Mersin Büyükşehir Ekipleri Depremde 9 Kişiyi Enkazdan Kurtardı

Yaşanan depremin ardından bölgeye ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma ekibi, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

28 Ocak 2020 Salı, 15:36
Mersin Büyükşehir Ekipleri Depremde 9 Kişiyi Enkazdan Kurtardı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezi Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hasara yol açan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için ekiplerini seferber etti.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan canlı bir şekilde kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da deprem mağdurlarının ihtiyaç duyacağı malzemeleri hazırlayarak, deprem bölgesine gönderdi. 25 Ocak 2020’de yola çıkan tırlar bölgeye ulaşarak, yardım malzemelerini depremzedelere teslim etti. Mobil mutfak aracı da bölgedeki insanların sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Yardım malzemeleri ve mobil mutfak bölgeye ulaştı

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla giyecek ve yiyecek malzemelerinin olduğu 2 tırı, bölgeye ulaştı. Tırlarda 500 adet erzak kolisi, çocuklar için toplam 2 bin 160 adet, yetişkinler içinse 60 giyecek ve 285 adet yorgan olmak üzere toplam 3 bin 5 adet yiyecek ve ısınma ihtiyacını karşılayacak malzeme gönderildi. 500 adet erzak kolisinin içerisine bakliyat, yağ, şeker, salça ve tuz gibi temel yiyecek malzemeleri yerleştirildi. Bölgeye gönderilen malzemeler, depremzedelere ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, içerisinde 10 bin kişilik gıda malzemesinin bulunduğu mobil mutfak aracı da bölgede hizmet vermeye başladı. Malatya’nın Doğanyol İlçesi Gökçe Mahallesi’ne giden mobil mutfak aracı, öğlen ve akşam olmak üzere günlük 1000 deprem mağduruna yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Ekipler depremin yaraları sarılana kadar bölgede kalarak depremzedelere yardım eli uzatmaya devam edecek.

Büyükşehir’in arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın arama-kurtarma ekipleri de deprem bölgesine gittikleri günden itibaren sürdürdükleri çalışmalarda, aralarında Azize Çelik’in de bulunduğu 9 kişinin enkazdan kurtarılması çalışmalarında görev aldı.

Depremin yaşandığı 24 Ocak gecesi saat 20.55’i izleyen saatlerde yola çıkan ve 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak, Mersin’e geri döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin