Mersin Büyükşehirin Sosyal Etkinlikleri Çocukları Memnun Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik ile Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden 30 çocuk, uzman pasta şefi eşliğinde yılbaşı kurabiyesi yapmayı öğrendiler.

18 Aralık 2022 Pazar, 09:41
G: 18.12.2022 - 10:04
Mersin Büyükşehirin Sosyal Etkinlikleri Çocukları Memnun Ediyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Yılbaşı Kurabiyesi Yapım Atölyesi’ düzenlendi. Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan 4-6 yaş arası çocukların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 30 çocuk, Pasta Şefi Ayşemine Uludoğan eşliğinde yılbaşı kurabiyesi yapmayı öğrendiler. Çocuklar, Palm City AVM’de gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Tırtıl Tren ile de gezinti yaptılar.

Uludoğan: “Çocukların hiç bilmedikleri bir alanda hayal kurmaları çok keyifli”

Etkinliğe gönüllü olarak destek veren Pasta Şefi Ayşemine Uludoğan, çocuklar için yapılan bir çalışmada mesleki olarak katkı sunabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Muhtemelen bu çocuklar hayatında ilk kez şeker hamuruyla ya da kurabiyeyle yapılan böyle bir etkinlikle karşılaşıyorlar. Bunun için çok heyecanlıydım. Hiç bilmedikleri bir alanda hayal kurmaları ya da bir meslekle ilgili bilgi sahibi olmaları çok keyifliydi. Her biri çok tatlı ve çok enerjik. Buraya çok isteyerek gelmişler, o yüzden çok güzel geçti” dedi.
Çocuklarla birebir ilgilenen Uludoğan, “Bu çocukların ihtiyaçlarının keşfedilip, hangi alanlara yönlendirilebileceğini bilip, buna uygun alanlar yaratılıyor olması beni çok mutlu etti. Bu grupla buluşabilmek ve mesleki olarak da böyle bir katkı sağlayabilmek, benim için çok kıymetli. Büyükşehir Belediyesi böyle bir organizasyon hazırlamasaydı, belki de hiçbir zaman bu çocuklarla karşılaşmayacaktık” diye konuştu.

Arslan: “Büyükşehir’in sosyal yaşama etki eden departmanlarıyla birlikte hareket ediyor olmak çok güzel”

Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Palm City AVM Genel Koordinatörü Aykut Arslan ise, “Alışveriş merkezimizde çocuklarımız, kurabiye atölyesinde işlevsel bir faaliyet gösteriyorlar. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği yapmaktan ayrıca çok mutluyuz. Büyükşehir Belediyemizin sosyal yaşama etki eden departmanlarıyla birlikte hareket ediyor olmak, insanların tercih ettiği yerlerde bu tip faaliyetlere katkı sunmak bize ayrıca mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

“Çocuklarım bu etkinlikler sayesinde iletişim kurmayı öğrendiler”

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde aldıkları eğitimin, 3 çocuğunun da gelişimine çok ciddi oranda katkı sağladığını söyleyen velilerden Burcu Orhan, “Ben durumdan çok memnunum, çünkü bana uyurken ‘iyi geceler’ dahi demeyen çocuklarım vardı. Bu etkinlikler sayesinde, şimdi çocuklarım benimle gayet güzel iletişim kuruyorlar. Maddi imkanlarım doğrultusunda belli yerlere götüremeyecekken, belediyenin imkanları sayesinde birçok etkinliğe katılıyorlar. Çocuklar iletişim kurmayı öğrendiler. Evime gelen misafir çocuklarla kavga eden çocuklarım, oyun oynamayı öğrendiler. Telefondan uzak kalmayı, daha çok oyun oynamayı, kitaplarla boyama yapmayı öğrendiler” ifadelerini kullandı.

Katıldıkları etkinlikten çok mutlu olduğunu söyleyen 5 yaşındaki Hamza Kiraz isimli çocuk, “Çok mutlu oldum. Daha önce yapmamıştım, bizi buraya Vahap Amca gönderdi, kendisinin yeni yılını kutluyorum, öpüyorum” diye konuşurken, Elif Özengin ise “Burada çok mutlu oldum, Vahap Amca’yı ben de öpüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin