Mersin Büyükşehir’den Kayıt Dışına Geçit Yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kayıt dışı kazancın önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

21 Eylül 2016 Çarşamba, 10:32
Mersin Büyükşehir’den Kayıt Dışına Geçit Yok
-

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde yürüttüğü seyyar satıcılara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Daha vergisiz kazanç için Mersin sokaklarını işgal eden kağıt toplayıcılara yönelik ciddi çalışmalar yapan zabıta ekipleri, son olarak Mersin sebze ve meyve hali önüne ve bahçelere operasyon düzenledi. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü görevlileri ile Hal Zabıta Amirliği’ne bağlı zabıta ekipleri, kompleks içerisinde faaliyet gösteren esnafın şikayeti üzerine emniyet güçleri ile birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyonda, daha önce defalarca uyarılan seyyar satıcıların bu uyarıları dikkate almayarak vergisiz ve kayıt dışı kazanç sağlamaya devam etmeleri üzerine çok sayıda elektronik terazi ve seyyar arabalara el koydu.
 
 
El konulan malzemeler Zabıta kontrolünde Büyükşehir Belediyesi’ne ait depolara götürülürken, kayıt dışı alım-satım yapan bazı bahçe ve tarlalara da operasyon düzenlendi. Operasyon doğrultusunda merkeze bağlı mahallelerdeki kaçak yükleme yapılan noktalarda künye kontrolü yapıldı.
 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü ile Hal Zabıta Amirliği’ne bağlı zabıta ekipleri, Hal Kompleksi içerisinde ve dışarısında faaliyetlerini sürdüren esnaflarımıza yönelik iş yerlerinde denetimler yaparken, eksiği bulunan esnaflar uyarılarak, eksiklerin giderilmesi için süre verildi.
Seyyar satıcılara yönelik operasyonların süreceği belirtilirken, kayıt dışı kazanç yöntemiyle vergi vermeden haksız gelir elde eden seyyar satıcılara geçit verilmeyeceği bildirildi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİRARAYA GELDİ
SEÇER AİLESİ ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
SİLİFKELİ KADINLARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI; ATAKENT KADIN ATÖLYESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS ÖNCESİ MORAL ETKİNLİĞİ
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI

Mersin Haber ,Mersin