Mersin Büyükşehir Öykü Yazarlarını Unutmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA), sanat ve kültür hayatına katkı sunan programlar devam ediyor.

16 Şubat 2024 Cuma, 20:07
Mersin Büyükşehir Öykü Yazarlarını Unutmadı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA), sanat ve kültür hayatına katkı sunan programlar devam ediyor. ‘14 Şubat Dünya Öykü Günü’ dolayısıyla TADEKA Edebiyat Kurulu’nun düzenlediği söyleşide, öykü yazarları Ufuk Sürmeli ve Cemile Cereb okuyucularıyla buluştu.
  
‘14 Şubat Dünya Öykü Günü’ dolayısıyla TADEKA Edebiyat Kurulu’nun düzenlediği söyleşide, yazarlar Ufuk Sürmeli ve Cemile Cereb, okuyucularıyla buluştu.
 
Moderatörlüğünü Eşyan Büte Kıraşı’nın yaptığı ‘Her Şey Öyküsüyle Anlam Bulur’ adlı söyleşide yazar Ufuk Sürmeli ve aslen Hataylı olan yazar Cemile Cereb; yazmaya nasıl başladıklarını, yazım tekniklerini geliştirmek için izledikleri yolları anlatıp, yazmak isteyenlere önerilerde bulundular. İnteraktif şekilde gerçekleşen söyleşide yazarlar, katılımcıların sorularını da yanıtladılar.
 
Cereb: “Dünya Öykü Günü’nü bu şekilde kutlamak çok güzeldi”
‘Dağların Efendisi’, ‘Zincirli Kolye’ ve ‘Bir Zamanlar Affan’ isimli kitapların yazarı olan Cemile Cereb, söyleşinin çok keyifli geçtiğini söyleyerek, “Dünya Öykü Günü’nün bu şekilde kutlanması, yani biz öykücülerin davet edilmesi ve TADEKA’nın da katkısıyla düzenlenen bu önemli günde, gelen konuklarla birlikte edebiyat, öykü üzerine konuşmak çok güzeldi. Gerçekten çok yararlı ve renkli bir oturum oldu. İnteraktif olması da güzeldi. Karşılıklı fikir alış-verişinde bulunduk. Sanat, hayatın sevgilisidir diyorum ben” ifadelerini kullandı.
 
Sürmeli: “Bu etkinliğin herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum”
‘Kül Rengi Hayatlar’ adlı öykü kitabının yazarı olan ve aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni olan Ufuk Sürmeli ise, “Dünya Öykü Günü, Türk öykücüleri tarafından özellikle başvurulması gereken ve bunun dünyada da kabul görmesi bakımından çok önemli bir gün. Dünya Öykü Günlerinin daha etkili olmasını temenni ediyorum. Bugün burada gerçekleşen etkinlik; gerek katılımcılar, gerekse izleyiciler açısından güzeldi. Herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Haber ,Mersin