Mersin Büyükşehir, Deprem Bölgesine Yiyecek ve Giyecek Gönderdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, Türkiye’yi derinden sarsan Elazığ depremi için Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri teyakkuza geçti.

25 Ocak 2020 Cumartesi, 15:26
Mersin Büyükşehir, Deprem Bölgesine Yiyecek ve Giyecek Gönderdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, merkezi Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan ve can kayıplarının da yaşandığı 6.5 büyüklüğündeki depremin en az hasarla atlatılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri teyakkuza geçti. Gelişmeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi, deprem mağdurlarına yardım eli uzatmak için ekiplerini ve ekipmanlarını bölgeye yönlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından deprem mağduru vatandaşlara ulaştırılmak üzere giyecek ve yiyecek paketlerinin yanı sıra mobil mutfak aracı, bölgeye doğru yola çıktı. Ayrıca, depremin yaşandığı geceyi izleyen saatlerde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerle canlı arama-kurtarma köpekleri ve araçlar bölgeye sevk edildi. Bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, 2 yaralı vatandaşı enkazdan kurtardı.

Deprem mağdurları için erzak kolileri ve giyecekler yola çıktı

Büyükşehir Belediyesi, giyecek ve yiyecek desteği için 2 tırını bölgeye doğru yola çıkardı. Tırlardan birinde 500 adet erzak kolisi, çocuklar için toplam 2 bin 160 adet, yetişkinler içinse 60 giyecek ve 285 adet yorgan olmak üzere toplam 3 bin 5 adet yiyecek ve ısınma ihtiyacını karşılayacak malzeme gönderildi. 500 adet malzeme kolisinin içerisine bakliyat, yağ, şeker, salça ve tuz gibi temel yiyecek malzemeleri yerleştirildi.

Mersin Büyükşehir’in mobil mutfak aracı da bölgede olacak

Büyükşehir Belediyesi, ayrıca mobil mutfak aracını da bölgeye sevk ederek, deprem mağduru vatandaşların sıcak yemek ihtiyacına el uzattı. 3’ü aşçı olmak üzere 5 kişilik personelden oluşan ekip, yanlarında götürdükleri 10 bin kişilik gıda malzemesiyle bakliyat ağırlıklı sıcak yemekler yaparak, bölgedeki vatandaşların yiyecek ihtiyacını karşılayacak.

Büyükşehir’in arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın arama-kurtarma ekipleri de depremin yaşandığı 24 Ocak gecesi saat 20.55’i izleyen saatlerde yola çıktı. 1’i müdür, 1’i amir toplam 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, gece saatlerinden itibaren sürdürdükleri çalışmalarda, 25 Ocak sabahına doğru 2 vatandaşı enkaz altından kurtardı. Ekipler, bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin