Mersin Büyükşehir Ekipleri Deprem Bölgesinde Aralıksız Çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Kriz Masası’nı ziyaret ederek bürokratlarından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

06 Şubat 2023 Pazartesi, 21:11
Mersin Büyükşehir Ekipleri Deprem Bölgesinde Aralıksız Çalışıyor
-

Tüm Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da gözyaşları ile takip ettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından bir taraftan enkaz altında kalanları arama çalışmaları sürerken, diğer taraftan ise yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de tüm ekip ve ekipmanları ile depremin acı bilançosunun hissedildiği il ve ilçelerde arama kurtarma çalışmalarına destek, gözü yaşlı vatandaşlara omuz vermeye devam ediyor. Başkan Seçer, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde oluşturulan Kriz Masası'na giderek belediye ve MESKİ yöneticilerinden son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

“Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz”
Bürokratları ile yaptığı toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Seçer “Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın kurtarılması için seferber olan kurumlarımız ile birlikte belediye olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. İlimizde şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı olmamıştır. Ancak artçı depremlerin devam etmesi korku ve paniğe neden olmakta hasarlı ve risk taşıyan binalarda tehlike oluşturmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımızın bu tip binalarda kalmamalarını, gösterilen en yakın alanlarına gitmelerini istiyoruz” dedi.

İl genelinde 34 noktada yer alan toplanma alanları ve tesislerde vatandaşlara sıcak çorba -ekmek, çay ve su ikramı yapıldığını ifade eden Başkan Seçer, ihtiyaca göre yeni toplanma alanlarının da ilave edileceğini söyledi.

“Ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır”
Şiddetli depremin yaşandığı Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde toplam 154 personel, 65 araç, 39 iş makinası, 1 mobil mutfak, 2 mobil WC ile birlikte; battaniye, gıda malzemeleri, bebek ihtiyaç malzemeleri, yemek ve su gibi temel ihtiyaç maddelerinin gönderildiğini belirten Başkan Seçer “Ekiplerimiz ulaştıkları yerlerde sabah saatlerinden bu yana arama kurtarma çalışmalarına başlamış olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Tüm bu çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır”
Deprem bölgesine destek vermek isteyen Mersinlilerden yoğun telefon aldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer vatandaşlara çağrıda bulunarak “Yapacağınız destekleri Teksin Alo 185 hattı üzerinden bilgi alarak iletebilirsiniz. Ayrıca ana arterlerimizdeki hatlarımızda toplu taşıma hizmetlerimiz 24 saat devam edecektir. Tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altındaki vatandaşlarımızın çıkarılması için canla başla çalışan görevlilere kolaylıklar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır” dedi.

Büyükşehir olarak belirledikleri toplanma alanlarında çadır kurma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Başkan Seçer ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait kurumlarda görevli personellerden, hamile ve engelli kamu görevlileri ile 10 yaş ve altı çocuk sahibi olan kadın personellerin 6 Şubat 2023 pazartesi gününden itibaren 5 gün süre ile idari izinli olduklarını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çadır kurulan mahalleler;

Mersin Merkez; Macit Özcan Spor Kompleksi, Forum, Mezitli Opet Arkası Pazar yeri, Ortadoğu Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Alsancak Mahallesi, Şehir Hastanesi, Barış Mahallesi,50. Yıl Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Bahçe Mahallesi, Çilek Mahallesi Güney Ortaokulu, Şevket Sümer Mahallesi, Menteş Mahallesi Muhtarlık yanı, Güneykent Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, Yalınayak Mahallesi Cumhuriyet Meydanı, Mezitli Kapalı Perşembe Pazarı, Camişerif Mahallesi, Toroslar Mahallesi Muhtarlık Yanı, Güvenevler Sitesi, Batıkent Mahallesi, Kurdali Mahallesi, Sağlık Mahallesi Adnan Kahveci Parkı, Mezitli Mezarlık yolu,
Karaduvar Mahallesi, Çankaya Mahallesi, Akkent Mahallesi, Turgut Reis Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi Mezitli, Arpaçsakarlar Mahallesi, Deniz Mahallesi Gazipaşa Caddesi, Eğriçam Mahallesi, Mithat Toroğlu Mahallesi, Güneş Mahallesi 5 bin 819 Sokak, Akbelen Mahallesi S. Çakmakoğlu Ortaokulu.

Tarsus; İsmet Paşa Mahallesi Baca Önü, Dua Tepe Mahallesi Köylü Garajı, Anıt Mahallesi Pazar Yeri, 82 Evler Mahallesi Yeni Hastane Bahçesi, Yeşilyurt Mahallesi Pir Sultan Abdal Parkı, Gaziler Mahallesi 1874 Sokak, Öğretmenler Mahallesi CarrefourSa Karşısı, Atatürk Mahallesi, Çağlayan Mahallesi.
Erdemli; Merkez Mahallesi kermes alanı, Erdemli Saim Göküş Parkı, Kargıpınarı Atatürk Parkı - Anadolu Lisesi yanı, Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi -TOKİ yanı.
Silifke; Demokrasi Parkı İlhan Akgün Caddesi, Mukaddem Mahallesi kapalı pazar yanı, Silifke Şehir Stadyumu, Atakent Anırtma Tesisi yanı futbol sahası.

Mut; Büyükşehir Şantiyesi, Kapalı Spor Salonu, Cumhuriyet Meydanı, Kültür Mahallesi Parkı, Doğancı Mahallesi Parkı, Güllük Mahallesi Parkı, Meydan Mahallesi Sevgi Parkı, Adliye Binası Arkasındaki Alan.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanma alanı olarak kullanıma açılan tesisler ise şöyle;

Yenişehir Macit Özcan Spor Tesisleri, Yenişehir Kapalı Spor Salonu, Yenişehir Pazar Yeri, Toroslar Ata Eğitim Merkezi, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, Toroslar Toplu Taşıma Yerleşkesi, Akdeniz Hal Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, Akdeniz Tırmıl Mesleki Eğitim Merkezi, Mezitli- Yenişehir Kültür Park İçi Belediyeye ait tüm kafeler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin