Mersin Büyükşehir’in Dağıttığı Maskelerin Eczanelerde Sunulan Maskelerden Farkı Yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak üretilen maskeleri, yasal izin ve ruhsatları tam olan, kalite belgeli firmalardan temin ediyor, yurttaşlara ücretsiz olarak ulaştırıyor.

11 Nisan 2020 Cumartesi, 14:16
Mersin Büyükşehir’in Dağıttığı Maskelerin Eczanelerde Sunulan Maskelerden Farkı Yok
-

Büyükşehir Belediyesi’nin firmalardan temin ettiği ve dağıtımını yaptığı maskelerin eczanelerde sunulan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda da kullanılan maskelerden hiçbir farkının olmadığı bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, “Bu noktada kalite standartları belirlenmiş ürünlerimizi vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabilir. Aynı ürünler belediye personelimiz tarafından da kullanılmaktadır” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, temininde büyük zorluklar yaşamasına rağmen lisanslı maske üreticisi firmalardan ürün tedarik ederek yurttaşlara ücretsiz maske ulaştırıyor ve Koronavirüs salgını sürecinde maske bulmakta zorlanan yurttaşlara destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı maskelerin, yurttaşların gönül rahatlığıyla kullanabileceği kalite standartlarına haiz olduğu bildirildi.
Standartlar, ruhsat ve izinler titizlikle inceleniyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşlara dağıttığı maskeleri teknik olarak “3 katlı non-woven kumaştan üretilmiş maske” olarak tanımlamak mümkün.
Bu maskeler Türk Ticaret Kanunu gereğince uygun ticaret unvanına, Vergi Usul Kanununun 8. maddesi gereğince vergi kimlik numarasına sahip firmalar ve yasal izinlere sahip üreticilerden, medikallerden temin ediliyor.
Mersin Büyükşehir, en uygun ve en gerçekçi fiyat ile alım yapma konusunda olduğu kadar maskelerin standartlara uygun olmasına da titizlikle yaklaşıyor.
Tedarikçi firmalardan gerekli ruhsat belgeleri isteniyor
Maske temininde ürünün CE belgeleri (Avrupa Ürün Mevzuatlarına uygunluk), firmaların Ticaret Sicil Kayıtları, işyeri açma ve çalışma ruhsatları inceleniyor. Bunların yanı sıra en kaliteli maskeyi temin edebilmek için firmalardan İSO: 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, İSO: 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi de isteniyor.
Uygun üretim ortamlarına ve gerekli yasal izinlere sahip olan ve Kamu İhale Kurumu tarafından yasaklanmamış olan her firma ve şahıs belediyenin tedarikçisi olabiliyor.
Salgın ortamı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, maske temin ettiği firmalardan, gerekli ruhsat belgelerini de istiyor. Sağlık Bakanlığı’ndan üretim izni almış, ürünlerinin standartlara uygun olduğu Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilmiş firmalardan ürün alınıyor.
“Hastanelerde kullanılan maskelerden farkı yok”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, belediyenin maske temin ettiği, yasal izinleri tam olan ve standartlara uygun üretim yapan bir firmanın markasının, kaçak üretim yapılan bir atölyede taklit edildiğini belirterek, “Güvenlik güçlerimizin el koyduğu o sahte maskelerin belediyemizce dağıtılması asla söz konusu olamaz. Belediyemizin vatandaşlarımıza dağıttığı maskelerin eczanelerde satılan maskelerden bir farkı yoktur. Eczanelerde marka ve üreticisine göre değişken kaliteli ürünler satmaktadır. Bu noktada kalite standartları belirlenmiş ürünlerimizi vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabilir. Aynı ürünler belediye personelimiz tarafından da kullanılmaktadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Çilem
16:41
12 Nisan 2020 Pazar
Maske nerde dağıtılıyor. Ben neden ulaşamıyorum
176.33.240.166
Neslihan Gök
10:36
12 Nisan 2020 Pazar
Maske nerede dağıtılıyor? Bizler neden ulaşamıyoruz?
78.180.9.247
Turgut mekan
08:08
12 Nisan 2020 Pazar
Maskeyi nasıl temin ederiz
45.67.152.123
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin