Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ)'nden Bilgilendirme

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalara devam ediyor.

06 Ağustos 2018 Pazartesi, 10:47
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ)'nden Bilgilendirme
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MESKİ Genel Müdürlüğünce, Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesinde yağmursuyu hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Çilek Mahallesi Güney İlköğretim Okulu ve çevresinde yağmursuyu hattının olmaması ve yağışlı havalarda öğrencilerin ulaşım güvenliği açısından sorun teşkil etmesi nedeniyle MESKİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında;Ø600 milimetre 116 metre koruge boru ile kanalizasyon hattı deplasesi, (3,00 x 1,50 ebadında) 98 metre kutumenfez imalatı, Ø600, Ø800, Ø1200 ve Ø1400 mm yaklaşık 1.123 metrebetonarme boru döşemesi, (1,02 x 0,86 ebadında) 33 adet ve (4,00 x 0,86 ebadında) 21 adet yağmursuyu ızgaraları yapıldı.
Ayrıca Çilek Mahallesinde bulunan Tırmıl Sanayi Sitesine yağışlı havalarda yüksek rakımlı alanlardan gelen yağmursularını engellemek amacıyla Civanyaylağı Mahalle’sinde2,0x2,0x1,0 metre ebatlarında prefabrik kutu menfez çalışması gerçekleştirildi.
Akdeniz ilçesinde yürütülen diğer bir yağmursuyu çalışmasında ise MESKİ, Sanayi Sitesi’nin yağmursuyu, biriken yağmur sularının hızlı deşarj edilmesi adına1,00 mtx 1,00 mt ebadında 209 metre kutu kesitli menfez,634 metre Ø1000 ve Ø800 mm'likbetonarme boruların, 2.750 metre Ø400 ve Ø600 mm'likbeton boruların ile140 metre Ø300 mm'likkoruge boruların döşemesi tamamlandı. Ayrıca 675metre yağmursuyu ızgara bağlantısı yapımıve 78 adet ızgara yapımı gerçekleştirildi.
Mersin’in 13 ilçesindeki altyapı sıkıntılarını bir bir ortadan kaldırarak vatandaşlara rahat bir nefes aldırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz alt yapıda eksiklikleri gidermek adına önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Burhanettin Kocamaz:“Mersin’i altyapıda sorunsuz bir şehir haline getirmek için,İl genelinde ekiplerimiz aralıksız çalışmakta ve sorunlarıçözüme kavuşturmaya devam etmektedir. Kış aylarında yağan yağmurla birlikte özellikle Çilek mahallesinde bulunan Şehit Recep Aslan Okulu, Güney Ortaokulu ile Akdeniz Ortaokulu’nun sular altında kalmasının önüne geçildi. Öğrencilerimizin eğitiminde yağmursuyu sorunu nedeniyle yaşadığı problemleri tamamen çözdük. Arabaların dahi yoldan geçmede yaşadığı zorluklar son buldu. Özellikle şehir merkezinde yerleşimin artmasıyla yetersiz gelen altyapı sistemlerinde yenileme ve yeni hat yapım çalışmalarımız da devam edecektir’’diye konuştu.
Başkan Burhanettin Kocamaz ayrıca Tırmıl sanayi sitesi ve Sanayi Sitesinin özellikle kış aylarında özellikle yağmursularını tahliye etmede kolaylık sağlama ve oluşabilecek göllenmelerin önüne geçtiklerinin altını çizerek Sanayici esnaf ve vatandaşlarımızın yağmursuyu çilesine son verecek önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin