Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Suda, Dağda, Her Yerde Hayat Kurtarıyor! İtfaiye Tarsus Grup Amirliği Ekipleri, Eğitim Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, başarılı çalışmalarla hayatları kurtarmaya devam ediyor. Tarsus Grup Amirliği ekipleri, son dönemde suda boğulma tehlikesi yaşayan bir çocuğu, yüksekte asılı kalan bir işçiyi ve uçuruma sürüklenen araç içinde bulunan 3 vatandaşı zorlu şartlara rağmen kurtardı.

25 Haziran 2020 Perşembe, 09:03
Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Suda, Dağda, Her Yerde Hayat Kurtarıyor! İtfaiye Tarsus Grup Amirliği Ekipleri, Eğitim Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
-

Eğitim çalışmalarına da aralıksız devam ekipler, ekipman kullanımı, olaylar esnasında nasıl ve ne şekilde davranılması konusunda sürekli bilgilendiriliyor.
Bugüne kadar birçok olaya anında müdahale ederek can ve mal kaybının asgariye inmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, son dönemlerde yine başarılı operasyonlara imza atıyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde, Tarsus merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde bir apartmanın 7. katında dış cephede çalışma yaparken üzerinde durduğu iskelenin bir halatının boşalmasıyla aşağıya düşme tehlikesi yaşayan 26 yaşındaki işçiyi kurtardı. Ekipler, seri şekilde olay yerine intikal ederek, işçiyi 33 metrelik merdivenli araçla yara almadan aşağıya indirdi.
Zorlu şartlarda mucize operasyonlar
Ekipler, kırsal bölgede yer alan Pirömerli Mahallesi’nde de başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Dağlık bölgede bulunan Pirömerli Mahallesi’ne yakın bir noktada, içinde 3 kişinin bulunduğu aracın yoldan çıkarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma sürüklendiği olayda ekipler, halatlar kullanarak zorlu doğa şartlarına rağmen 3 kişiyi kurtardı.
Tarsus Grup Amirliği ekipleri, merkez Yeni Mahalle sınırları içinden geçen DSİ’ye ait olan ve su seviyesi yüksek olan kanala düşen 6 yaşındaki çocuğu, yine kısa sürede olay yerine intikal ederek sudan çıkartıp, hayata tutunmasını sağladı.
Ekipler 7 gün 24 saat mesaide
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Şube Sorumlusu Kenan Demirpolat’ın amirliğinde 85 personel ile Tarsus merkez başta olmak üzere Bağlar, Gülek, Yenice ve Çamlıyayla istasyonlarında, 13 yangın ve kurtarma olaylarına müdahale aracıyla çalışma yürüten itfaiye ekipleri, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için 7 gün 24 saat mesai harcıyor. İtfaiye Eğitmeni Kenan Çelik’in nezaretinde sürekli olarak eğitim çalışmaları uygulanırken, itfaiye erlerine özellikle yükseğe çıkarak intihar girişimi yaşanan olaylarda atlama çadırının ve ekipmanlarının kullanımı ile olay yerinde yapılması gereken diğer olaylarla ilgili detaylı bilgiler veriliyor.
Merdivenli araçlarla yüksek katlı konutlarda canlı kurtarma, yine yüksek katlı konut veya işyerlerinde oluşan yangınlara müdahale, temel yangın ekipmanlarının kullanılması, boğulma vakalarında yapılması gerekenler konusunda sıklıkla eğitimden geçirilen itfaiye erlerine, ayrıca ormanlık veya kırsal alanda oluşan yangınlarda veya kurtarma operasyonlarında dikkat etmeleri gerekenler hakkında bilgiler aktarılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin