Mersin Büyükşehir İtfaiye Ekipleri , 2019 Yılında 9 Bin 880 Olaya Müdahale Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arama, kurtarma ve afet olaylarına, etkin bir şekilde müdahale ederek, halkın can ve mal kayıplarını en aza indirmek için gece-gündüz demeden çalışıyor.

21 Ocak 2020 Salı, 09:25
Mersin Büyükşehir İtfaiye Ekipleri , 2019 Yılında 9 Bin 880 Olaya Müdahale Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Arama, kurtarma ve afet olaylarına, etkin bir şekilde müdahale ederek, halkın can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, aynı özveriyi 2019 yılında da gösterdi.

Asli görevi can ve mal kurtarmak, çevreyi korumak olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019 yılının Ocak ayından itibaren 6 bin 327 yangına müdahale ederken, 1618 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. İtfaiye ekipleri, kurtarma da dahil olmak üzere trafik kazası, göçük, intihar ve su baskını gibi 3 bin 553 vakaya müdahale etti. Ekipler, 2019 yılı boyunca 9 bin 880 farklı vakada görev aldı.

İtfaiye ekipleri tarafından yıl boyunca en çok müdahale edilen yangın türü, 1735 ile ot yangını olurken, 722 konut, 486 atık yangını meydana geldi. Ekipler, 1098 trafik kazasına da müdahale etti.

597 kişiye sertifika verildi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2019 yılında 33 eğitim düzenlendi, kurum ve işyerleri ile birlikte 330 ortak tatbikat yapıldı. Ayrıca 597 kişiye sertifika verilirken, 67 kişi gönüllü itfaiyeci belgesi aldı.
Öte yandan, itfaiye ekipleri tarafından 3 bin 644 işyeri kontrol edilerek, uygunluk raporu düzenlendi. İşyerleri, yangın ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alınması yönünde yapılan çalışmalar konusunda denetlendi.

588 personel ve 103 itfaiye aracı ile hizmet veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 14 itfaiye grup amirliği ve 15 itfaiye istasyonu olmak üzere toplam 29 hizmet noktası, 5 şube müdürlüğü, 588 personel ve 103 itfaiye aracı ile 7/24 her koşulda hizmet veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Aşire savul GEREĞİNİN YAPILANMASINI TALEB EDİYORUM
10:09
21 Ocak 2020 Salı
İbo Osman CD de ekmek fırıncılar pide fırın cılarda kurye deler bana birlikte kumpas kuruyorlar esnaflara çevremdeki kuryeler le İŞBİRLİK içindeler HEPSİNİN işyerlefinin KAPANMASINI ve hayatıma son vermek isteyen çeteninde idamına İNFAZINI TALEB EDİYORUM halen hayatımın şokunu ızdırabını yaşıyorum şuan bile öyle kötüyümki içimdeki tüm organlarım dışa vuracak kadar kötüyüm ağzımın içi köpürüyor resmen zehirlendim bana çocuklarıma kedinin etini yedirdiler hepsini bu çetelere idam infaz TALEB EDİYORUM Beyza bana kedinin etini SATTI GERÇEĞİNİ İSTİYORUM TALEBİM BUDUR
94.123.179.167
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin