Mersin Büyükşehir Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Gençleri iş dünyasına hazırlamak ve iş arayanlara istihdam sağlamak amacıyla başarılı projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, kariyer odaklı eğitimlerine de devam ediyor.

17 Aralık 2022 Cumartesi, 09:11
G: 17.12.2022 - 09:22
Mersin Büyükşehir Gençleri Geleceğe Hazırlıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, işverenler, profesyonel yöneticiler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gençler ve öğrenciler gibi işgücü piyasasının tarafları katılım sağlarken, etkinliğin mottosunu “Esneklik ve Yaratıcılık” oluşturdu.
Mersin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Koç ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ile diğer davetli konuşmacılar, “Pandemi Sonrası İş Dünyası, İstihdamda 21. Yüzyıl Yetkinlikleri, Kurumsallaşma Sürecinde Kuşaklar” gibi konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.
Özada: “Öğrencilere, iş arayan ve işverenlere hizmet sunuyoruz”
Etkinlikte konuşan Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi’nin 2019 yılından itibaren iş arayanlara, liselilere, üniversitelere ve işverenlere hizmet sunduğunu belirtti. Yapay Zekâ, otomasyon ve dijital teknolojilerin, sosyal hayatı olduğu kadar çalışma hayatını da derinden etkilediğini belirten Özada; işlerin tanımı, içerikleri, yapılış şekilleri ve iş dünyasının adaylardan bekledikleri yetkinlik setlerinin hızla değiştiğini ve iş dünyasının değişim sürecinde geleceği yakalamaya çalıştığını söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi olarak değişim sürecine liderlik ederek, işgücü piyasasının tüm taraflarına yönelik projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Özada, 2023 yılından itibaren işgücü piyasasının bütün dinamikleri ile işbirliklerini artıracaklarını ve ‘Mülakat Simülasyonları, Danışmanlık ve Yönlendirme, Yeni Nesil Mentörlük Programı, İstihdam Becerileri Eğitimleri, Kurumsallaşma Eğitimleri, Yetenek Dönüşüm Projesi’ gibi çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.
“Öğrencileri aracısız olarak firmalarla buluşturmayı planlıyoruz”
Kariyer Merkezi’nin birebir hizmet verdiğine de dikkat çeken Özada, şu anda ortalama 30 bin kişinin Kariyer Merkezi’nde kayıtlı olduğunu söyleyerek, “Biz bu 30 bin kayıttan rehberlik, danışmanlık, yönlendirme görevleri yapmak üzere 20 bin kişiye geri dönüş sağlamışız. Aslında rehberlik dediğimiz şeyi sadece kayıt alma olarak görmüyoruz. Olabildiği kadarına geri dönüş, fırsat ve alternatif sunmak bizim ödevimiz” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki yıl ‘Gençlik ve Kariyer Fuarı’nı gerçekleştirmek istediklerini belirten Özada, bu fuarla birlikte öğrencileri aracısız olarak firmalarla buluşturmayı planladıklarını söyledi.
“Kaliteli etkinliklere imza atacağız”
İşsizlik ve kariyerin zor konular olduğunu, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu konuda cesur adımlar attığını vurgulayan Özada, “Kariyer Merkezi’ni kurmak çok önemli bir vizyondu. İnşallah bizler de bu vizyonu sizlerle birlikte geliştireceğiz. Mersin’in değerleriyle ulusal değerleri bir araya getirdiğimizde, çok kaliteli etkinliklere imza atacağız. Göreceksiniz bizler 2023’te öğrencilere, iş arayanlara, gençlere dönük birçok etkinlikle sizlere fayda sağlayacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin