Mersin Büyükşehir, Depremden Etkilenen İllere Yardıma Koştu

Mersin’de de hissedilen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm imkanları ile vatandaşların yardımına koştu.

06 Şubat 2023 Pazartesi, 12:59
Mersin Büyükşehir, Depremden Etkilenen İllere Yardıma Koştu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan, sabah saat 04.17’de meydana gelen ve 7,4 büyüklüğündeki depremin acı sonuçları oldu. Mersin’de ve Türkiye’nin birçok farklı ilinde de hissedilen depremde yaraların sarılması için, Mersin’den de ekipler yola çıktı. 10 ildeki vatandaşların etkilendiği deprem için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında harekete geçti.
Mersin’de vatandaşların kullanımına açılan tesisler
Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de de hissedilen deprem üzerine; Macit Özcan Spor Tesisi, Ata Eğitim Merkezi, Yenişehir Spor Salonu, Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, Yalınayak Hal Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, Tırmıl Mesleki Eğitim Merkezi ve Yenişehir Pazar Yeri’ni vatandaşlara açtı.
Yine bugün saat 12.00 itibariyle depremden etkilenen illere; 61’i İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan olmak üzere toplam 94 personel, 19 itfaiye aracı, 3 kamyon, 1 su tankeri, 5 kamyonet, 7 taşıyıcı tır, 1 donanım aracı, 2 jeneratör, 3 minibüs, 1 mobil mutfak ve 1 WC’den oluşan teknik personel ve ekipman desteği gönderdi.
Büyükşehir, depremden etkilenen vatandaşlar için ayrıca 1000 koli su, 410 adet battaniye ve 12 bin 200 adet kumanya yardımı gönderdi.
Su ve sıcak çorba dağıtım alanları
Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yenişehir’de Forum AVM önü ile Sayapark AVM karşısı ve Macit Özcan Spor Tesisleri’nde, Mezitli’de Menderes Perşembe Pazarı, Akdeniz Mahallesi Cuma Pazarı, Toroslar’da Osmaniye Kuvayi Milliye Bulvarı, Osmaniye Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu, Kurdali Mahallesi, Mersinli Ahmet Bulvarı, Muşlular Derneği, Akdeniz’de Yenimahalle 5320 Sokak ile Nusratiye Mahallesi 112. Cadde, Tarsus’ta Rasim Dokur Fabrikası Baca önü, Şehitishak Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı 100. Yıl civarı, Şahin Mahallesi Reşat Nuri Caddesi No 81, Duatepe Köylü Garajı, Ergenekon Mahallesi Toros Koleji çevresinde su ve sıcak çorba dağıtımı yaptı.
Depremden etkilenen çocuklar için Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologları ve PDR uzmanları hazırlık yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak için psikolojik destek veriyor.
Yine Büyükşehir, başlattığı şartlı destek kampanyasıyla Mersinlilerin depremin etkili olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlara desteklerini ulaştıracak.
Teksin uygulaması, ALO 185 ve 0 324 185 00 00 üzerinden iletişim kurularak sağlanacak destekler, vatandaşlara ulaştırılacak.
Aynı zamanda Büyükşehir öğrenci yurdu ile anlaşma sağladığı otellerde depremzede vatandaşlara barınma olanağı sağlanacak. Bu konuda da Teksin Mersin aracılığıyla yardımlar ulaştırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin