MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS’UN DÖRT BİR NOKTASINDA ÇALIŞMA

TARSUS’UN ULAŞIM ALTYAPISI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

08 Mart 2025 Cumartesi, 17:04
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS’UN DÖRT BİR NOKTASINDA ÇALIŞMA
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in vizyoner çalışmalarını kent genelinde uygulamaya devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta da onlarca çalışmayı ardı ardına yerine getiriyor.

Tarsus’un dört bir noktasında ulaşım altyapısının güçlenmesi, güvenli trafik akışının sağlanması ve kent estetiği adına faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ovadan kırsala, kent merkezinden dezavantajlı bölgelere kadar, her noktaya eşit hizmet ulaştırıyor.

AKŞEMSETTİN MAHALLESİNDE CADDE YENİLEME

Tarsus kent merkezinde ki en geniş yerleşim yerleri arasında yer alan Akşemsettin Mahallesi’nden geçen bin 300 metre uzunluğundaki Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bozuk zemin söküm, yağmursuyu hat döşeme, kaldırım ve orta refüj taşları yenileme ve çift kat sıcak asfalt serim işlemi uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yine aynı mahallede yer alan 300 metre uzunluğunda ki Piri Reis Caddesi’nde benze faaliyet yürütüyor.

 

TARSUS’UN GİRİŞ BÖLÜMÜ YENİLENİYOR

Tarsus’un batıdan giriş bölümü olan Nusrat Mayın Gemisi’nden başlanarak, tarihi Kleopatra Kapısına kadar olan bölümde yer alan İsmetpaşa Bulvarı, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kapsamlı çalışma ile yenileniyor. Yaklaşık bin metre uzunluğa sahip olan alanda peyzaj düzenleme, kaldırım yenileme, modern sanat yapıları montajı ve asfalt yenileme işlemi uygulanmaya başlandı.

 

KIRKLARSIRTI’NDA KÖPRÜ GENİŞLETME

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus merkez Kırklarsırtı Mahallesi muhtarlık binası yanında DSİ kanalı üzerinde bulunan ve Ömer Nazmi Caddesi ile Veysel Çavuş Caddesinin kesişme noktası olan köprü üzerinde genişletme çalışması başlattı.  Dar olduğu için trafik akışında aksamalara neden olan eski köprü yıkılırken, yeni köprünün inşa çalışmaları ise hızlı şekilde sürüyor. Çalışma nedeniyle söz konusu geçiş noktası kısa süreli ulaşıma kapatılırken, ulaşım alternatif yollara yönlendiriliyor.

 

ÜNİVERSİTEYE 3 ŞERİTLİ YOL

Tarsus-Çamlıyayla yolunun başlangıç noktası olan Turalı Kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı Kavşağı arasında kalan 2 bin 100 metrelik kısımda, yol genişletme ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Tarsus Üniversitesi’ne ulaşımı sağlayan Takbaş bölgesinde ki yol ağında da benzer çalışmayı yerine getiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen altyapı işlemleri kapsamında, Tarsus-Çamlıyayla yolu kavşak noktasından başlayarak, otoban yol ağı tünel girişine kadar olan 680 metre uzunluğunda ki yol, 3 şeritli duruma getirilecek. Halihazırda 8 metre olan tek gidiş-geliş durumda ki yol ağı, 35 metre genişliğe ulaşacak.

 

TAŞ DUVAR ÖRME VE ARAZİ YOLLARINA BAKIM

Tarsus’un kırsalda yer alan Yalamık Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yol üzerinde dar olan bölgeler, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından taş duvar örme işlemi ile genişletildi.

 

Yine Kaklıktaşı Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yolda yaşanan göçük dolayısıyla ortaya çıkan sorunda, taş duvar örme işlemi ile ortadan kaldırıldı. Tarsus’un ovada ve kırsalda yer alan birçok mahallesinde arazi bakım faaliyetlerini de özellikle muhtarlarla koordineli şekilde uygulayan Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Birimi ekipleri, ihtiyaç duyulan noktalara da büz boru döşeme çalışmalarını da yürütüyor. Tarsus genelinde ise asfalt yama ekipleri program dahilinde çalışma yürütüyor.

 

YAYA GÜVENLİĞİ DE ÖNEMLİ

Araç trafiğinin yanı sıra yayalarında güvenliğini ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaldırımları her yaş grubundan insanın rahatlıkla kullanması, özel gerekesiminli yurttaşlarında kullanabilmeleri adına ergonomik hale getirmeye devam ediyor. Kentin dört bir noktasında yapılan kaldırım yenileme çalışmalarının sonuncusu ise Ferahim Şalvuz Mahallesi Mehmet Şen Caddesi üzerinde gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ, "AİLE YILI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI SERGİYE KATILDI
BAŞKAN ATAŞ: "GERÇEK ENGEL, GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR"
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, KIZILCA MAHALLESİNDE TALEP VE ÖNERİ DİNLEDİ
VALİ TOROS, YOL KONTROL NOKTASINDA DENETLEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIZ, KENTİN SİMGESİ OLAN AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI’NI GENÇLERLE BOYADI
MERSİN'’DE SAĞLIK TURİZMİ TOPLANTISI
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BAŞKANVEKİLİ ALİ UYAN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANDI
VALİ TOROS, MEZİTLİ DEVLET HASTANESİ'NDE INCELEMELRDE BULUNDU
BAŞKAN YAĞCI, TARSUS ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
MERSİN'DE KARI-KOCA MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANDİ

Mersin Haber ,Mersin