Mersin Büyükşehir’in Çevre Haftası Etkinlikleri Karaduvar Sahil Temizliğiyle Noktalandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirdiği “Sahil Temizliği Etkinliği” Anamur’dan Akdeniz ilçesine uzandı.

09 Haziran 2022 Perşembe, 15:02
Mersin Büyükşehir’in Çevre Haftası Etkinlikleri Karaduvar Sahil Temizliğiyle Noktalandı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler sahil temizliğiyle noktalandı. Anamur’dan Akdeniz ilçesine uzanan 5 noktadaki “Sahil Temizliği Etkinliği”nin son durağı da Karaduvar sahili oldu.

Karaduvar’daki temizlik ‘Bilinçli Spor Etkinliği’yle başladı

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinesinde yürütülen etkinliğe Muhtarlık İşleri Dairesi’nin de sunduğu katkıyla Anamur, Aydıncık, Silifke ve Erdemli ilçelerindeki sahillerde temizlik yapıldı. Akdeniz ilçesi Karaduvar Sahili’nde yapılan temizlik etkinliğinde ise Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi işbirliği yaptı. Büyükşehir’de görevli beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde her sabah Kültür Park’ta ‘Bilinçli Spor Etkinliği’ne katılan Mersinliler, bu defa Karaduvar sahilinde buluştu.

Karaduvar sahilinden bir kamyon çöp çıktı

Sabahın erken saatlerinde ‘Bilinçli Spor Etkinliği’yle başlayan program sahil temizliğiyle sürdü. CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palatmut’un da katıldığı etkinlikte Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği üyeleri de yer aldı. Ellerine poşetleri ve çöp tutma aparatlarını alan Mersinliler, Karaduvar sahilini baştan sona temizleyerek bir kamyon dolusu çöp çıkarttı.

“Ben bir çevreciyim, gittiğim her yerde önce bir mıntıka temizliği yaparım”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Dilber Şenol, “Şu anda Karaduvar sahilini Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu çevre etkinliği için güzelleştirmeye geldik. Sporumuzu yaptık, kirletilen yerleri elimizden geldiği kadar temizleyeceğiz. Ben bir çevreciyim. Gittiğim her yerde önce bir mıntıka temizliği yaparım, sonra oraya konuşlanırım. Tüm toplumumuz duyarlı olsa o izmaritleri ya da herhangi bir pisliğini ortaya bırakmasa değil Mersin, değil Türkiye, dünya güzel olacak” dedi.

“Geçen yıl da gelmiştik, temizlemiştik, çok güzel olmuştu”

Etkinliğe katılanlardan Mustafa Uslu, “Burası Mersin’in Karaduvar Mahallesi. Çok güzel bir yer ama bence şu ana kadar kıymeti bilinmemiş. Şu sahiller başkalarının elinde olsa burası cennet gibi olur. Şu an çok kirli ve pis. Buraya bir el atılması lazım. İnsanların duyarlı olması lazım” derken, Asuman Turan ise “Burada çok güzel ve zevkli bir spor yaptık. Şu anda çöp temizlemeye geldik. Geçen yıl da gelmiştik, temizlemiştik, çok güzel olmuştu. Herkes temiz olsun, çevreye çöp atmayalım. Herkes lütfen dikkat etsin” diye konuştu.

“Almanya’dan geldim. Mersin çok hoş, çağdaş”

Vatandaşlardan Nazlı Altay, “Önce sporumuzu yaptık. Sonra çevremizi temizleyeceğiz. Belediyenin düzenlediği bu olaydan dolayı çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Sahillerimiz temiz olsun” dedi. Yurtdışından Mersin’e geldiğini belirten Martin Krapp, “Almanya’dan geldim. Burada misafirim. Mersin çok hoş, çağdaş. Biz burada çok mutluyuz. Sabah erkenden spor yapıyoruz, şimdi de sahili temizliyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin