Ekipler, larva ve haşere ilaçlamasını gündüz saatlerinde, uçkun ilaçlamasını ise gece saatlerinde yapıyor. Ekipler, uçkun ilaçlaması için akşam saatlerinde sıcaklığın 22 derecenin üzerinde olmasını beklemek zorunda kalıyor. Günlük ve anlık bir şekilde hava durumunu takip eden ekipler, aynı zamanda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ile de koordineli bir şekilde çalışıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri gece ve gündüz olmak üzere 2 vardiya şeklinde ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, larva ve haşere ilaçlamasını gündüz saatlerinde, uçkun ilaçlamasını ise gece saatlerinde yapıyor.
Uçkun ilaçlamasının akşam saatlerinde ve sıcaklığın 22 derecenin üzerinde olduğu anlarda yapılması gerektiği için ekipler akşam saatlerinden itibaren sahaya iniyor. Günlük ve anlık bir şekilde hava durumunu takip eden ekipler, aynı zamanda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ile de koordineli bir şekilde çalışıyor. Vatandaşların talep ve isteklerini de göz önünde bulunduran ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırıyor.
İlaçlama için sıcaklık değerleri önemli
Larva ve haşere ilaçlamasını gündüz saatlerinde yapan ekipler, uçkun ilaçlaması için akşam saatlerinde sıcaklığın 22 derecenin üzerinde olmasını beklemek zorunda kalıyor. Sıcaklık, 22 derecenin üzerinde olmadan yapılan ilaçlamalarda, ilaç parçalanmadan yere iniyor ve etkisiz kalıyor. Ekipler, il genelinde yaptıkları ilaçlamalarda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ekiplerinin de görüşleri doğrultusunda hareket ediyor. Ekipler, Mersin genelinde 130 araçla gece ilaçlaması yapıyor.
Gül: “Vatandaşlarımız rahat olsun bizler sahadayız”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde İlaçlama Birimi Saha Sorumlusu Bülent Gül, il genelinde 130 araçla gece ilaçlaması yapmaya başladıklarını anlatarak, “Havanın ısınması ve yaz şartlarının gelmesiyle sivrisinek sorunu için uçkun ve haşere ilaçlamasına başladık. Uçkun ilacının iş yapabilmesi için akşam hava sıcaklığının 22 derece üstüne çıkması gerekiyor. Akşam hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne çıkmadığı takdirde ilacımız parçalama yapmayıp, molekülleri yere doğru inmektedir” dedi.
Akşam hava sıcaklığını kontrol ederek gece ilaçlamasını sürdüreceklerini söyleyen Gül, “Gündüz zaten 12 ay boyunca devam eden larva ve haşere mücadelemiz, yaz aylarının başlamasıyla akşam uçkun mücadelemizde tam yol devam etmektedir. Vatandaşlarımız rahat olsun bizler sahadayız. Gerekli donanımımız, ekipmanımız, deneyimli personellerimiz var. Belli program dahilinde tüm ilçelerde ve tüm mahallelerde ilaçlamalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlara da seslenen Gül, “İlaçlama araçlarımız mahallelerinden geçerken geçici bir süre kapı ve pencereleri kapatmalarını rica ediyoruz. Çünkü ilacın etkisiyle sivrisinekler kaçışmaya ve evlerin içerisine hücum etmeye başlıyor. Araç sokaklardan geçip gidene kadar 5-10 dakika camlarımızı, kapılarımızı kapatırsak herhangi bir sıkıntı olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.