Mersin Büyükşehir’den Kulübesi Eskiyen Esnafa Yeni Bir ‘güvercinevi’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Çarşı Meydanı’nda 20 yıldır kuşyemi satan ve kulübesi eski olduğu için zor şartlarda çalışan esnaf Ayhan Ekici’ye yeni bir ‘Güvercinevi’ teslim etti.

16 Aralık 2022 Cuma, 09:37
G: 16.12.2022 - 09:48
Mersin Büyükşehir’den Kulübesi Eskiyen Esnafa Yeni Bir ‘güvercinevi’
-

Kent tarihinde önemli bir yere sahip ve sembolik bir mekan olan Ulu Çarşı Meydanı’nda 20 yıldır kuşyemi satan Ayhan Ekici, eskiyen kulübesi dolayısıyla hem yaz hem de kış aylarında zor şartlar altında çalışıyordu.
Büyükşehir ekipleri, eski ve atıl durumda olan kulübenin yerine, daha modern ve kullanışlı bir kulübe yaptı. ‘Güvencinevi’ adı verilen kulübe, kısa sürede yerine yerleştirildi. Yeni kulübesine kavuşan esnaf Ekici, artık yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında da soğuktan korunacak.

Damar: “İmalatını kendi atölyemizde gerçekleştirdik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi’nde görev yapan Mimar Zeynep Damar, Ulu Çarşı’da 20 yıldır kuşyemi satan esnafın kulübesini yenilediklerini belirterek, “Burada güvercinlere yem satışı yapan esnafımızın çok kötü şartlarda çalıştığını gördük. Kulübe için Etüt ve Projeler Dairesi tasarım ofisi olarak bir tasarım geliştirdik ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda kendi atölyemizde imalatını tamamlayarak esnafımıza teslim ettik” ifadelerini kullandı.

Ekici: “Soğuktan, yağmurdan korunacağız”

20 yıldır aynı noktada kuşyemi satan Ayhan Ekici, zor şartlarda çalıştığı eski kulübesinin değiştirilmesinden oldukça memnun. Hem yaz aylarında, hem de kış aylarında sıkıntı yaşadığını ifade eden Ekici, “20 yıldır ben bu iş yapıyorum. Çocukluğum burada geçti. Allah bin kere razı olsun Vahap Başkanımızdan. Kendisine çok teşekkür ediyoruz, varlığı daim olsun. Bu kulübenin gelmesiyle, insan gibi yaşamayı hissettik. En azından kıştan, soğuktan, yağmurdan korunacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Ulu Camimize, Ulu Çarşımıza çok güzel bir görsellik sağladı. Buraya gelen kardeşlerimize, arkadaşlarımıza, çocuklarımıza ki; burası çocuk dünyası; çok güzel bir görsellik var. Daha sağlıklı, daha güzel olduğunu düşünüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Gökhan
11:40
16 Aralık 2022 Cuma
Bunlara fırsat vermeyin abi adamlar kuşlara yaklaştirmiyor yaklaşani azarliyorlar resmen mafya kesilmişler devlet bunlara neden izin veriyor arkalarinin sağlam olmasına güvenerek bu hareketi yapıyorlar
85.104.207.15
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin