Mersin Büyükşehir’in Sosyal Hizmetleri Vatandaşa Umut Oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatlarına dokunacak, her bireyin yüzünde tebessüm oluşturacak anlamlı projelerle Mersin’de dönüşüme imza attı.

13 Şubat 2019 Çarşamba, 12:40
Mersin Büyükşehir’in Sosyal Hizmetleri Vatandaşa Umut Oluyor
-

Büyükşehir, yardıma muhtaç bireylere kucak açmaya, sofralarında bir lokma sıcak ekmek, bir tas sıcak çorba ile umut olmaya devam ediyor.
Geçim sıkıntısı çeken, evinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara yardım etmenin sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olduğu gerçeği ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, Aşhanesi’nden çıkan sıcak yemekle sofralara konuk oluyor. Mer-Ek fabrikasının ekmekleri ile baş köşede yerini alıyor ve yardım kolileri ile de geçim sıkıntısı çeken ailelere destek oluyor.
Aşınız Aşhanemizden, ekmeğiniz Mer-Ek’ten
Türkiye’nin ve Mersin’in en önemli problemlerinden birisi olan ve ailelerin en temel sıkıntısı olan geçim sıkıntısının yarattığı sorunların önüne geçmek için yerel yönetim noktasında elinden geleni yapmak için uğraşlar veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hayata geçirdiği projelerle vatandaşı yüzünü güldürüyor.
Kurulduğu 2016 yılından bu yana yaklaşık 1.100.000 kişiye yemek veren Aşhane ile Büyükşehir Belediyesi her gün vatandaşın sofralara konuk oluyor. Mer-ek fabrikasında ürettiği sağlıklı ve hijyenik ekmekle de sofraların baş köşesinde yerini alıyor.
Aşhane hizmetinden faydalanabilmeleri amacıyla sosyal incelemeleri yapılmış ve kartları dağıtılmış olan 250 ailenin evlerine ve Kadın Konukevi’nde kalan kadın ve çocuk misafirlere Aşhane’den haftanın beş günü günlük ortalama 450 kişilik yemek götürülüyor.
Toplumsal eşitsizliklerin ve yoksulluğun azaltılması için yola çıkan ve ihtiyaç sahibi her bireye ulaşacaklarının sözünü veren Büyükşehir Belediyesi sosyal barışın tabana yayılması amacıyla hayata geçirdiği Dosteli Market Projesi ile binlerce vatandaşa ulaştı. 2019 yılı Ocak ayı itibariyle yaklaşık 33 bin 796 vatandaş yararlandı.
2015 yılından bu yana Ramazan Ayında 177 bin adet Ramazan kolisi ihtiyacı olan evlere ulaştırılırken, Dosteli market açılmayan ilçelerde 2016 ve 2017 yılında 20 bin 400 adet gıda kolisi dağıtıldı.
Mersin genelinde unutulan bir geleneği yeniden canlandırarak Ramazan ayında kurduğu uçsuz bucaksız iftar sofralarında vatandaşları buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 788 bin 100 kişilik iftar yemeği vererek her yaştan vatandaşı aynı sofrada birleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi, Müslüman âleminde derin yaralar açan ve yas ayı olarak kabul edilen Muharrem ayında, her yıl Alevi yurttaşlar için iftar sofraları kurarak, canları bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana verdiği 21 bin 550 kişilik iftar yemeği ile canların sofrasına konuk oldu.
Yangın ya da doğal afet gibi nedenlerden dolayı evleri zarar gören ve çaresizlik içerisinde kalan ailelerin yardımına da Büyükşehir Belediyesi koşuyor. 2015 yılından bu yana 277 ailenin yardımına koşan Büyükşehir Belediyesi aileye ev eşyası yardımı yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin