyuyoruz. Bu bizi daha da gururlandırıyor. Kaliteli, konforlu, güzel, rahat bir yolculuk sağlamaya, elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Otobüs şoförü Göknur Keş, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin sefer aralıklarının ve seferlerinin çok düzenli olduğunu ifade ederek, merkezde ve ilçelerde vatandaşların ulaşımının zamanında sağladıklarını söyledi. Keş, genç, yaşlı, engelli birey olmak üzere otobüslerin donanımının tüm kesimlere uygun olduğunu belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi otobüslerimize vatandaşlarımızın ilgisi günden güne artmaktadır. Vatandaşlarımıza daha konforlu hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin