Mersin Büyükşehir, Geceyi Sorunsuz Geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aşırı yağış uyarısı sonrasında aldığı önlemlerle sel sınavını sorunsuz geçirdi.

24 Aralık 2019 Salı, 12:14
Mersin Büyükşehir, Geceyi Sorunsuz Geçirdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Aralık akşamı meydana gelen aşırı yağışlar dolayısı ile aldığı önlemlerle sınavı geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23-24 Aralık’ta sağanak yağış uyarısı yapılarak, metrekareye 51 ile 100 kilogram yağış düşeceği bilgisi verilmişti. Uyarılar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kriz Masası ve MESKİ ekipleri, tüm gece ihbarları değerlendirerek, aksaklıklara anında müdahale etti.

MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gece boyunca tıkanan atık su ve yağmur suyu drenaj hatlarını açarak, herhangi bir olumsuz durum yaşanmamasını sağlarken, Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler, Yol Yapım Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri gece boyunca yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşılık teyakkuz halinde bekledi.

Önce tedbir!

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’nda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 2 153 ve MESKİ ihbar hattı Alo 185’e gelen ihbarları değerlendiren ekipler, gece boyunca yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşılık, Mersin halkının mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürdü.
Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda yaptığı çalışmalar ile yağış miktarının artması karşısında olumsuz bir durum yaşanmaması için önlemlerini almıştı. Olası bir afet durumunda acil afet planı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, tüm donanım ve araçları ile sahada hazır bekledi.

Ekipler, her türlü müdahaleyi yaptı

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, olası kaza ve aksamalara zamanında müdahale etmek için görev başına geçen ekipler, her türlü müdahaleyi yaptı.

Önümüzdeki günlerde de yaşanması muhtemel sel ve su baskınlarına karşılık tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşlardan gelen tüm ihbarlara en hızlı şekilde müdahale edeceklerinin altını çizdi. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden yetkililer, yaşanan olumsuzluklar karşısında vatandaşların Büyükşehir Belediyesi ya da MESKİ ekiplerini en kısa zamanda bilgilendirmelerini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin