Mersin Büyükşehir, Vatandaşı "Ekmeksiz" Bırakmıyor! MER-EK’te Sokağa Çıkma Yasağında da Üretim Sürdü

Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, sokağa çıkma yasağında da ekmek üretimini sürdürdü. Günlük 50 bin ekmek üreten fabrika, yasaklar başlamadan üretim kapasitesini 60 bine çıkardı.

06 Aralık 2020 Pazar, 11:18
Mersin Büyükşehir, Vatandaşı "Ekmeksiz" Bırakmıyor! MER-EK’te Sokağa Çıkma Yasağında da Üretim Sürdü
-

Kentteki 40 ekmek büfesinde 250 gramlık hijyenik ve kaliteli ekmekler tanesi 75 kuruştan vatandaşın sofrasına ulaştırıldı.

Salgın sürecinde MER-EK’in tedbirleri en üst seviyelerde
MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, hijyenik koşullarda yıl boyu ekmek üretimini kesintisiz sürdürürken, salgının Türkiye’de de görüldüğü ilk günlerde tedbirlerini sıklaştırdı. Yaklaşık 10 aylık pandemi sürecini sorunsuz bir şekilde yürüten MER-EK, sokağa çıkma yasaklarının yeniden uygulandığı hafta sonunda da vatandaşı ekmeksiz bırakmadı. Fabrikada hijyenik koşullarda üretilen ekmekler kasaların içerisindeki tek kullanımlık poşetlere yerleştirildi ve düzenli olarak sterilize edilen transfer araçlarına yüklendi. Ekmek satış büfelerinin işletmecileri de fabrikada üretilen 6 çeşit ürünü güvenli ve hijyenik koşullarda vatandaşlara ulaştırdı.

“Rehavete kapılmadan üretimimizi aynı koşullarda devam ettiriyoruz”
MER-EK’te görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, üretimlerini hijyenik koşullarda sürdürdüklerini belirterek, “Pandeminin başından beri oluşturduğumuz bir risk eylem planımız var. Buna uygun bir şekilde üretimimizi devam ettiriyoruz. Bu 10 aylık süreç, pandeminin bu kadar uzun sürmesi aslında hiçbirimizin beklediği bir durum değildi. İlk baştan beri aynı şekilde hareket ediyoruz. Herhangi bir rehavete kapılmadan üretimimizi aynı koşullarda devam ettiriyoruz” dedi.

“Halkımıza hijyenik koşullarda ekmek sunduğumuzdan eminiz”
Aytuttu, ekmek üretimde kullanılan malzemelerin kaliteli olduğunu ve üretimin başından sonuna kadar kontrollerin sağlandığını vurgulayarak, “Tamamen kontrollü bir üretim yapıyoruz. Tamamı benim kontrolüm altında oluyor. Ham maddelerimiz fabrikaya girişte kontrol ediliyor, analizleri yapılıyor. Üretim süresi boyunca kritik kontrol noktalarında yine analizlerimiz devam ediyor. En son, ekmeğimizi vatandaşımıza ulaştırmadan kasalarımızda tek kullanımlık poşetler kullanıyoruz. Halkımıza hijyenik koşullarda ekmek sunduğumuzdan eminiz” diye konuştu.

“250 gram ekmeklerimizi 75 kuruş olarak vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz”
Ekmek büfelerindeki işletmecilerin de hijyen eğitimlerinden geçtiğine dikkat çeken Aytuttu, “Düzenli olarak büfe denetimlerimiz var, büfelerimizi kontrol ediyoruz. Ekmeklerimizin de orada vatandaşımıza güvenli bir şekilde ulaştığından emin oluyoruz. Tamamen katkısız, iyi üretimle, el değmeden ekmeği üretiyoruz. 250 gram ekmeklerimizi 75 kuruş olarak vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“En üst noktada hijyeni biz MER-EK’te görüyoruz”
Ekmek büfesi işletmecilerinden Nihal Çelik ise vatandaşların MER-EK’ten güvenle ekmek alabileceklerini belirterek, “Sokağa çıkma yasağı, pandemi ya da olağanüstü bütün durumlarda görevimizin başındayız. Pandemi sürecinden dolayı bazı yeni tedbirler de geliştirdik. Camlarımıza şeffaf plastikler çektik. Karşılıklı nefes alışverişini engelliyoruz. Havalandırmaya ve temizliğe dikkat ediyoruz. Zaten rutin bir şekilde büfelerimizde fabrikamızın denetimleri yapılıyor” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin