Mersin Büyükşehir’den Paramotorla "Anneler Günü" Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm annelerin gününü Akdeniz semalarında paramotorla uçurduğu “Anneler Gününüz Kutlu Olsun” yazısıyla kutladı.

10 Mayıs 2020 Pazar, 18:55
Mersin Büyükşehir’den Paramotorla "Anneler Günü" Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı
-

Paramotor, Tarsus’tan Erdemli’ye kadar uçtu. Büyükşehir ekipleri, araçlarla sabahın erken saatlerinde yola düştü ve sokak sokak gezip anonslarla Anneler Günü’nü kutlayarak, sukulent dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’nde evlatlarını vatan için şehit vermiş anneler için de Şehitlik’te hüzünlü ve buruk bir kutlama gerçekleştirdi. Anneler Günü’nde çocuklarının mezarı başına gelen acılı anneleri Büyükşehir ekipleri yalnız bırakmadı.
Tüm kent genelinde kutlama programı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin en uzak yerlerindeki annelere de, merkezde yaşayan annelere de ulaştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’nü hem gökte, hem yerde kutladı. Büyükşehir Belediyesi, annelerin gününü gökyüzünde uçurduğu paramotorda açtığı ‘Anneler Gününüz Kutlu Olsun’ yazısıyla kutladı. Yaklaşık 2 aylık ev karantinalarının ardından temiz havayla ilk kez buluşan 65 yaş üstü vatandaşlar da Büyükşehir’in sürprizleriyle karşılaştı.
Tarsus’tan kalkan paramotor, Adnan Menderes sahil şeridinde uçtuktan sonra Erdemli’ye doğru yola çıktı. Sahilde gezintiye çıkan kadınlar, Akdeniz semalarında uçan paramotorla Anneler Günü sürprizi yaşarken, evinden yeni çıkan bazı anneler sokakta sukulent sürpriziyle mutlu oldu.
Araçlar sokak sokak gezdi, annelerin gününü kutladı
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Anneler Günü için sabahın erken saatlerinde araçlarla yola koyuldu. Sokak sokak gezen ekipler, yapılan anonsla kadınların Anneler Günü’nü kutladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını ileten ekipler, MERSİNDEN Kadın Kooperatifi bünyesindeki kadınların ellerinden çıkan sukulentleri annelerle buluşturdu. Anlamı paylaşmak olan sukulenti annelere dağıtan ekipler, tüm gün boyunca binlerce anneye ulaştı.
Ekipler sokakta bulunan annelere de, trafikte kırmızı ışıkta duran araçlarda bulunan annelere de, evinde çocukları için yemek hazırlığında bulunan annelere de sukulent verdi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı destekleriyle, MERSİNDEN Kadın Kooperatifi bünyesinde çalışan kadınların emeğiyle hazırlanan sukulentler, bundan sonra annelerin emeği ve sevgisi ile büyüyecek.
Meral Seçer: “Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin”
Büyükşehir Belediyesi ekipleri dağıtım sırasında annesine refakat ederek gezintiye çıkaran Meral Seçer ile karşılaştı. Meral Seçer’in ve annesinin ‘Anneler Günü’nü kutlayan ekipler, Seçer’in annesi Hatice Kurt’a da sukulent hediye etti.
Annesi ile uzun sürenin ardından ilk defa görüştüğünü ifade eden Meral Seçer, “Koronavirüs nedeniyle annem dışarı çıkmıyordu. Bugün izin kapsamında annemi gördüm ve biraz hava aldırıp evine tekrar bırakacağım; tabi ki sosyal mesafe kurallarına uyarak. Uzun süredir görüşmüyorduk, sadece görüntülü görüşüyorduk. Bizim için heyecanlı bir gün oldu. Başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Annelerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Tedbirli olmak açısından iki aydır evde olduğunu ifade eden Hatice Kurt, “Böyle bir süreçte tedbirli olmamız gerek. Ben önce şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum, Allah onlara sabır versin. Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.
“Sokağa çıkarken böyle bir sürprizle karşılaşacağımı bilmiyordum”
65 yaş üstü olduğunu ve yaklaşık 2 ay sonra evinden yeni çıktığını ifade eden Sakine Toprak, Büyükşehir’in sürprizi karşısında oldukça mutlu oldu. Toprak, “2 ay sonra sokağa çıktığımda böyle bir sürprizin kısmet olacağını bilmiyordum. Çok mutlu oldum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Ekiplerin gününü kutladığı Münire Uçar ise, “Bu etkinlik için Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Böyle zor zamanlardan geçerken bizleri bu şekilde mutlu etmesi gerçekten çok güzel. İnanılmaz bir duydu. Çok mutlu oldum” dedi.
2 ay sonra ilk kez evden çıkan bir diğer anne ise 68 yaşındaki Fatma Bahar oldu. Bahar, “Bugün ilk defa sokağa çıktık, yürüyorduk böyle bir sürprizle karşılaştık. Çok mutlu oldum” diye konuştu.
Şehitlikte buruk ‘Anneler Günü’
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çocuklarını vatan için şehit vermiş annelerin de yanındaydı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Mersin Şehitliği’ne gelen anneleri yalnız bırakmadı. Şehit annelerinin Anneler Günü kutlanırken, şehitler ise dualarla anıldı.
Ayşe Teyze’nin mutluluğu gözlerinden okundu
Tüm ilçelerde her yaştan ve her kesimden anneye ulaşarak sukulentler ile mutlu eden Büyükşehir ekipleri, Erdemli İlçesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Kahir’in de kapısını çaldı. Ekiplerin, yemek hazırladığı sırada yakaladığı Ayşe Kahir’in şaşkınlığı ve mutluluğu gözlerinden okundu. Şaşkınlığını üzerinden atan Kahir, “Yemek yapıyordum. Sürpriz oldu. Sevindim, teşekkür ederim” dedi.
Tarsus ve Çamlıyayla’da annelere Büyükşehir’den çiçek
Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’ne özel olarak hazırlanan sukulenti çiçekleri Tarsus ve Çamlıyayla’da da dağıttı.
Tarsus’ta Merkez ve Güney kabristanı başta olmak üzere Şehitlik’te çiçek dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, ayrıca kent merkezinin işlek noktaları olan Halk Eğitim Merkezi kavşağı, Üzümlü kavşak, istasyon civarı, Çamtepe gişeleri bölgesi, Makam kavşağı ve daha birçok ışıklı kavşakta araç içerisinde bulunan annelere çiçek, sürücülere ise koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında temizlik kiti dağıttı.
Büyükşehir ‘Evde Kal’ çağrılı pankartı ile farkındalık yarattı
Yaya olarak ilerleyen ileri yaştaki vatandaşlara da aynı şekilde çiçek ve temizlik kiti dağıtan Büyükşehir ekipleri, üzerinde Başkan Vahap Seçer’in “Annelerimiz güvende olsun, bu yıl herkes evde olsun” mesajının yazdığı dövizleri de tuttular.
Mersin Büyükşehir’den Paramotorla ''Anneler Günü'' Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı
Mersin Büyükşehir’den Paramotorla ''Anneler Günü'' Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı
Mersin Büyükşehir’den Paramotorla ''Anneler Günü'' Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı
Mersin Büyükşehir’den Paramotorla ''Anneler Günü'' Kutlaması! Mersin Büyükşehir, Annelerin Gününü Gökyüzünden de Kutladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin