Mersin Büyükşehir’den Çocuklara Trafik Eğitim Parkı

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Trafik Haftası dolayısıyla Akdeniz ilçesi Sakarya İlkokulu’nda ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

07 Mayıs 2019 Salı, 17:20
Mersin Büyükşehir’den Çocuklara Trafik Eğitim Parkı
-

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ trafik haftası gibi önemli bir günde çocuklara armağan edildi.
Sakarya İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Uçar, Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyaaddin Özer, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Başkan Seçer: “Trafik konusu bir bilinç ve eğitim meselesi”
Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı olduğuna vurgu yaparak, trafik konusunun bilinç meselesi olduğuna değindi.
Başkan Seçer, “Araç öncelikli bir trafik düzenimiz var. Sürücülerimizin yayaya pek saygılı olduğu söylenemez. Trafik konusu bir bilinç meselesi, bir eğitim meselesi. Eğer trafik kurallarını uygulamada sıkıntılar yaşanıyorsa o yasal düzenlemelerin bir kıymeti olmaz. Çağdaş toplumlarda, çağdaş ülkelerde trafik kuraları ne ise Türkiye’de de aşağı yukarı aynı kurallar geçerli ama uygulamalarda o eğitimli toplumlar ile bizim toplumumuz arasında dağlar kadar fark var” dedi.
“Temel hedefimiz çocuklarımız”
Trafikte bilinçli bireyler yetiştirme konusunda öncelikli olarak hedef kitlenin çocuklar olduğuna değinen Başkan Seçer, “Temel hedef kitlemiz bana göre bu genç, pırıl pırıl fidanlarımız, dimağlarımız, çocuklarımız. Bunların eğitimlerine önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu etkinliği canı yürekten destekliyoruz ve çocuklarımızla ortaklaşa yapacağımız programlarla ve etkinliklerle trafik bilincini vereceğiz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların bilinçlendirilmesi konusunda her türlü desteğe açık olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Sadece trafik konusunda değil birçok konuda özellikle ilköğretim düzeyinde çocuklarımıza toplu yaşamın ne anlama geldiğini, kurallara riayet etmenin toplum düzenine sağlayacağı olumlu etkileri anlatarak birçok sorunu aşabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir’den Trafik Haftası’nda öğrencilere ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’
Akdeniz ilçesi Sakarya İlkokulu’nda yer alan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yapımı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi etkinlik için okulun bakım, onarım ve boya işlerini yaparken, çocukların trafikte daha bilinçli birer fert olarak yetişmeleri sağlayacak trafik eğitim pistinin yapımını ve pistte yer alan araçların teminini üstlendi. Yapılan park sayesinde öğrenciler trafikte uyması gereken kuralları eğlenceli ve eğitici bir biçimde öğrenebilecek.
Bu personeller Büyükşehir’in gururu oldu
Açılış töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde çalışan ve 2019 yılında özveriyle görevini yerine getiren şoförleri ödüllendirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ve 2014 yılından bu yana büyük bir özveriyle şoförlük yapan Ömer Biderkesen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda 1994 yılından bu yana görev yapan Cahit Doğan ödül almaya hak kazanarak Büyükşehir Belediyesi’nin gururu oldu.
Konuşmalar ve ödül töreninin ardından Vali Su ve Başkan Seçer önderliğinde protokol üyeleri ile birlikte Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Ardından okul bahçesinde kurulan stantlar ve öğrencilerin trafikle ilgili resimlerinden oluşan sergi gezildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin