Mersin Büyükşehir ve MESKİ’nin Araç Parkı Genişliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimleri ve MESKİ bünyesinde hizmet vermek üzere alınan toplam 90 yeni araç, Başkan Seçer’in de katıldığı programla devreye alındı.

14 Şubat 2022 Pazartesi, 15:22
Mersin Büyükşehir ve MESKİ’nin Araç Parkı Genişliyor
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimleri ve MESKİ bünyesinde hizmet vermek üzere alınan toplam 90 yeni aracı inceledi. Başkan Seçer’in incelemesinin ardından araçlar şehir turu yaptıktan sonra görev yerlerine gitti. Başkan Seçer, Mersin halkına daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek adına hem Büyükşehir hem de MESKİ’nin araç filosunu yenilemeye devam edeceklerini belirtti, “Hem daha seri hizmet yapmak hem daha ekonomik olması açısından her zaman teknolojik araçlarla çalışmak zorundayız” dedi

Araçlar hakkında bilgi alan ve farklı birimlerde görev yapacak olan araçlarda deneme sürüşü de yapan Başkan Seçer, Merkez İtfaiye’de görev yapacak aracın ilk plakasını alkışlarla taktı. Başkan Seçer, araçları incelemesinin ardından, fiziki koşulları iyileştirilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Bakanlığı Akdeniz Grup Amirliği’ni ziyaret ederek, personelle bir araya geldi.

“Ata İtfaiye Eğitim Merkezi’ni bu yıl sonuna kadar hizmete alacağız”

Başkan Seçer; MESKİ, İtfaiye, Mezarlıklar, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daireleri bünyesine katılan yeni araçların tanıtımında, araçların teknik bilgileri hakkında bilgi verdi. Özellikle son yıllarda yaşanan yangınların itfaiyenin araç ve ekipmanlarının önemini ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Biz bu değeri, önemi biliyorduk. Mutlaka belediyemizde itfaiye teşkilatının hem insan kaynağı olarak hem araç-gereç olarak teknolojik olması, iyi yetişmiş elemanlardan oluşması gerektiğini biliyorduk. Bu doğruların farkındaydık ve göreve gelir gelmez de bu çalışmaları başlattık. Onun için Ata Eğitim Merkezi’ni bu yıl sonuna kadar hizmete alacağız. Bu merkez, Türkiye’nin en modern, en teknik, donanımlı, iyi eğitim veren bir itfaiye eğitim merkezi olacak. İnşallah 2023 yılının başında orada arkadaşlarımız eğitimlere başlayacaklar. Gelecek süreçlerde çok daha dinamik bir itfaiye teşkilatıyla Mersin’i buluşturacağız” dedi.

“Bundan sonra itfaiye teşkilatımız daha güçlü hale gelmiş olacak”

İtfaiye Dairesi’ne kazandırılan 20 aracın bir kısmının ilçelere, bir kısmının da merkeze hizmet vereceğini söyleyen Başkan Seçer, “Bu araçlar çok fonksiyonel, çok teknolojik. 3 aracın yaptığı işi tek başına yapabilen teknik donanımlı araçlar. Biliyorsunuz bizim bölgemiz çok geniş bir hinterlant. 16 bin kilometrekare alan ve Anamur’dan Tarsus-Adana sınırına kadar Toros dağlarının eteklerinde yaylalık bölgelerin olduğu yerleşim yerlerimiz var. Oralarda özellikle dar sokaklarda, ilçelerimizde, merkezde eski mahallelerimizde yine dar sokaklarımızda bize muazzam fayda sağlayacak araçlar. Bundan sonra itfaiye teşkilatımız daha güçlü hale gelmiş olacak bu araç gereç takviyesiyle” diye konuştu.

“50 cenaze aracımızla bundan sonra Mersin halkına hizmet edeceğiz”

Mezarlık Dairesi bünyesine kazandırılan 10 yeni cenaze nakil aracından da bahseden Başkan Seçer, “Şu aşamada bizim 40 cenaze nakil aracımız var. Bunlar hem şehir içinde hem bazı durumlarda diğer şehirlere cenaze naklinde bizlere hizmet ediyordu. Şimdi 10 yeni son model araç kazandırdık. Bunlar daha çok şehir dışına cenaze nakillerinde bize hizmet edecek araçlarımız. Toplam 50 cenaze aracımızla bundan sonra Mersin halkına hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bunlar hizmetlerimizin daha seri yapılmasını sağlayacak dokunuşlar”

Yeni araç alımlarında MESKİ bünyesine de 58 yeni araç kazandırıldı. Başkan Seçer, Mersin’de, hizmet alanı çok geniş olan MESKİ’nin daha donanımlı bir yapıda olması için çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“MESKİ zaten çok geniş bir çalışma alanına sahip. Su, kanalizasyon bu hizmetlerimizi yapan, yağmursuyu altyapımızı yapan gerçekten çok müstesna bir işletme MESKİ. Orası çok geniş bir bölgeye hizmet veriyor. Tabi bu 16 bin kilometrekarenin her noktasına, 13 ilçeye ulaşmak için de donanımlı bir teşkilatınızın, MESKİ yapısının olması lazım. Hem insan kaynağı açısından hem de araç gereç açısından. Bugün burada toplamda 58 araç MESKİ bünyesine kazandırıldı. 50’si kamyonet değişik fonksiyonlarda, 8 de 4x4 arazi araçları, pikaplar. Bunlar tabii ki hizmetlerimizin daha seri, daha çabuk yapılmasını sağlayacak dokunuşlar ama bununla bitmiyor. Biz göreve geldiğimiz günden beri hem Büyükşehir’in hem de MESKİ’nin araç parkını teknolojik ve genç yapmak için alımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. 20 önemli iş makinası da Mart ayında MESKİ’nin bünyesine katılmış olacak. Bu durmayacak devam edecek. Her zaman teknolojik araçlarla çalışmak zorundayız; hem daha seri hizmet yapmak hem daha ekonomik olması açısından.”

“Tüm araç ve gereçler kentimize yakışır ölçüde yenileniyor”

Başkan Seçer, alımını gerçekleştirdikleri 118 CNG’li Sarı Limonlar sayesinde 2029 yılına kadar Büyükşehir Belediyesi’nin araç ihtiyacı kalmadığını hatırlatarak, “Demek ki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu iştirakidir ya da kendi bünyesinde ihtiyacı olan tüm araç ve gereçler, bundan sonra artık belli bir disiplin içerisinde kentimize ve vatandaşımıza yakışır ölçüde yenileniyor ve yenilenmeye devam edecek” diye konuştu.

“Şu ana kadar hizmet eden ambulanslarımıza ilave 2 ambulansımız devreye alınacak”

Başkan Seçer, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri bünyesine dahil edilen 2 yeni ambulansla da hasta nakli yapılacağını vurgulayarak, “Bünyemize kattığımız iki ambulansımız var. Şu ana kadar hizmet eden ambulanslarımıza ilave olarak yeni iki ambulansımız da devreye alınacak” dedi.

Yeni alınan araçlar görev yerlerine ulaştı

Büyükşehir ve MESKİ’nin bünyesine alınan araçlar, tanıtımın ardından yeni görev yerlerine ulaştı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın filosuna kazandırılan 20 yeni araç, dar alan aracı ve ilk müdahale aracı olarak, 3 aracın yaptığı müdahaleyi tek başına yapabilecek bir yapıya sahip. Bu araçlar ile trafik kazası, göçük ve su baskını gibi olaylara müdahale edilebilecek. Araçlar; Bozyazı, Tekeli, Aydıncık, Gülnar, Silifke (Narlıkuyu-Taşucu), Çamlıyayla, Yenice, Gülek, Bağlar, Erdemli, Mut, Yenişehir, Huzurkent, Gözne, Davultepe, MEŞOT, Akdeniz, Mezitli ve merkez itfaiye istasyonlarında hizmet verecek.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün bünyesine kazandırılan toplam 58 yeni aracın 8’i 4x4 arazi, 40’ı kasalı transit, 8’i transit panelvan kamyonet ve 2’si de forklift araçlar. Bu sayede araçların yaş ortalaması 6’nın da altına indi. MESKİ ayrıca Mart ayında 20 yeni iş makinesini de devreye alacak. Bu araçlar kanal açma, iş makinesi nakil ve vidanjör hizmetleri verecek.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın cenaze nakli için mevcuttaki 40 aracının 25’i merkezde ve 15’i de ilçelerde bulunuyordu. 10 yeni donanımlı cenaze nakil aracı, şehir dışı nakiller de dahil olmak üzere kullanılacak. Geçtiğimiz yıl 246 cenaze uçakla, 859 cenaze de karayolu ile nakledilmişti. Ayrıca 2 nakil ambulansının da hizmete alınması ile birlikte Büyükşehir’deki toplam ambulans sayısı 17’ye çıktı.

Başkan Seçer, Akdeniz Grup Amirliği’ni ziyaret etti

Başkan Seçer, araçları incelemesinin ardından, fiziki koşulları iyileştirilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Bakanlığı Akdeniz Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Personel ile bir araya gelerek sohbet eden Başkan Seçer, “İtfaiye birimlerimizde personelimizin bulunduğu mekânlar da çok önemli. Araç-gereçlerimizin olduğu mekanlar. Arkadaşlarımız burayı yeni tadilattan çıktılar, bitirdiler. Çok güzel yeni bir tesis haline gelmiş. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin