Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, "Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış" Mottosuyla Başlattığı Açılışların Dördüncüsü, ‘yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’ Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde öğrenci dostu belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği hizmetlere ara vermeden devam ediyor.

30 Aralık 2022 Cuma, 20:41
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, "Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış" Mottosuyla Başlattığı Açılışların Dördüncüsü, ‘yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’ Oldu
-

Öğrencilerin ulaşım, beslenme ve barınma gibi temel sorunlarının çözümü için hayata geçirdiği sosyal projelerle takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.
Büyükşehir’in, öğrencilerin güvenli bir şekilde konaklayabilmeleri için hizmete sunduğu ‘Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in katılımıyla gerçekleşti. Her fırsatta temel prensibinin “Mersin’i öğrenci kenti yapmak” olduğunu dile getiren Başkan Seçer, yurdun açılış kurdelesini protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesti.
Akdeniz ilçesinde yer alan, 3 ve 4 kişilik odaların yer aldığı 120 yatak kapasitesine sahip ‘Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun birer kişilik 5 adet de engelsiz oda bulunuyor. Yurtta ayrıca, sabah ve akşam yemek hizmeti de veriliyor.
“Çocuklar iyi eğitim alırsa refah toplumu olur”
Mersin’e hizmet üretirken gençleri ve eğitimi ayrı bir noktada tuttuklarını söyleyen Başkan Seçer, Türkiye'de eğitimde barınma sorununun hem veliler hem öğrenciler için çok sıkıntı verici bir konu olduğunu ifade etti. Hayata geçirdikleri hizmetleri halkın kaynaklarıyla kente kazandırdıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Biz aracıyız, önemli olan bu kaynağı halel getirmeden, israf etmeden size hizmete dönüştürmek” dedi.
Son yıllarda kentte öğrencilere yönelik projeler ve kültürel etkinliklerin artmasıyla öğrencilerin Mersin’e olan ilgisinin de yükseldiğini belirten Başkan Seçer, çocukların iyi eğitimiyle ülkedeki refah ve mutluluğun doğru orantılı olduğunu söyledi. Başkan Seçer, eski tıp fakültesi hastanesinin metruk binasını öğrenciler için elverişli bir yurda dönüştürürken Mersin Üniversitesi’nin de desteğini aldıklarını belirtti. Seçer, “Birlikten güç doğar. Bu anlayışla devam edersek yapamayacağımız iş yok. Bugüne kadar ne yaptıysak emin olun çok daha fazlasını yaparak ilerleriz. Başarılı hizmetler oldukça bizim de moralimiz yükseliyor. Sabah daha erken kalkıyoruz. Uyumak bile istemiyoruz. Çünkü insanları mutlu görüyoruz. Enerjimiz onların mutluluğu” diye konuştu.
Mersin’in her bölgesine adil bir şekilde hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Seçer, ilkini Gülnar’da açtıkları, Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Konukevi’ne değinerek, “Vatandaşlarımız arasında asla ayrım yapmıyoruz. Oradaki yurdumuz o bölgeye canlılık getirdi” dedi.
“Kurumlar arasında iletişim ve iş birliği olursa işte böyle güzel, atıl binalar işe yarar”
Türkiye’de atıl vaziyette bulunan binlerce binanın, kurumlarla iş birliği kurularak işlevsel hale getirilebileceğini söyleyen Başkan Seçer, “Yine burada 120 kapasiteli bir yurdumuzu hizmete açıyoruz. Silifke Taşucu’nda bir çalışmamız var; ihtiyaç var. Yine Mut’ta eski devlet hastanesi var. Bakanlıktan talebimizdir, istedik. Bu yurt için Rektör Bey’e, ‘Bura uygundur, bir yatırım yapalım, bir yurt açalım, kente katkımız olsun’ dedik. Bir sözümüz iki olmadı. Neden? Bu bina halkın malıydı zaten. Türkiye’de binlerce kamu binası var ve milyarlarca ekonomik değere sahip bu binalar atıl vaziyette. Oysa kurumlar arasında iletişim, iş birliği olursa işte böyle güzel, atıl binalar işe yarar. Topluma hizmet eden çok güzel birer yuva haline gelir” dedi. Seçer, yurt konusunda ilçe belediyelerinin de çalışmalar yaptığı bilgisini paylaştı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm Mersinlilere eşit ve adil bir anlayışla baktığını ifade eden Başkan Seçer, eğitim alanında öğrencilere sundukları ‘1 Ekmek 1 Çorba’, ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Çamaşır Kafe’ ve öğrenim desteğini anlattı. Başkan Seçer, “Çok değerli çalışmalar Mersin için. Mersin'in gençleri gitsin, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi sınavlarını kazansın, Mersin'i onurlandırıp şereflendirsin, ilim adamı ve bilim adamı olsun, mühendis, doktor ve hukukçu olsun. Mersin'de eğitimli insan sayısı ne kadar artarsa bizi Türkiye'ye tanıtır, dünyaya tanıtır. Mersin'in de marka değeri artar” diye konuştu.
“Mersin’deki tüm gençleri mutlaka Adres Okuma Salonu’na bekliyorum”
Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Adres Okuma Salonu’nu da övgüyle anlatan Başkan Seçer, yazar Ahmet Ümit’in de açılışa geleceği bilgisini verdi. Adres Okuma Salonu’nun çok farklı bir konseptte olduğunu dile getiren Başkan Seçer “Her ay ya da belli sürelerle yazarlar gelip gençlerle sohbet edecek. Mersin’deki tüm gençleri mutlaka Adres Okuma Salonu’na bekliyorum. ‘Türkiye’nin en iyi okuma salonu’ dediler. Görmenizi, öğrencilerimizin gidip çalışmasını tavsiye ederim. 24 saat açık olacak. Orada huzur ve güven ortamı var. Gençlerimizi oraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarhan: “Daha dün Tarsus’ta bir kreş açıldı. Bugün ise burada öğrenci yurdu açılıyor”
Sosyal belediyecilik anlayışıyla kente hizmet sunmaya çalıştıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha dün Tarsus’ta bir kreş açıldı. Bugün ise burada öğrenci yurdu açılıyor. Dar olanaklara rağmen şikayet etmeden sosyal demokrat belediyeler Türkiye’de, 4 yıla yakın bir zamandır görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar ve halkın beğenisini kazanıyorlar” dedi.
Yağcı: “Büyükşehirle ilk iş birliğimiz değil”
Yurdun, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasındaki önemli bir iş birliğinin eseri olduğunu söyleyen Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı “Mersin’de böyle örnek bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı biz de kurumumuz olarak çok mutluyuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bu ilk projemiz de değildi. Daha önce Gülnar yurdumuzu Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hizmete açtık” ifadelerini kullandı.
Antmen: “Yapılan hizmetlerin haddi hesabı yok”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, açılışta yaptığı konuşmada “Mersin Büyükşehir Belediyesi ilköğretim çağındaki çocuklarımızı ‘Kır Çiçekleri Projesi’ ile yetiştiriyor, üniversite öğrencilerine yurtlar ve üniversitenin önünde Mahalle Mutfağı ile destek veriyor. Diğer yapılan hizmetlerin de haddi hesabı yok” vurgusu yaptı.
Gökçel: “Vahap Başkanımız eğitimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunuyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime ve çocuklara verdiği öneme dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Özellikle eğitim noktasında çocuklarımıza ve ailelerine büyük katkılar yapıyorlar. En büyük sıkıntımız olan barınma ve çocuklarımızın yurt ihtiyacına gerçekten yurt yaparak katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.
CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, kentteki öğrenciler için bu yurt hizmetinin çok kıymetli olduğunu vurguladı. “Bu güzel hizmet Mersin’imize hayırlı olsun” diyen Ömür, “Türkiye’den şehrimize gelen öğrenciler en başta barınma sorunuyla karşılaşıyor. Bugün açılışını yaptığımız öğrenci yurdunu Mersin’e kazandıran ve toplumun her kesimine, ilimizin her köşesine ayrım yapmadan eşit hizmet götüren Başkanımız Vahap Seçer’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz“ dedi.
Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, başta mahallesi olmak üzere Mersin’e kazandırılan bu yurdun eğitime yapılan hizmetler arasında büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, “Burası metruk bir binaydı. Gördüğünüz gibi çevresindeki dükkanlar bomboş oldu. Bu yurdun burada açılması ve öğrencilerin gelmesinin, hem mahallemize hem esnafımıza hem de mahallenin hareketliliğine canlılık katacağına inanıyorum” diye konuştu.
Öğrencilerin yurttan oldukça memnun olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize, gençlerimize değer veriyoruz. Sadece kentimizde yaşayan gençlere değil, eğitim amaçlı kentimize dışarıdan gelen öğrencilerimize de katkıda bulunuyoruz” dedi.
Öğrenci velisi Ali Şehnaz, “Öğrenciler bir yüksekokulu kazandığı zaman sevinç çığlığı atarken, biz anne ve babaların aklına ilk gelen şey ‘Acaba yurdu var mı?’. Bunu düşünüyoruz. Yurt, özellikle yükseköğrenim gençliği için olmazsa olmaz bir şey. Büyükşehir Belediyemizin öğrencilerimize sunduğu bu hizmet önemli” diye konuştu.
Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden Şeref Aksu, öğrenciler olarak barınma konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve bu konuyu Teksin üzerinden Başkan Vahap Seçer’e ilettiklerini anlatarak, “Ben ve onlarca öğrenci arkadaşım başvurularda bulunduk. Onlar da kayıtsız kalmak yerine şu anda açılışını yapmış olduğumuz yurdu bize kazandırdılar. Sadece yurtla yetinmediklerini görüyorum. 1,5 yıldır Mersin’deyim, özellikle üniversitenin kapısındaki Mahalle Mutfakları, sahilde yeni açılan kütüphaneler, spor kursları, sahalar, Mersin sahilinin bozulmamış olması her şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencisine önem verdiğini gördük” dedi.
Konuşmaların ardından Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Başkan Seçer’e kendi ürettikleri ürünleri takdim etti. Başkan Seçer, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini keserek yurdu gezdi. Yurtta konaklayan öğrencilerle sohbet eden Başkan Seçer, eğitim hayatlarında öğrencilere başarılar diledi. Öğrenciler de böyle bir yurdu kendilerine kazandırdığı için Başkan Seçer’e teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin