Mersin Büyükşehir, Halk Kart Başvurusu Onaylanan 65 Yaş Üzeri Veya Özel Durumu Olan Kişilerin Kartlarını Evlerine Götürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde Halk Kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmak için randevulu sisteme geçti. Başvuruları kabul edilen 65 yaş üzeri veya özel durumu olan yurttaşların kartları ise kapılarına kadar götürülüyor.

20 Nisan 2020 Pazartesi, 08:52
Mersin Büyükşehir, Halk Kart Başvurusu Onaylanan 65 Yaş Üzeri Veya Özel Durumu Olan Kişilerin Kartlarını Evlerine Götürüyor
-

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başlatılan Halk Kart projesi, şu anda kent genelinde yaklaşık 11 bin civarı yurttaşın bütçesine katkı sunuyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, sosyal belediyecilik anlayışıyla başlatılan Halk Kart projesi, Koronavirüs salgını sürecinde de dar gelirli yurttaşların dertlerine çare oluyor. Büyükşehir, Koronavirüs salgını sürecinde kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla randevulu sisteme geçti. Halk Kart başvurusu kabul edilen 65 yaş üstü veya özel durumu olan yurttaşların kartları ise evlerine kadar götürülüyor.
Sürecin getirdiği ekonomik sıkıntılara karşı Halk Kart projesiyle yurttaşlara maddi destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, şu anda yaklaşık 11 bin yurttaşa ulaşıyor.
Başvurularda randevulu sisteme geçildi, kartlar ise evlere kadar götürülüyor
Büyükşehir, salgın döneminde Halk Kart projesinin kart teslim sürecinde de değişiklikler yaptı. Kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan Büyükşehir, randevulu sisteme geçti. Büyükşehir, ayrıca Koronavirüs sürecinde başvuruları kabul edilen 65 yaş üstü ve özel durumu olan yurttaşların kartlarını evlerine kadar ulaştırmaya başladı.
Halk Kart, kent genelinde yaklaşık 11 bin yurttaşın derdine çare oluyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart projesi, kent genelinde yaklaşık 11 bin yurttaşa ulaşıyor. Halk Kart ile yapılan maddi destek, özellikle Koronavirüs salgını sürecinde yurttaşlara nefes oluyor. Sürecin getirdiği ekonomik sıkıntılara karşı yurttaşların yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli yurttaşların müracaatlarını hızlıca değerlendirip, çözüme kavuşturuyor. Halk Kart sahipleri, kent genelinde 220 civarı anlaşmalı marketten alışveriş yapabiliyor. 120 civarı market ise Koronavirüs sürecinde siparişleri evlere kadar ulaştırıyor. Halk Kart sahipleri, market listesine Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi www.mersin.bel.tr’den ulaşabiliyor.
“65 yaş üzeri veya engelli vatandaşlarımızın kartlarını da evlerine teslim ediyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Cengiz Sevinç, kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla randevulu sisteme geçtiklerini, özel durumu olan yurttaşların ise kartlarını evlerine kadar ulaştırmaya başladıklarını belirtti. Halk Kart’tan şu anda 11 bin civarı kişinin faydalandığını ifade eden Sevinç, “Halk Kart müracaatlarını, vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumasına dikkat edecek şekilde alıyoruz. Bir yandan da bankadan elimize ulaşan kartları dağıtıyoruz. Bununla ilgili yığılmayı engellemek adına randevulu sistemle çalışıyoruz. 65 yaş üzeri veya engelli vatandaşlarımızın kartlarını da evlerine teslim ediyoruz. Şu an 11 bine yakın kartımız vatandaşlarımızın elinde, alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.
“Halk Kart, gerçekten iyi bir uygulama”
150 hane ve 536 nüfusa sahip Toroslar İlçesi Dalakderesi Mahalle Muhtarı Muzaffer Çelen ise mahallede dar gelirli ve emekli yurttaşların yoğunluklu olduğunu ifade etti. Halk Kart projesinin öneminin özellikle yaşanan süreçte daha büyük olduğunu belirten Çelen, “Halk Kart, gerçekten iyi bir uygulama. Bir aylık gıda ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayacak bir limit. Keşke imkan olsa da limit biraz daha yüksek olsa. Ama bütçenin ne durumda olduğunu biliyoruz. Onun için buna da şükür. Çok güzel bir uygulama. Her şey çok güzel olacak, oluyor da” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin