Mersin Büyükşehir Personelinden Doğa ve İklim İçin Farkındalık Tırmanışı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve MESKİ’nin gönüllü personelinden oluşan bir ekip, Türkiye Çevre Haftası etkinliklerini ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Farkındalık Tırmanışı’ ile tamamladı.

17 Haziran 2022 Cuma, 09:40
Mersin Büyükşehir Personelinden Doğa ve İklim İçin Farkındalık Tırmanışı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile MESKİ’nin gönüllü personelinden oluşan bir ekip, ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Farkındalık Tırmanışı’ gerçekleştirerek, önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı.

2 bin 600 metre rakımda yer alan Karagöl–Çiniligöl’e ulaşmak için Bolkar Dağları’na tırmanan ekip; iklim değişikliği, buzulların erimesi ve tahrip olan ekosisteme dikkat çekmek amacıyla tırmandı. 8 kişiden oluşan ekip, tırmanışı yaklaşık 2 saatte gerçekleştirdi. Ekip aynı zamanda doğaya bırakılan çöpleri de toplayarak, geri dönüşüme kazandırdı.

“Bireysel olarak bazı farkındalık ve alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Zeki Altun, tırmanışın farkındalık oluşturmak adına yapıldığını belirterek, “Amacımız iklim değişikliği ve küresel ısınmaya vurgu sağlamak. Gerçekleştirdiğimiz faaliyet kapsamında ilimizin yüksek tepelerine tırmanarak yaz sezonunda dahi bulunan kar yapısını görüntüleyebilmek. Bilindiği üzere son zamanlarda sanayi devrimi ile beraber artan sıcaklıkla beraber dünyanın enerji dengesi bozulmuş bu da küresel ısınmaya sebep olmuştur. Artan emisyonlar sebebiyle sıcaklık her geçen gün artıyor. Küresel ısınmanın artmasıyla beraber en önemli vurgu ise buzulların erimesidir. Yapılan akademik bir çalışmaya istinaden bugüne kadar artan 1.5 santigrat derecelik artışla beraber 2049 senesinde tüm buzulların eriyeceği ön görülmektedir. Bizim de vatandaşlar olarak dünyamıza, çevremize sahip çıkabilmek adına bireysel olarak bazı farkındalık ve alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra önemli sanayi tesislerinin emisyon salınımlarını kontrol ederek hassasiyeti artırması gerekiyor. Geleceğimiz ve çocuklarımız için en önemli mirasın temiz bir çevre olduğunu unutmamalıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti
İSMAİL TEPEBAĞLI'NIN ANNESİ SAKİNE TEPEBAĞLI VEFAT ETTİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE KURBAN KESİMİ HEM HİJYENİK HEM ÜCRETSİZ
Büyükşehir ilaçlama birimi ekiplerinden Bayramda da yoğun mesai
Mersin’de Kurban Bayramı Namazı Edâ Edildi
JANDARMA BAYRAM TRAFİĞİNDE GÖREV BAŞINDA
BÜYÜKŞEHİR, ‘ÇEVRE HAFTASI’ KAPSAMINDA FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
İNSU, KOCAHAMZALI, EMİRLER VE ÇAVAK MAHALLELERİNE YENİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Mersin Haber ,Mersin