Mersin Büyükşehir ve Mersin Üniversitesi İşbirliğiyle Mahremiyet Eğitici Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli, sertifikalı Mahremiyet Eğitici Eğitimi alıyor. 2021 yılı Hizmet içi Eğitim Planı kapsamında verilen eğitim, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren sosyolog, psikolog, çocuk gelişimci ve bu alanda uzmanlık yapan iç eğitmenlere yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

25 Şubat 2021 Perşembe, 10:09
Mersin Büyükşehir ve Mersin Üniversitesi İşbirliğiyle Mahremiyet Eğitici Eğitimi
-

Eğitimin 28 saatlik kısmı tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile verilen eğitim 56 saat sürecek. Mersin Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen Sertifikalı Mahremiyet Eğitici Eğitimi kapsamında Aile ve Kriz, Özel Gereksinimli Çocuklar ile Ebeveynlik, Çocuk İstismarı ve Aile, Evliliğin Anatomisi, Çocuk ve Ergenle İletişim, Boşanma ve Tek Ebeveynlik, Aile Sağlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadının İnsan Hakları konuları yer alıyor. Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi Eğitim Salonu’nda pandemi kurallarına uygun olarak verilen eğitimin 28 saatlik kısmı tamamlandı.

İstismar tipleri anlatıldı
Programın ilk kısmında verilen Çocuk İstismarı ve Aile Eğitimi’nde, istismarın tanımı yapılarak; İstismar Tipleri, Lezyonlar, Yanıklar, Kırıklar, Munchausen by Proxy sendromu, Adli Bildirim Yükümlülükleri ile Çocukta; Fiziksel, Cinsel, Duygusal İstismar, İhmal, Risk Faktörleri, Tedavi, İzlem ve Hukuksal Boyut konularına yer verildi.

Aile ve Kriz Eğitimi’nde travma çeşitlerine değinildi
Aile ve Kriz Eğitimi başlığı ile verilen eğitimde travma çeşitlerine değinildi. Eğitimde, Travmatik Yaşam Olayları ve Psikolojik Travma, Travma ve Nörobiyolojik Süreçler, Travma Bileşenleri, Travma Tepkileri, Akut Stres Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Çocuklar ve Travma, Aile ve Kriz, Aile ve Psikolojik Sağlamlık konularına yer verildikten sonra konuyla ilgili olarak ailelere verilebilecek öneriler anlatıldı.

Gençlerin ihtiyacı olan ebeveyn tutum ve davranışları anlatıldı
Eğitim programının bir diğer önemli konu başlığı da Çocuk ve Ergenle İletişim oldu. Gençlerin İhtiyacı Olan Ebeveyn Tutum ve Davranışları, Ergenin Ailesinden İstedikleri; Zorlama İkna Et, Emretme Rica et, Hükmetme Paylaş, Kıyaslama Kabul Et, Sorgulama Anla, Nasihat Etme Model Ol konu başlıklarına yer verilen eğitimde ebeveynlerin ergen çocukları ile sağlıklı iletişim kurabilmelerine yönelik önemli bilgiler verildi.
Evlenme ve Boşanma İstatistiklerinin verildiği Boşanma ve Tek Ebeveynlik başlıklı eğitimde ise Boşanma ve Çift İlişkisi, Evlilik Eş Modelleri, Aile Modelleri, İlişki Modelleri, Tek Ebeveynli Aile Tipleri, Tek Ebeveyn Babaların Karşılaştıkları Güçlükler, Tek Ebeveyn Annelerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Kriz Kalıpları konularına yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Ev Sahibi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'a Saygısızlık! Tarsus’ta Protokol Krizi
Mersin Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesinde Yıl Sonu Coşkusu
Mersin Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesinde Yıl Sonu Coşkusu
Mersin'de Orman Yangınları Konusunda Bilgilendirme Toplantısı
Mersin TOBB Genel Kurulu’nda Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi
TARİHİ TAHTALI CAMİİ TADİLATI YAPILARAK YENİDEN İBADETE AÇILMASI İSTENİYOR.
TARSUS TSO'DA KOÇAK, YAĞCI, ÖZÜNLÜ VE HIDIROĞLU TOBB'NİN GENEL KURULUNA KATILDI
MERSİN'DE HALATI KOPAN İSKELEDE CAN PAZARI YAŞANDI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAYRAM ÖNCESİNDE MEZARLIKLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Şehid Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan’ın Babası Cumali Sayan’dan Ziyaret

Mersin Haber ,Mersin