Mersin Büyükşehir’in Gezici Kütüphanesi, Yenice’deki Öğrencilerle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden destek alan öğrenciler, Büyükşehir’in gezici kütüphanesi “Kitobüs”le tanıştı.

08 Nisan 2022 Cuma, 13:45
Mersin Büyükşehir’in Gezici Kütüphanesi, Yenice’deki Öğrencilerle Buluştu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi anlamlı bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir’in Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki kurs merkezinden destek alan öğrenciler, Büyükşehir’in gezici kütüphanesi “Kitobüs”le buluştu.

Kitobüs, bu kez Yenice’deydi

Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce eğitime başlayıp bu yıl Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi adıyla modern yapıya kavuşturduğu kurs merkezindeki öğrenciler, Büyükşehir’den aldıkları destekle LGS’ye hazırlanıyor. Mersin’in doğu girişinde yer alan Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki öğrenciler kısıtlı olanaklara rağmen kitap okuma tutkusunu sürdürüyor.

Kitobüs’ adıyla kentin mahallelerini gezen Büyükşehir’in gezici kütüphanesi, direksiyonunu bu defa Yenice istikametine çevirdi. Kurs merkezinde Kitobüs’le karşılaşan minikler, gözlerindeki mutluluğu gizleyemedi. İlk kez kitap dolu bir otobüs gören öğrencilere ‘Mersin’i Tanıyoruz’ kitabı da hediye edildi.

“Gezici kütüphanemizi büyük bir heyecanla karşıladılar”

Büyükşehir Belediyesi’nin Yenice Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, yaklaşık 250 öğrencinin Yenice’deki kurs merkezinden destek aldığını belirtti. Gezici kütüphaneden de bahseden Aslan, “Burada öğrencilerimize kütüphane sevgisini aşılamak, onlara kitap okumanın ne kadar kıymetli olduğunu göstermek istiyoruz. Bu fikri çocuklarımızla paylaştığımızda çok heyecanlandılar. Burası biraz arka planda kaldığı için bu noktada gezici kütüphanemizi büyük bir heyecanla karşıladılar. Burada edindikleri bilgilerin bundan sonraki hayatlarında da onlara ışık tutacağını umuyorum” dedi.

“Çocuklar çok memnun kaldılar”

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tiyatro sanatçılarından Mahir Okdemir, çocuklara gezici kütüphanede bazı bilgiler verdi. Çocukların gezici kütüphaneyi çok sevdiğini vurgulayan Okdemir, “Çocukların kütüphaneyi tanımaları, sevmeleri ve kütüphane ahlakı ile etiğini öğrenmeleri için bir tanıtım yapmak üzere buradayız. Çocuklara kütüphanenin tarihçesini anlattık. Dünya üzerinde kütüphanenin geçirdiği serüvenden ve kütüphane tarihinde hangi noktaların önemli olduğundan bahsettik. Kimlerin bu yolda mühim dokunuşlar yaptığını anlattık. Çocuklar çok memnun kaldılar. Yenice gibi Mersin’in merkezden uzak birçok yerleşim yerindeki çocukların kitaplara ne kadar ilgili, alakalı ve muhtaç olduklarını gördük” ifadelerine yer verdi.

“Hayatımda ilk kez burada böyle bir şey gördüm”

Çocuklardan Çınar Özdemir, mahallelerinde ilk kez bu tarz bir otobüs gördüğünü belirterek, “Elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Bugün burada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden gelen gezici kütüphaneyi gezdik. Hayatımda ilk kez burada böyle bir şey gördüm. Çok güzeldi. Şu an bir otobüsün içindeyim ve her tarafında kitaplar var. Burada kütüphanenin nasıl bir yer olduğunu anlattılar. Kitaplardan bahsettiler” dedi.

“Otobüsün her yerinde kitaplar var”

Sümeyye Esin de kitaplara ilgi duyduğunu vurgulayarak, “Kitapları gördük. Kitaplarla ilgili bilgiler verdiler. Burası gezici kütüphane. Kitap okuma imkanı olmayanlara kitap okutuyorlar, köylere gidiyor. Burası bana göre çok güzel” diye konuştu.

Çocuklardan Eylül Altunkanat, “Kitapları çok seviyorum. Yenice’ye kitaplarla ilgili otobüs geldi. Her yerde kitaplar var, ben çok beğendim. Bu arada kitap da hediye ettiler” derken, Visal Elberi ise “Çok kitap okuyorum. Belediyenin kurs merkezine gidiyorum, çok güzel dersler anlatıyorlar” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin