Mersin Büyükşehir, Koramşalı Mahallesi’nin 13 Kilometrelik Grup Yolunu Hem Genişletti Hem İyileştirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz bir ulaşım ağı yaratmak için kent genelinde olduğu gibi ilçelerde de yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

07 Haziran 2020 Pazar, 09:36
Mersin Büyükşehir, Koramşalı Mahallesi’nin 13 Kilometrelik Grup Yolunu Hem Genişletti Hem İyileştirdi
-

Büyükşehir ekipleri, Erdemli İlçesi’nin 900 rakımlı Aslanlı, Koramşalı ve Çerçili mahallelerini birbirine ve ilçe merkezine bağlayan grup yolunda yol genişletme ve asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.
1963 yılından bu yana şartları iyileştirilmeyen 13 kilometrelik yolda gerçekleştirilen çalışma sayesinde geçimini tarım ile sağlayan üreticiler artık şehir merkezine rahatlıkla ulaşım sağlayacak. Büyükşehir, özellikle tarım bölgelerindeki ekonomik açıdan kalkınmanın önünde bir de yollar engel olmasın diye çalışmalarını hızlandırıyor.
Mahalle sakinlerinden Şaban Egeli, mahalle yolunun genişletilmesinden, şartlarının iyileştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yollar insanları, sevdaları, hasretleri bağlar. İnşallah bu yol bizi sevdiklerimize bağlayacak. Bu hizmetleri yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, emeği geçen tüm insanlara köyümüz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım konusunda sorun yaşanan birçok noktada yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Sorunsuz bir ulaşım ağı yaratmak için il genelinde olduğu gibi ilçelerde de yürüttüğü çalışmalara hızla devam eden Büyükşehir, Erdemli İlçesi’nde bulunan 900 rakımlı Aslanlı, Koramşalı ve Çerçili mahallelerini birbirine ve ilçe merkezine bağlayan grup yolunda, yol genişletme ve asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.
1963 yılından bu yana şartları iyileştirilmeyen 13 kilometrelik yolda gerçekleştirilen çalışma sayesinde geçimini tarım ile sağlayan üreticiler artık şehir merkezine rahatlıkla ulaşım sağlayacak. Büyükşehir, özellikle tarım bölgelerindeki ekonomik açıdan kalkınmanın önünde bir de yollar engel olmasın diye çalışmalarını hızlandırıyor. Bölgede devam eden yol yapım çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yerinde incelemiş, “Kilometrelerce yol yapmak değil yolu nasıl yaptığınız önemli. Biz bu dönemde bunu önemsiyoruz. Kantite ama bir de kalite. Çok fazla yol yapma gayreti içindeyiz ama kaliteli yol yapma gayreti içindeyiz” açıklamasında bulunmuştu
3 mahalleyi birbirine bağlıyor
Büyükşehir Belediyesi, geçimini tarım ile sağlayan üreticilerin yaşadığı kırsalda yolların yapımına ve iyileştirilmesine hızla devam ediyor. Ekipler, Erdemli İlçesi’nin Aslanlı, Koramşalı ve Çerçili mahallelerini birbirine ve ilçe merkezine bağlayan 13 kilometrelik yolun 10 bin 500 metrelik kısmında genişletme çalışması gerçekleştirdi. Çift kat asfalt kaplama çalışmaları devam eden yol Temmuz ayının sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bölgede yaşayan üreticiler başta kiraz olmak üzere üretilen diğer meyve ve sebzelerde nakliye sırasında yol şartlarından dolayı kayıp yaşamayacak.
Yollar iyileştiriliyor, tarımsal kalkınmanın önü açılıyor
Tarım bölgelerindeki yolların önemini her fırsatta dile getiren Başkan Seçer öncülüğüne yürütülen çalışmalarla üreticilerin yolları açıldığı gibi bölgenin ekonomik kalkınmasının da önü açılıyor.
Koramşalı Mahalle Muhtarı Hasan Kurt, yolun daha önce çok dar olduğunu ve iki aracın yan yana geçemediğini belirterek, “Aslanlı, Koramşalı Mahallesi ve Koramşalı Mahallesi’nden itibaren Çerçili Mahallesine kadar 13 km civarında yolumuz hem genişledi hem de asfalt yapımı devam ediyor. Tarım yönünden yolumuz, mahallemiz ve diğer mahalleler adına gerçekten çok önemli” dedi. Başlıca gelir kaynaklarından en önemlisinin kiraz olduğunu, ilk turfanda kirazın bölgede yetiştiğini ve Mersin Hali’ne gönderildiğini söyleyen Kurt, “Ürünlerimiz şu anda en kısa zamanda gideceği yere ulaşıyor. Giderken mahsullerimiz zarar görmüyor, tozdan kurtuldu. Ben bu konuda bize yardımcı olan başta Başkanımız Vahap Seçer Bey’e ve çalışanlara mahallem adına, şahsım adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Egeli: “Yollar insanları, sevdaları, hasretleri bağlar. İnşallah bu yol bizi sevdiklerimize bağlayacak”
Mahalle sakinlerinden Şaban Egeli, mahalle yolunun genişletilmesinden, şartlarının iyileştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yolun tarımsal açıdan önemine değinen Egeli, “Bu yol insanların hasretlerini bağladığı gibi, üretilen kirazın, domatesin, eriğin, şeftalinin ilçeye, Mersin’e ve diğer illere ulaşmasını sağlıyor. Yolda ürünler sarsılarak geliyordu. Hastalar da sarsılarak gidiyordu. Şimdi çok şükür daha düzenli ve daha güzel bir şekilde gideceği yere ulaşıyor. Yollar insanları, sevdaları, hasretleri bağlar. İnşallah bu yol bizi sevdiklerimize bağlayacak. Bu hizmetleri yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, emeği geçen tüm insanlara köyümüz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin