Mersin’deki vatandaşlar acil ihtiyaçlarını, sokağa çıkma yasağı sürecinde de Büyükşehir’in Kriz Merkezi’nden talep etti. Büyükşehir, yasak sürecinde halk ekmekte 25 kuruş indirim yaptı. Piyasada 200 gram ekmek 1.25 TL’den satılırken, Büyükşehir 250 gramlık ekmeği sokağa çıkma yasağında 50 kuruştan vatandaşlara ulaştırdı. Aşhane’de sokağa çıkma yasağında da tencereler paylaşım için kaynadı. Başta 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere günlük 7 bin haneye ücretsiz ve sıcacık yemekler ulaştırıldı.
Büyükşehir ekipleri, yasak sürecinde de sokaklardaki hayvanları mamasız ve susuz bırakmadı. Ekipler, sokaklarda temizlik, yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerine de hız verdi. Ayrıca haşerelere karşı yer altında ve yer üstünde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Büyükşehir’in reklam panolarında “Eğer bu yazıyı okuyorsan yanlış yerdesin” yazan Mersin’de, Zabıta ve İtfaiye ekipleri de görev başındaydı. Büyükşehir’in toplu taşıma araçları, yasak sürecinde görevli kamu görevlileri için seferdeydi.
Koronavirüs salgını nedeniyle 31 ilde 2 gün süreyle uygulanan sokağa çıkma yasağında Mersinliler, evlerine çekilerek kentin sokaklarını Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne emanet etti. Büyükşehir Belediyesi’nin 0324 533 37 20-21-22 numaralı Kriz Merkezi, vatandaşlardan gelen talepleri aralıksız karşıladı. Tanesi 75 kuruştan satılan halk ekmekte 2 gün süreyle indirim yapan Büyükşehir, sokağa çıkma yasağında da 38 ekmek büfesinde, ekmeğin tanesini 50 kuruştan vatandaşlara ulaştırdı. Aşhane’de pişen yemekler ise sokağa çıkma yasağı sürecinde de başta 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere günlük olarak 7 bin haneye ulaştırıldı.
Mersinliler, evlerine çekildi, sokakları 2 gün Büyükşehir’e emanet etti
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede, Mersin’in de içinde bulunduğu 31 ilde 17 Nisan saat 24.00 ile 19 Nisan saat 24.00 arasında 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi. Mersin’deki vatandaşlar, Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağında, evlerine çekilerek, sokakları Büyükşehir Belediyesi’ne emanet etti. Büyükşehir Belediyesi, birimlerini teyakkuza geçirerek, yasak süresince hem evlerdeki vatandaşları hem hayvanları hem de sokakları yalnız bırakmadı.
Kriz Merkezi, yasak süresince de 7/24 talepleri karşıladı
Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını nedeniyle kurduğu Kriz Merkezi’ne bir önceki hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında 6 bin 37 talep ulaşmıştı. Kriz Merkezi, 17 Nisan gecesinden itibaren uygulanan yasakta da 64 personelle 7/24 vatandaşlardan gelen talepleri karşıladı.
Yurttaşlardan gelen gıda, sağlık ve bebek bakımına yönelik taleplerin hızlıca çözüme kavuştuğu Kriz Merkezi’nin sokağa çıkma yasağında da taleplere karşılık verdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “Kriz Merkezimiz, hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de açık. 7/24 olarak çalışıyoruz. Bu günlerde de vatandaşların birtakım acil talepleri oluyor. Talepleri alıyoruz” dedi.
“7 bin haneye, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yemek dağıtımı yapıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane’sinde ise sokağa çıkma yasağında da tencereler hijyenik koşullarda paylaşım için kaynadı. Aşhane’de 18 Nisan Cumartesi günü çorba, etli, nohutlu pirinç pilavı ve ekmeğin yer aldığı paketler, başta 65 yaş üstündekiler olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin haneye ulaştı. Aşhane’den çıkan yemek paketleri, ekipler tarafından vatandaşların evlerine kadar hızlıca ve ücretsiz olarak ulaştırıldı. Yasak süresince de vatandaşları aşsız bırakmadıklarını belirten Serdal Gökayaz, “Hafta içi açık olan Aşhanemiz, günlük yemek dağıtımına şu anda da devam ediyor. Mersin merkezdeki Aşhanemize bir de Tarsus’ta bir Aşhane ekledik. Orada da çalışmalar devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek dağıtımına, bu hafta sonu da devam ediyoruz. Şu anda 7 bin haneye 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yemek dağıtımı yapıyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir, 25 kuruş indirim yaptığı ekmekleri vatandaşlara ulaştırdı
Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağında da vatandaşları ekmeksiz bırakmadı. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen 250 gramlık ekmekler, kentteki 38 ekmek büfesine sabahın en erken saatlerinde ulaştırıldı. Büyükşehir, olağan süreçte tanesi 75 kuruştan satılan halk ekmekte, sokağa çıkma yasağında 25 kuruş indirim yaptı. Piyasada 200 gram ekmeğin tanesi 1.25’ten satılırken, Büyükşehir, sokağa çıkma yasağında 250 gram ekmeğin tanesini 50 kuruştan vatandaşlara ulaştırdı.
Büyükşehir, kamu görevlilerinin şehir içi ulaşımını sağladı
Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki toplu taşıma araçlarını sokağa çıkma yasağında kamu görevlilerinin hizmetine sundu. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere kamu düzeninin sağlanmasında görevli kamu görevlilerinin şehir içi ulaşımları, Büyükşehir’in otobüsleriyle sağlandı. Yasak başlamadan sefer saatlerini resmi web sayfasından paylaşan Büyükşehir, sosyal medya hesaplarından da bilgilendirmede bulundu. Yasağın sürdüğü 2 günlük süreçte, Büyükşehir’in otobüs şoförleri, kamu görevlileri için direksiyon başındaydı.
Hayvanlara mama ve su
Yılın her dönemi kentteki can dostları yalnız bırakmayan Büyükşehir ekipleri, sokağa çıkma yasağı sürecinde de hayvanların yanında oldu. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yasak süresince 4 merkez ilçede bulunan kedi ve köpek besleme odakları ile sokak araları ve cadde üstlerinde uygun gördükleri noktalara mamayla su bıraktı. Ekipler, 2 günlük yasak sürecinde de sokak hayvanlarıyla en fazla ihtiyaç duydukları sevgilerini paylaştı. Koordinasyon merkezleri aracılığıyla ilçelerdeki can dostları da yalnız bırakmayan Büyükşehir’in Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi personelleri, sokağa çıkma yasağında da görev başındaydı. Yaralı hayvanların bakımına devam eden ekipler, gelen ihbarlara da hızlıca karşılık verdi.
Büyükşehir dezenfeksiyon, temizlik, yıkama ve ilaçlama işlemlerini aralıksız sürdürdü
Sokakların bomboş kaldığı 2 günlük sokağa çıkma yasağında, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise tam kadro sahada görev aldı. Ekipler, kentin ana arterleri ve ara sokaklarında yasak süresince çalışmalarına hız verdi. Ekipler, koordineli olarak dört aşamada çalışma yürüttü. Temizlik biriminde görevli ekipler, yerlerdeki atıkları özenle temizledi. Temizlenen zeminde arazöz araçlarıyla yıkama çalışması yapılırken, bir yandan da dezenfeksiyon işleminde görevli ekipler, dükkanlar, banklar, ATM’ler gibi insan temasının sağlandığı her noktayı dezenfekte etti. İlaçlama birimi ekipleri ise yaklaşan sıcaklarla birlikte artış gösteren haşerelerle mücadelesini yer altında ve yer üstünde 2 gün boyunca aralıksız sürdürdü.
Mersin sokaklarında “Eğer bu yazıyı okuyorsan yanlış yerdesin” yazdı
Sokağa çıkma yasağında, Büyükşehir Belediyesi’nin reklam panolarında “Eğer bu yazıyı okuyorsan yanlış yerdesin” yazdığı Mersin’de İtfaiye ve Zabıta personelleri de görev başındaydı. Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda dükkanların kapalı olması noktasında denetimlerini sürdürürken, gelen ihbarlara da hızlıca karşılık verdi. İtfaiye ekipleri ise oluşabilecek olumsuzluklara karşı ekipmanlarıyla hazır halde bekleyerek, imdat çağrılarına hızlıca müdahale sağladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.