Mersin Büyükşehir’in Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Öğrencilerine 2 Ödül Birden

Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampı ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim alan ve robotik kodlama yarışmasında ortaokul ve lise düzeyinde başarı göstererek ödüle layık görülen öğrencilerle bir araya geldi.

13 Aralık 2021 Pazartesi, 11:55
Mersin Büyükşehir’in Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Öğrencilerine 2 Ödül Birden
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus ilçesinde faaliyetlerini yürüten ‘Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim alan ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, kısa sürede 2 başarı birden elde etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Gençlik Kampı’na yaptığı ziyarette öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencileri elde ettikleri başarılar dolayısıyla kutlayan Başkan Seçer, “Güzel işler yapıyorsunuz onu da ödüllendirdiler, kutluyorum” dedi.

“İnsan öğrendikçe çok daha fazla şey öğrenmek ister”

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Eğitimde İnovasyon Derneği ve STEM Eğitimcileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Kodlama Yarışması’na katılan ortaokul düzeyindeki öğrenciler, uyumlu ve örnek çalışmalarıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Habitat Derneği ve Vodafone Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliği ile düzenlenen Küresel Sağlık Gaming Hackathonu Oyun Geliştirme Yarışması’na katılan lise düzeyindeki öğrenciler de Türkiye 2’ncisi olarak madalyayı Mersin’e taşıdı. Ortaokul düzeyindeki öğrenciler, 15 Ocak’ta Adana’da yapılacak VEX Robotics Yarışması’na hazırlanırken, lise düzeyindeki öğrenciler ise İstanbul’da 8-9 Ocak’ta gerçekleştirilecek VEX Robotics Yarışması’na katılacak.

Geliştirilen robotlar üzerine gençlerle sohbet eden Başkan Seçer, “Güzel işler yapıyorsunuz onu da ödüllendirdiler. Gayet güzel, başarılı bir sonuç aldınız, kutluyorum. Çalışmaya devam” dedi. Gençlere, “Öğrendikçe daha fazla öğrenme isteği oluyor mu?” sorusunu yönelten Başkan Seçer, gençlerden “Evet” yanıtını aldı. Başkan Seçer, “İnsan öğrendikçe çok daha fazla şey öğrenmek ister. Zaten icatlar da öyle olur. Yenilikler, keşifler öyle oluyor. İnsanın geninde olan o merak, araştırma, yeni bir şey keşfetme onun sonucunda oluyor. Size başarılar diliyorum. Kendinize çok iyi bakın” dedi.
“Çok fazla uğraştık, çok çalıştık”
Ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Amine İkbal Aç, ekip çalışmasıyla kazandıkları ödüle ilişkin olarak, “MRS 33-33 olarak biz bir takım kurduk. Bu takımımızla bir yarışmaya katıldık. Manisa’da düzenlendi bu yarışma. Bu yarışmada bir robot tasarladık. Çok fazla uğraştık bunun için. Çok çalıştık. Ama yarışmada takımlar olarak birbirimize çok yardım ettik. Jüri özel ödülünü aldık” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin