Mersin Büyükşehir, Koronavirüs Sürecinde de Özel Bireyler İçin Hizmetlerini Sürdürüyor! Transfer Hizmeti İle Özel Bireylerin Ulaşımı Çok Daha Kolay

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen “Engelli Birey Transfer ve Servis Hizmeti” ile engelleri aşmaya devam ediyor.

10 Mayıs 2020 Pazar, 12:19
Mersin Büyükşehir, Koronavirüs Sürecinde de Özel Bireyler İçin Hizmetlerini Sürdürüyor! Transfer Hizmeti İle Özel Bireylerin Ulaşımı Çok Daha Kolay
-

“Engelsiz Mersin”i yaratmak için hem özel gereksinimli bireyleri, hem de ailelerini düşünerek hizmetlerini şekillendiren Büyükşehir, Koronavirüs salgını sürecinde de özel bireyleri ve ailelerini mağdur etmiyor.
Özel gereksinimli iki çocuğu olan Kutlu Ailesi, “Engelli Birey Transfer Hizmeti” ile mesafeleri dert olmaktan çıkaran Büyükşehir’in elini uzattığı ailelerden biri. Çeşitli kronik rahatsızlıkların yanında ortopedik rahatsızlıkları da bulunan Alişan ve Sıla Kutlu kardeşler, Büyükşehir’in bu hizmeti sayesinde rahatlıkla sağlık kuruluşlarına ulaşım sağlıyor.
Asansörlü engelli transfer aracı, servis aracı ve engelli erişimine uygun otobüs ile Mersin merkez ilçeler, Tarsus ve Erdemli’de verilen bu hizmetten bedensel engeli bulunan bireyler, en fazla iki refakatçisi ile yararlanabiliyor. Büyükşehir’in “Engelli Birey Transfer ve Servis Hizmeti”nden 2019 Nisan ayından bu yana 3 bin 400’den fazla kişi faydalandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen “Engelli Birey Transfer ve Servis Hizmeti” ile engelleri aşmaya devam ediyor. “Engelsiz Mersin”i yaratmak için hem özel gereksinimli bireyleri hem de ailelerini düşünerek hizmetlerini şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde de özel bireyleri ve ailelerini mağdur etmiyor.
Özel gereksinimli iki çocuğu olan Kutlu Ailesi, ‘Engelli Birey Transfer Hizmeti’ ile mesafeleri dert olmaktan çıkaran Büyükşehir’in elini uzattığı ailelerden biri. Çeşitli kronik rahatsızlıkların yanında ortopedik rahatsızlıkları da bulunan Alişan ve Sıla Kutlu kardeşler, bu hizmet sayesinde rahatlıkla sağlık kuruluşlarına ulaşım sağlıyor.
Hizmetten yararlanmak isteyenler kayıt yaptırıyor
Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin yanı sıra Tarsus ve Erdemli ilçelerinde de sağlanan bu hizmetten yararlanmak isteyen yurttaşlar, Engelli Birey Veri Tabanı Sistemine kayıt yaptırıyor. İl sınırları içerisinde transfer hizmetinden yararlanmak isteyen özel gereksinimli bireyler veya yakınları, transfer hizmeti için “0324 223 54 44” numaralı telefonu en az 2 gün önceden arayarak veya birime şahsen başvuruda bulunarak randevu alabiliyor.
Nisan 2019’dan bu yana 3 bin 411 engelli birey, transfer hizmetinden yararlandı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde “Engelsiz Mersin” için yürütülen çalışmalar kapsamında, 2019 Nisan ayından bu yana toplam 3 bin 411 engelli birey, transfer hizmetinden yararlandı. Büyükşehir, yurttaşlar çevresel engellere de takılmasınlar diye ‘Engel mi mesafeler?’ yazılı transfer araçlarıyla kente hem mesaj hem de hizmet veriyor.
7 adet asansörlü engelli transfer aracı, 1 adet servis aracı ve 1 adet engelli erişimine uygun otobüs ile engelli bireyler konforlu bir şekilde sağlık kuruluşuna ulaşıyor.
Kutlu kardeşler, Büyükşehir’in transfer hizmetiyle engelleri aşıyor
İki çocuğu da kronik ve ortopedik rahatsızlığa sahip olan Cavide Kutlu, daha önce zorlanarak gittikleri sağlık kuruluşlarına Büyükşehir’in hizmeti sayesinde her hafta steril koşullarda ve rahatça gidip geldiklerini belirtiyor. Kutlu, “Oğlum 25 yaşında, akülü sandalye kullanıyor. Kızım 17 yaşında, o da tekerlekli sandalye kullandığı için ulaşımımız çok zordu Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım aracı ile tanışana kadar. Çok rahat ettik, çocuklarım için çok iyi oldu. Her hafta aracımız kapımızın önüne geliyor ve çocuklarımı alıyor, tedavi bittiği saatte de gelip alıyor. Araç için Başkanım’dan Allah bin kere razı olsun” dedi. Koronavirüs salgını sürecinde de transfer hizmeti sayesinde tedaviyi aksatmadıklarını söyleyen Kutlu, “Çocuklarım da çok memnun ben de çok memnunum. Herkesin bu hizmete ulaşmasını isterim” diye konuştu.
Kardeşi Sıla Kutlu ile transfer hizmetinden yararlanan Alişan Kutlu, “Transfer aracının vermiş olduğu hizmetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim” dedi.
Ayşe Ak:Transfer aracı hizmetimizden vatandaşın memnun olması, bizi de çok mutlu ediyor”
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Ayşe Ak, transfer hizmetinden yararlananların çok memnun olunduğunu dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde de gelen talepler doğrultusunda engelli bireylerin hastane veya kamu kurumlarına ulaşımını sağlamaya devam ediyoruz. Engelli bireylere verdiğimiz hizmetler sırasında vatandaş memnuniyeti, tüm hizmetlerimizde olduğu gibi çok önemli. Geri dönüşlere de baktığımızda transfer aracı hizmetimizden vatandaşın memnun olması bizi de çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin