Mersin Büyükşehir Belediyesinden Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi Hakkında Kamuoyuna Duyuru

Kamuoyu duyurusu;

04 Şubat 2021 Perşembe, 16:35
Mersin Büyükşehir Belediyesinden Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi Hakkında Kamuoyuna Duyuru
-

Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili son günlerde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve oluşturulan yanlış algı üzerine kurumumuz tarafından açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Söz konusu paylaşımlarda Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevimizde bir köpeğin başka bir köpeği parçaladığı algısı yaratılmış ve Bakımevimiz ile ilgili olumsuz bir tablo ortaya konulmuştur. Söz konusu paylaşımlarda yer alan fotoğraflar, 28.01.2021 tarihinde iki pitbull melezi köpeğin kavgası sırasında bir ziyaretçi tarafından çekilmiş ve olayın vuku buluş şekli yanlış aktarılmıştır.

5199 sayılı yasada tehlike arz ettiği için Doğa Koruma Polisi ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından el konularak bakımevine getirilen hayvanlar saldırganlık durumlarına göre tekli, uysal olanlar ise bir arada olacak şekilde barındırılmaktadır. Bakımevimizde 342 adet yasaklı olarak nitelendirilen köpek bulunmaktadır. El konulan hayvanların sahipleri sık sık bakımevine gelerek hayvanlarını ziyaret etmektedir. Ancak saldırgan hayvan sayısının çok fazla olması nedeniyle yasak ırkların birbirine zarar vermemesi için hasta hayvanlar için ayrılan tek kişilik padoklara yerleştirilmeleri sağlanmıştır.

Saat 14:20 sıralarında gerçekleşen ziyaret sırasında pitbull melezi iki köpeğin kavga etmeye başlaması üzerine padok görevlisi tarafından köpekler birbirinden ayrılmış ve veteriner hekim tarafından hemen müdahale edilerek tedavilerine başlanmıştır. Her iki köpeğin genel durumu iyi olup, tedavilerine devam edilmektedir.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, onların mutluluğu ve refahını sağlamak en önemli görevlerimiz arasında olacaktır.



 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin