Mersin Büyükşehir’den Bir İlk Daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım planını ve düzenini en iyi düzeye getirmek için belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı bünyesine kattı.

19 Aralık 2019 Perşembe, 09:41
Mersin Büyükşehir’den Bir İlk Daha
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım planını ve düzenini en iyi düzeye getirmek için belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de yeni kurulan ve İnşaat Mühendisliği’nin alt dalı olan Ulaştırma Mühendisliği, spesifik bir branş olarak ilk mezunlarını verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ulaştırma mühendislerinden Buse Aydemir ve Mehmet Alim Umut Ağca’yı belediye bünyesine kattı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) ödül alan genç mühendisler, Büyükşehir’de görev yaparak, teknik bilgi ve becerilerini kent için kullanacak.

Belediyeler arasında bir ilk

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, ödüllü mühendislerin Büyükşehir Belediyesi bünyesinden olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:“İlimizdeki ulaşım sorununu çözme noktasında, elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda da bize çok faydalı olabileceğini düşündüğümüz arkadaşlarla ilgili çalışmalarımız vardı. Bize müracaat eden iki genç arkadaşımız Buse Aydemir ve Mehmet Umut Ağca oldu. Yaptığımız araştırmalara göre de Türkiye’deki belediyelerin içinde bir ilk olarak ‘ulaşım mühendisi’ unvanıyla kentimizin ulaşım planını yapmak ve maksimum düzeyde faydalanmak için Ulaşım Dairesi’nde bu arkadaşlarımızı göreve başlattık. Okullarını başarıyla tamamladıktan sonra TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde açmış olduğu yarışmada ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’ ile ilgili konuyla dereceye girerek, üçüncülük ödülü almaları da bizi heyecanlandırdı. Bu konuyu Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ilettiğimizde, kendisi de olumlu baktı. Daire Başkanı olarak bundan dolayı da çok mutluyum. Arkadaşlarımızın şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel projeler yapacağımıza inanıyorum.”

TÜBİTAK ödüllü iki ulaştırma mühendisi kent ulaşımı için çalışacak

Mehmet Alim Umut Ağca, lisans seviyesinde ulaştırma mühendisinin ilk defa yetişiyor olmasının önemine vurgu yaparak, “Bölümümüz kurulduktan sonra çok fazla ulaşımla ilgili konferanslara, yarışmalara katılarak, hem bölümümüzü duyurmak hem de kendimizi tanıtmak adına faaliyetlerde bulunduk. Bunun bize avantajları oldu. Okulumuz özellikle farklı projelere, farklı planlamalara bizi dahil ederek okurken çalışma fırsatı yarattı. TÜBİTAK’a ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’ konusunda katıldık. Bu projeyle katıldığımızda ulaşım konusunda derece alan tek projeydik. Ulaşım konusunda gerçekten nitelikli insanların yetiştiğini söyleyebilirim. Bölümümüzde şu an Türkiye’de 38 ulaştırma mühendisi mezunu var. Bunların ikisi de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’ne, liyakata verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum”

Bir belediyenin ilk defa ulaştırma mühendisi alarak istihdam yaratmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden ve bunun örnek olmasını dileyen Ağca, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz işe girme sürecinde çok farklı şeylerle karşılaştık, çünkü geleceğin ulaştırma mühendisi olarak örnek olmak istedik. Daha önce belediyede staj yapmıştım ve farklı çalışmalarında, özel şirketlerle yaptığı ihalelerde stajlarım olmuştu. Yani buranın çocuğu olmaktan dolayı buraya karşı motivasyonum çok yüksek. Çünkü vizyonunu biliyordum ve ne yapacağını, ne yapabileceğini görüyordum. İnşallah bu vizyona yönelik çalışmalarda verimli olabileceğim şekilde devam edip, hem belediyemize hem halkımıza hem de kendi branşımda çalışacak gelecekteki insanlara örnek bir çalışma sergilemek istiyorum, amacım bu yönde.”

“Belediyeler içinde ulaştırma mühendislerine değer veren ilk belediye”

Buse Aydemir ise ilk ulaştırma mühendislerinden biri olduğu için Türkiye’de ve dünyada bölümü en iyi şekilde tanıtacağını ve kent için güzel projelere imza atacağını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bizi işe alan, belediyeler içinde ulaştırma mühendislerine değer veren ilk belediye. Giriş sürecinde birçok aşamadan geçtik. Okulda aldığımız teknik bilgiler, donanımlar test edildi. Bize bazı kavşak projeleri, toplu taşıma projeleri verildi. Sonucunda Daire Başkanımız Ersan Topçuoğlu olumlu buldu. Şehrimize, belediyemize elimden geldiğince destek olmak istiyorum. Aynı şekilde ulaştırma mühendislerini ülkemizde en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Arkadaşlarımıza ve ülkemize bölümümüzü tanıtacağım için çok heyecanlıyım ve gerçekten güzel projelere imza atmak istiyorum. Raylı sistem projesine ve toplu taşımaya ait birçok projede görev alacağım. İleriye dönük planlarımız var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin