Mersin Büyükşehir, Sağlık Çalışanlarının Kaldığı Tesisi Her Gün Dezenfekte Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin aşamalı olarak azaltıldığı yeni normalleşme sürecinde de hizmetlerini sürdürüyor. Salgın sürecinin başladığı Mart ayı itibariyle Macit Özcan Spor Kompleksi’nde sağlık çalışanları için hazır hale getirilen ve hala aktif olarak kullanılan tesis, Büyükşehir ekipleri tarafından her gün dezenfekte ediliyor.

17 Haziran 2020 Çarşamba, 09:51
Mersin Büyükşehir, Sağlık Çalışanlarının Kaldığı Tesisi Her Gün Dezenfekte Ediyor
-

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren dezenfeksiyon ekibi, haftanın 7 günü sağlık çalışanları için hijyenik bir ortam yaratıyor. Sağlık çalışanlarının günlük ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığı tesiste, bina dezenfeksiyonunun yanı sıra saat başı kapı kolları siliniyor, yerler steril hale getiriliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınının Türkiye’de etkilerini gösterdiği ilk günlerden itibaren aldığı tedbirler ve tüm birimleriyle teyakkuz halinde yürüttüğü çalışmalara yeni normalleşme sürecinde de devam ediyor. Salgının ortaya çıktığı Mart ayı itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, virüse karşı alınan destek ve önlem paketi çerçevesinde sağlık çalışanlarının konaklamaları için hazır hale getirilen 156 yataklı tesis, aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren dezenfeksiyon ekibi, haftanın 7 günü sağlık çalışanları için hijyenik bir ortam yaratıyor. Sağlık çalışanlarının günlük ihtiyaçlarının eksiksiz olarak giderildiği tesiste, bina dezenfeksiyonunun yanı sıra kapı kolları saat başı siliniyor, yerler steril hale getiriliyor.
Büyükşehir, virüs riskine karşı önlemlerini sürdürüyor
Büyükşehir, Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesi içinde bulunan ve bu süreçte sadece sağlık çalışanlarının konakladığı tesiste yürüttüğü rutin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Haftanın 7 günü Büyükşehir ekiplerinin dezenfeksiyon işlemi uyguladığı tesiste, temizlik personelleri de saat başı temasın yoğun olduğu yerleri temizliyor.
Her türlü önlemin alındığı tesiste, odadan çıkış yapıldıktan sonra uygulanan dezenfeksiyon işleminin ardından 72 saat odaya giriş yapılmıyor. Dezenfeksiyon ekibi ve tesisin temizlik personelleri, tesiste görev başındayken hiçbir nokta ile temasta bulunmayarak, sağlık güvenliğini en üst düzeyde tutuyor. Tek kişilik odalarda kalan sağlık çalışanlarının günlük 3 öğün yemek, çamaşır yıkama ve ütüleme gibi ihtiyaçları eksiksiz ve ücretsiz olarak sağlanmaya devam ediyor. Büyükşehir, salgın süreci boyunca ön saflarda savaşan sağlık çalışanları için sağladığı bu hizmetleri virüs riski bitene kadar sürdürecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin