Mersin Büyükşehir ‘gıda Güvenliği’ İçin Ortak Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğru tarımsal uygulamaların yaygınlaşması ve çiftçilerin üretim pratiği kazanması için destekleyici ve eğitici proje çalışmalarına devam ediyor.

24 Mart 2023 Cuma, 10:45
Mersin Büyükşehir ‘gıda Güvenliği’ İçin Ortak Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı’ndan (GIZ) alınan fon ile yürüttüğü “Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretimin Teşviki” projesi, başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Proje, artan global gıda krizinde gıda güvenliğini yerelde artırmayı hedeflerken, tarımsal bilgi ve eğitim ile üretim tekniğini de geliştiriyor.

Toplam 75 üretici projeden faydalandı

25’er kişiden oluşan 3 ayrı eğitim grubunun yer aldığı projeden, toplam 75 üretici faydalandı.
İlk eğitim faaliyeti Gülnar ve Aydıncık, ikinci eğitim Silifke ve son eğitim Tarsus’taki üreticilere verildi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde’nde görevli uzmanların sunumlarıyla destek verdiği proje kapsamında, eğitimlere katılan tüm üreticilere katılım belgesi takdim edildi. Ayrıca budama makası, bahçe çizmesi, iş eldiveni, bahçe tulumu ve şapka gibi malzemeler de verildi.

Gök: “Eğitimler, ilçelerdeki ürün yelpazelerine göre verildi”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Ayşe Yampar Gök, proje kapsamında eğitimlerin 3 grup halinde düzenlendiğini belirterek, “Toplamda 75 çiftçiye, ilçelerdeki ürün yelpazelerine göre eğitim verildi. İlk 25 kişilik grubumuz Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde, sert kabuklu ve subtropik meyvelerde bitki besleme ve budama üzerine eğitim aldı. İkinci 25 kişilik grubumuza Silifke ilçesinde sert çekirdekli ve sert kabuklu meyvelerde bitki besleme ve budama; üçüncü grubumuza da Tarsus’ta sert çekirdekli meyveler ve subtropik meyvelerde bitki besleme ve budama konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi” dedi.

“Bugüne kadar, kulaktan dolma bilgilerle geldik”

Tarsus’a bağlı Yunusoğlu Mahallesi’nden eğitim çalışmasına katılan İpek Gönen, “Gerçekten verimli bir eğitim aldık. Ziraat mühendisleri ve araştırma görevlilerinden oluşan hocalarımız çok iyiydi. Eğitimde budama tekniklerini öğrendik” dedi.

Tarsus’a bağlı Mantaş Mahallesi’nden bir başka üretici İskender Başböyük ise, “Sert çekirdeklilerde, fidan dikiminden hasada kadarki süreçte gerekli olan ilaçların nasıl kullanılacağına dair ve gerek hastalıklarla gerekse de zararlılarla mücadele konusunda eğitim aldık. Bugüne kadar, kulaktan dolma bilgilerle geldik, fakat şimdi bu eğitim bize çok şey kattı” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Seyir Halindeki Motosiklet Devrildi: 2 Yaralı
Yangından Kaçan Yaralı Leylek Anamur’da Koruma Altına Alındı
Genç Fidanlara, Orman Bilinci Eğitimi
AKDENİZ'DE KÜLTÜR'DEN SANAT'A, YAZ KURSLARINA YOĞUN İLGİ
2 Milyon 845 Bin 632 Araç Denetlendi
MESKİ, ALTERNATİF KAYNAK ÇALIŞMALARIYLA VATANDAŞLARI KESİNTİSİZ SUYA KAVUŞTURUYOR
Mersin Erdemli’de Motosikletin Çarptığı Kadın Hayatını Kaybetti
36 İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 22 ORGANİZATÖR İLE 393 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
TARSUS SUCULAR MAHALLESİ’NE ÜZÜM SIKMA MAKİNESİ TESLİM EDİLDİ
MERSİN’DE YAZ COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’İN ‘YAYLA ŞENLİKLERİ’ İLE BAŞLADI

Mersin Haber ,Mersin