Mersin Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’ndan Yks’de Büyük Başarı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda YKS’ye hazırlanan öğrenciler başarılı sonuçlar elde etti.

15 Ağustos 2018 Çarşamba, 14:42
Mersin Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’ndan Yks’de Büyük Başarı
-

Anamur şubesinde eğitim gören Sezer Saydam ise Mersin 1’incisi, Türkiye 271’incisi olarak, Mersin’in gururu oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu, üniversite sınavı sonuçlarında geçtiğimiz yıla oranla Türkiye ortalamasını 2’ye katlayarak, %39’luk bir başarı yüzdesi elde etti. Kursların Mersin merkez, Tarsus ve Anamur şubelerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan toplam 1945 öğrenci sınava girdi ve başarılı sonuçlar elde etti.
İlk 1000’e giren 2 öğrenci
YKS sınavına giren öğrencilerden ilk 1000’e giren 2 öğrenci, ilk 5000’e giren 6 öğrenci, ilk 10000’e giren 18 öğrenci, ilk 50000’e giren 48 öğrenci, ilk 100000’e giren 67 öğrenci, ilk 350000’e giren 620 öğrenci, Milli Savunma Üniversitesi’ne giren 17 olmak üzere toplam 778 öğrenci başarılı sonuçlar elde etti.
Ayrıca Mersin merkez, Tarsus ve Anamur’da 31 Temmuz tarihinden,14 Ağustos’a kadar öğrencilere rehberlik ve tercih hizmetleri verildi. Verilen hizmetten sadece kurs öğrencileri değil, dışarıdan gelen öğrenciler de faydalandı. 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında kurslarda eğitim görmek isteyenler için de 11 Haziran tarihinde başlayan kayıtlar,31 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
Karaman: “Burada aile sıcaklığını hissettik”
2 yıldır üniversite sınavına girdiğini ve bu yıl eşit ağırlık sonuçlarına göre YKS’de ilk 7 bine girdiğini belirten Şüheda Karaman, “Öğretmenlerimiz çok iyi öğretmenler. Çok deneyimliler. Aynı zamanda benim için en önemli olan şey, burada aile sıcaklığını hissettik. Gerçekten öğretmenlerimiz arkadaşlarımız gibi oldu. Bize her konuda yardımcı oldular. Her sorunumuzu dinlediler. Bir eksiğimiz olduğunda kapatmaya çalıştılar. Herhangi bir problemimizde direkt yanımıza koştular. Ne olursa olsun bu dershanede şöyle bir durum var. Eğer bir konuda eksiğiniz varsa öğretmenleriniz kapatana kadar durmuyor. Bunun için uğraşıyorlar. Sizin üstünüze düşüyorlar. Öğretmenlerimizin çoğu zaten çok iyi okulları bitirmiş. Çok deneyimli ve bilgili öğretmenler. Çoğunluğu da genç bir kadro zaten. O yüzden bizimle de çok iyi anlaşıyorlar. Bu başarıyı da birazcık bekliyordum. Yani çocukluktan beri birazcık da olsa derslerimin üzerine düşerim zaten. Hukuk Fakültesi’nde okumak istiyorum. Başlara Ankara ve İstanbul’daki üniversiteleri yazdım” dedi.
Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda öğretmenleriyle bire bir çalışma da yaptıklarını ve bunun kendisine çok faydası olduğunu ifade eden Karaman, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nun benim için çok farkı oldu. Bizim burada öğretmenlerimiz normal derslerin haricinde bizlere etütler, soru çözüm saatleri de uyguluyorlar. En çok bunun etkisi oluyor zaten bizlere. Çünkü öz çalışma çok önemliyken, öğretmenle birlikte yapılan bire bir çalışma da çok önem kazanıyor burada. Sorularımızı sormamız, bunlara doğru cevaplar alabilmemiz çok önemli. Burada en çok bunun farkını gördük aslında. İkinci senemde bunun farkını gördüm. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir sürü gence burada hizmet veriyorlar. Bir sürü insan onlar sayesinde üniversiteyi kazanacak. Bir sürü insan onlar sayesinde etkilenecek, büyük yerlere gelecek. Bir sürü insanı etkileyecekler. Belki ülkeyi değiştirecekler” şeklinde konuştu.
Oyar: “Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkânlar bize çok avantaj sağladı”
Tıp fakültesine girmek istediğini ve sıralamasının 10 bin olduğunu ifade eden Sedat Oyar, “Düzenli çalıştım. Açıkçası ben ilk sınavda daha iyi bir sıralamadaydım. 4 bindeydim. İkinci sınavda sınav heyecanından dolayı çok iyi geçmedi. Bildiğim soruları falan da yapamadım. Ama yine buna da şükrediyorum. Sonuçta Tıp Fakültesi istiyorum ve tıp eğitimini hangi üniversitede aldığınızın çok fazla önemi kalmıyor. Önemli olan bireysel başarı. Ben ilk defa dershaneye gittim. Geçen yıl okula devam ederken gitmemiştim. Dershane fiyatları çok uçuk olduğu için, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkânlar bize çok avantaj sağladı. Bana en büyük avantajı deneme sınavları oldu. Tabi hocalarımız da çok samimiydi. Evde kalsaydım çalışma isteğim gelmezdi. Ama burada o ortamı görünce çalışabildim. Bu imkânları sağladığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.
Karaca: “Özel yerlere göre çok disiplinli”
İkinci defa üniversite sınavına girdiğini belirten Engin Karaca, “17 bin sıralamam var, ikinci senem ve tıp istiyorum. Benim burada en çok memnun kaldığım konu, özel yerlere göre çok disiplinli olmasıydı. Yani geçen seneye rağmen okulu aratmadı. Ben ilk defa dershaneye geldim. Sabah erken saatlerde başlıyorduk. Bu aslında dezavantaj gibi gözüküyor öğrenciye ama avantajlı. Hantallaşmıyoruz, tembelleşmiyoruz. Deneme sınavları çok yararlıydı, hocalarımız çok yardımcı oluyordu. Hem rehberlik açısından, hem de derslerle ilgili. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Yeniay: “Hocalarımızın alanlarındaki başarısıyla birlikte önyargım yıkıldı”
Bu yıl sözelde ilk 5 bine girdiğini ve bu yıl üniversite sınavına üçüncü kez girdiğini belirten Alper Yeniay, “Bundan 2 sene önce üniversiteyi kazanmıştım ama nasip olmadı. Senenin başında böyle bir dershane olduğunu bilmiyordum. Bana önerdiler, geldim burada kaydımı yaptırdım. Başta tabi ki hocalarımın yardımıyla ve kendi çabamla birlikte sözelde ilk 5 bine girdim. Bu sene de Hacettepe Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü’nü istiyorum. Hayırlısı olsun. Dershanenin sunmuş olduğu imkânlardan memnundum. Çünkü hocalarımız gerçekten de iyi. Açık konuşmak gerekirse senenin başında önyargıyla yaklaşmıştım. Ama hocalarımızın gerçekten alanlarındaki başarısıyla birlikte bu önyargım yıkılmış oldu. Hocalarımızla biz aslında burada arkadaş gibiydik. Yani öğretmen öğrenci ilişkisinden ziyade arkadaş gibi olduk. Hocalarımız da sağ olsunlar bizlere yardımlarıyla, çabalarıyla ve kendi öz çabamızla birlikte bu başarıya ulaşmış olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın sunmuş olduğu imkânlardan dolayı kendilerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten burada yapmış olduğu büyük iyilikle birlikte kendilerine teşekkürlerimizi armağan ediyoruz” dedi.
Tecrübeli öğretmen kadrosu ve kaynak sınırsız temini
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu sayesinde öğrenciler ücretsiz olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanmaya başladı. Üniversiteye gitmek isteyen gençleri, açtığı ücretsiz kurs sayesinde YKS’ye hazırlayan ve gençlerin gelecekte iyi birer bölüm okumalarının önünü açmak isteyen Büyükşehir Belediyesi sayesinde öğrenciler sınava ücretsiz hazırlandı. Mersin merkez, Tarsus ve Anamur ilçelerindeki kurslarda tecrübeli öğretmen kadrosu ve alanında uzman eğitmenler ile eğitim verildi. Kurslarda tüm kaynaklar yani test kitapları, soru bankaları, yaprak test ve deneme sınavları da ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Ayrıca yapımı tamamlanan Gülnar Şubesi de yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerine kapılarını açacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin